|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Zbiornik zbiorniczek spryskiwaczy
richmond - Wto Lis 17, 2009 14:01 Temat postu: [R600] Zbiornik zbiorniczek spryskiwaczy Witam,
dziś dolewając płynu do spryskiwaczy zauważyłem, że płyn leci na ziemię
podejrzewam, iż uszkodzony jest zbiornik od płynu spryskiwaczy. Moje pytanie jak najprościej dostać się do tego zbiorniczka? Czy ściągając zderzak, a może nadkole?
Jak to wygląda w sedanie w roverze 600 - gdzie jest pompka od tych spryskiwaczy no i czy ktoś posiada na sprzedaż taki zbiorniczek??
Aragorn - Wto Lis 17, 2009 14:49
bardzo było by to dziwne gdyby ot tak sobie pękł raczej ma nieszczelność na łączeniu zbiorniczka z pompką z tego co pamiętram to zdemontowanie wiąże się ze zdjęciem zderzaka chyba że jakoś od dołu było by dojście i wtedy można by sprawdzić połączenie zbiorniczka z pompką która jest do niego przymocowana
richmond - Wto Lis 17, 2009 15:27
....
Skiba - Wto Lis 17, 2009 16:49
Najlepiej ściągnąć zderzak, wówczas wszystko zobaczysz i zdiagnozujesz nie jest dużo roboty, kilka śrubek
funfel - Sro Lis 18, 2009 00:07
u mnie tez cieknie, ale jak za duzo wleje. tzn pod sam kraniec. Jak sie dolewa normalnie nie do konca to jest wszystko OK
richmond - Sro Lis 18, 2009 09:15
u mnie coś tam miesci płynu bo jak nadusze na spryskiwacz to płyn leci, ale jak wczoraj dolewałem ro leciało mi pod autem a wole miec wszystko na tip top :D po drugie mam cos kombinowany ten zbiornik bo ta rurka nie jest z nim połączona tylko na dole jest jest oderwana i moze do zbiornika leciec mi syf z silnika chyba ze jakos to połącze...
thef - Sro Lis 18, 2009 09:18
Rurka powinna być osadzona w zbiorniku na uszczelce. http://moto.allegro.pl/it..._rover_600.html
richmond - Sro Lis 18, 2009 11:23
u mnie niestety jest przerwa miedzy zbiornikiem a rurką jakies 2-3 cm
|
|