Zobacz temat - [R620] Skoki obrotów na postoju i nie tylko??

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Skoki obrotów na postoju i nie tylko??

kinek - Pon Lis 09, 2009 23:17
Temat postu: [R620] Skoki obrotów na postoju i nie tylko??
Objaw jest taki. auto jak chodzi na biegu jałowym to ma skoki obrotów ale nie do 1000 jak w innych przypadkach ale minimalne. trzyma sie powiedzmy 800 na egarach i tak podskakuje na ok 850 jakby nie dostawał tyle ile trzeba paliwa. gdy dojezdzam do skryowania dzieje sie to samo. gdy jade na 3 i mam ok1500 obr zaczne przyspiesac to czuje jak przerywa co jakis czas. nie sa to prerywania takie ze nie da sie przyspieszyc ale odczowa sie to. gdy mam ok 3tys obr i nacisne sprzegło to spadaja obroty do ok 1000. wiec odpada czujnik hamulca. co moze byc nie tak? cujnik temp paliwa?
thef - Pon Lis 09, 2009 23:21

Nie wykluczałbym czujnika hamulca, ale fakt, to mało prawdopodobne. Albo problem z wiązką przewodów (kostki przy pompie), albo nieszczelny układ paliwowy, albo zanieczyszczony nastawnik pompy. Zacznij od wiązki przewodów elektrycznych, głównie chodzi o kostki przy pompie.
emilio_600 - Pon Lis 09, 2009 23:29

Też bym obstawiał wiązke przewodów ja męczyłem sie z tym rok czsu musisz co jakiś czas przeczyścić kostki zwłaszcza te koło pompy powinno być dobrze na jakiś czas.Sprawdz też przewody bo mogą być przetarte zlutuj je.Zerknij na forum jest coś o tym.
Legion1349 - Wto Lis 10, 2009 12:18

ja bym sprawdził przepływomierz skoro Ci skaczą obroty na jałowym.
PHJOWI - Wto Lis 10, 2009 14:30

sprawdzić wiązkę od pompy wtryskowej , oraz czujnik temperatury paliwa w pompie.