|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [200 sdi] pytanie ABS
dragon - Czw Lis 19, 2009 14:05 Temat postu: [200 sdi] pytanie ABS Mam pytanie od jakiegos czasu zauwazylem ze nie dziala ABS, niedawno mialem maly poslizg i nawet wciskajac pedal hamulca do konca nie czulem takiego chropotania czego to moze byc wina? I jeszcze jedno pytanie nie dziala mi pompka od spryskiwaczy mam tam wlany plyn letni jak go spuscic by nie zamarzl?
Brt - Czw Lis 19, 2009 14:09
Cytat: | Mam pytanie od jakiegos czasu zauwazylem ze nie dziala ABS, niedawno mialem maly poslizg i nawet wciskajac pedal hamulca do konca nie czulem takiego chropotania czego to moze byc wina? |
a kontrolka ABSu po przekręceniu stacyjki zapala się na chwilę czy ABS "zdechł" teraz czy od dawna nie działa
dragon napisał/a: | I jeszcze jedno pytanie nie dziala mi pompka od spryskiwaczy mam tam wlany plyn letni jak go spuscic by nie zamarzl? |
nic nie spuszczać .... dolać zimowego do pełna i jeździć i używać czasami spryskiwacza i dolewać później zimowego ... samo sie wymiesza i nic nie zamarznie
dragon - Czw Lis 19, 2009 14:29
Cytat: | nic nie spuszczać .... dolać zimowego do pełna i jeździć i używać czasami spryskiwacza i dolewać później zimowego ... samo sie wymiesza i nic nie zamarznie |
W tym rzecz jak daje spryskiwacz slychac pompka sprawdzalem nigdzie przewod doprowadzajacy nie jest dziurawy.
Brt napisał/a: | a kontrolka ABSu po przekręceniu stacyjki zapala się na chwilę czy ABS "zdechł" teraz czy od dawna nie działa |
Tak swieci, niedawno to zauwazylem.
|
|