|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Roleta, tylna półka
andrzej360 - Sob Lis 14, 2009 20:18 Temat postu: [R75] Roleta, tylna półka Z czego może wynikać to, że roleta nie pasuje dokładnie do "szpary" w półce? Roletka pojawia się i znika bez problemu, wygląda symetrycznie a rozpórki idą równo.
Jednak po złożeniu jedna strona (taka końcówka z kółeczkiem) nie wchodzi na swoje miejsce w takim plastiku. Niedopasowanie wynosi około 1 cm. Dodatkowo na środku półki jest małe wybrzuszenie - tak jakby półce było za ciasno. Czy półka (po stronie szyby, nie kanapy) ma na śrdoku jakiś uchwyt, który mógł wylecieć?
dukat11 - Sob Lis 14, 2009 22:41
Nie wiem ale mam tak samo. Raz się chowa dobrze a raz nie.
Półka jest montowania od strony szyby na trzech plastikowych kołkach.
andrzej360 - Nie Lis 15, 2009 12:52
Ta roleta to pół biedy. Jest jeszcze kwestia półki, która jest lekko wybrzuszona. Na nierównej drodze wpada w drgania... takie a la Polonez.
dukat11 - Nie Lis 15, 2009 17:10
Może masz odkręconą roletę. trzyma się na trzech śrubach widocznych z bagażnika (w bagażniku są nakrętki)
Zukowaty - Nie Lis 15, 2009 19:44
andrzej360 napisał/a: | a roleta to pół biedy. Jest jeszcze kwestia półki, która jest lekko wybrzuszona. Na nierównej drodze wpada w drgania |
Może była kiedyś zamoczona i się wypaczyła. Zapodaj foto jak wygląda to niedopasowanie bo u mnie niekiedy też jedna strona się nie chowa do końca ale wystarczy dotknąć ręką i już jest si.
andrzej360 - Nie Lis 15, 2009 22:57
Zukowaty napisał/a: | ... u mnie niekiedy też jedna strona się nie chowa do końca ale wystarczy dotknąć ręką i już jest si. |
Zdjęcie zrobię w wolnej chwili. Generalnie u mnie też wystarczy ją lekko wepchnąć ale zastanawia mnie skąd się wzięła cała historia.
dukat11 napisał/a: | Może masz odkręconą roletę. trzyma się na trzech śrubach widocznych z bagażnika (w bagażniku są nakrętki) |
Śruby widziałem - trzymają się jak beton.
|
|