|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r200] felgi od BMW ??
michone - Wto Lis 10, 2009 16:43 Temat postu: [r200] felgi od BMW ?? Mam jedną stalówke krzywą przy zimówkach . Nie chcę prostować bo wiadomo że nigdy nie będzie prosta.
To jest felga 14 cali z otworem centrującym 56.1
Moje pytanie jest takie czy felga od BMW 14 cali z otworem centującym 57 będzie pasować
Rozstaw śrub taki sam ale boje się o te 0.9mm w średnicy OC
Remigiusz - Wto Lis 10, 2009 17:21
Jak OC jest większe to lepiej bo tobie najdzie na nabe Gorzej jak by był mniejszy bo bys w tedy felgi nie nałożył
Ja swoje stare felgi zimowe dałem na Opla Ascona i nie pasowały bo OC byl za mały bo było jakoś 59mm i trzeba było do tokarza jechać
Jak rozstaw śrub jest taki sam czyli 4x100 to będą pasować i masz większy OC
marcin316 - Wto Lis 10, 2009 20:29
Konieczny będzie pierścień centrujący. Bez tego używanie felgi z większym otworem centrującym może być NIEBEZPIECZNE. Dodatkowa sprawa to szerokość felgi i ET. Powinny być identyczne jak w pozostałych felgach.
Poszukaj w okolicy punktu z używanymi felgami. Powinieneś znaleźć odpowiednią (może być od Hondy).
PTE - Wto Lis 10, 2009 21:56 Temat postu: Re: [r200] felgi od BMW ??
michone napisał/a: | Mam jedną stalówke krzywą przy zimówkach . Nie chcę prostować bo wiadomo że nigdy nie będzie prosta. |
Jak to nigdy nie będzie prosta? Przecież podczas wyważania będzie widoczne, czy felga bije czy nie.
spider666 - Sro Lis 11, 2009 22:54
michone, nie zakładaj jednej felgi innej bo będzie nieprawidłowa geometria auta. nawet jak znajdziesz z takim samym ET to jeden model felgi nie jest równy innemu. Ja kupiłem parę felg od innego auta (takie same felgi muszą być na osi) i mimo takiej samej szerokości i ET faktycznie odsadzenie różni się o ponad 1cm.
Naprostuj, jak masz dobre oko to zrobisz to sam , sprawdzisz na wyważarce i ewentualnie wrzucisz na tył auta.
michone - Pią Lis 13, 2009 18:42
juz wyprostowana, wywazona i na tyle a i tak bije
Co do felg z BMW to na upartego mam komplet bo lezą u kumpla w piwnicy.
Co do pierscienia centrującego jest problem... bo kto wykona mi taki o grubosci 0,9mm
spider666 - Sob Lis 14, 2009 12:09
takiej grubości chyba jeszcze robią z wymiaru 57.1 na 56.1 - popatrz na alledrogo
piotrekcrash - Sob Lis 14, 2009 13:11
Kupowałem zimówki 2tyg temu i od razu zakupiłem sobie 4stalówki używane u oponiarza.
Za felgi zapłaciłem po 40zł za sztukę więc chyba nie warto bawić się w podmianę jednej felgi na inną.
|
|