Zobacz temat - [R600] Zbiornik zbiorniczek spryskiwaczy

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Zbiornik zbiorniczek spryskiwaczy

richmond - Wto Lis 17, 2009 14:01
Temat postu: [R600] Zbiornik zbiorniczek spryskiwaczy
Witam,
dziś dolewając płynu do spryskiwaczy zauważyłem, że płyn leci na ziemię ;-(
podejrzewam, iż uszkodzony jest zbiornik od płynu spryskiwaczy. Moje pytanie jak najprościej dostać się do tego zbiorniczka? Czy ściągając zderzak, a może nadkole?
Jak to wygląda w sedanie w roverze 600 - gdzie jest pompka od tych spryskiwaczy no i czy ktoś posiada na sprzedaż taki zbiorniczek??

Aragorn - Wto Lis 17, 2009 14:49

bardzo było by to dziwne gdyby ot tak sobie pękł raczej ma nieszczelność na łączeniu zbiorniczka z pompką z tego co pamiętram to zdemontowanie wiąże się ze zdjęciem zderzaka chyba że jakoś od dołu było by dojście i wtedy można by sprawdzić połączenie zbiorniczka z pompką która jest do niego przymocowana
richmond - Wto Lis 17, 2009 15:27

....
Skiba - Wto Lis 17, 2009 16:49

Najlepiej ściągnąć zderzak, wówczas wszystko zobaczysz i zdiagnozujesz :) nie jest dużo roboty, kilka śrubek :)
funfel - Sro Lis 18, 2009 00:07

u mnie tez cieknie, ale jak za duzo wleje. tzn pod sam kraniec. Jak sie dolewa normalnie nie do konca to jest wszystko OK
richmond - Sro Lis 18, 2009 09:15

u mnie coś tam miesci płynu bo jak nadusze na spryskiwacz to płyn leci, ale jak wczoraj dolewałem ro leciało mi pod autem :( a wole miec wszystko na tip top :D :D po drugie mam cos kombinowany ten zbiornik bo ta rurka nie jest z nim połączona tylko na dole jest jest oderwana i moze do zbiornika leciec mi syf z silnika :/ chyba ze jakos to połącze...
thef - Sro Lis 18, 2009 09:18

Rurka powinna być osadzona w zbiorniku na uszczelce. http://moto.allegro.pl/it..._rover_600.html
richmond - Sro Lis 18, 2009 11:23

u mnie niestety jest przerwa miedzy zbiornikiem a rurką jakies 2-3 cm :/