Zobacz temat - [rover 200 SDi] problem z pokazywaniem temperatury

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [rover 200 SDi] problem z pokazywaniem temperatury

bombel - Sro Gru 02, 2009 20:09
Temat postu: [rover 200 SDi] problem z pokazywaniem temperatury
Witam panowie jestem nowym urzytkownikiem forum roverków. mam takie pytanie.... wymieniłem czujnik temperatury termostat sprawny na 100% i nadal nie pokazuje mi temperatury czy może jest gdzieś jakiś czujnik o którym nie wiem?? pozdrawiam i mam nadzieje na szybką odpowiedz
staf - Sro Gru 02, 2009 20:13

bombel, Popraw temat o tak http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=15017
Witaj i Panie, bo one również potrafią pomóc :/

Lechos - Sro Gru 02, 2009 20:15

czujnik wskazania temp. na desce rozdzielczej znajduje sie w kolanku przykreconym od przodu z prawej strony silnika. Sa tam dwa czujniki, Ciebie interesuje ten wkrecony od dolu z jednym przewodem.
bombel - Sro Gru 02, 2009 20:18

wiec panowie i panie zapomniałem napisać że to diesel 2.0 sdi :wink:

[ Dodano: Sro Gru 02, 2009 20:18 ]
Lechos, dzięki za odpowiedz jutro sobie to sprawdze pozdro

Lechos - Sro Gru 02, 2009 20:23

Potraktuj moja podpowiedz za niebyla bo dotyczy benzyniaka (za pozno poprawiles dane sam.) ;)
W klekocie czujniki powinienes miec z lewej strony w kolanku lub kolektorze w okolicy alternatora. Tak jak i w przypadku benzyniaka ten z jednym przewodem jest od wskazan na desce.

celticross - Sro Gru 02, 2009 20:50

ja sie podepne w watek, jesli mozna:

Sa jakies roznice miedzy kolankami z czujnikami miedzy benzyna a dieslem? czy tez to powinno byc to samo(temperatury podobne?) bo jesli to samo, to by mi pomoglo moze w szukaniu dla mnie czesci, w moim problemie.

Thnx i sorry

kasjopea - Sro Gru 02, 2009 20:57

bombel, w ramach dnia dobroci dla mężczyzn poprawiłam Twój temat. Pierwszy i ostatni raz :evil:

Po odpowiedzi Lechosa widzisz, że poprawna konstrukcja tematu naprawdę ma znaczenie, a nie jest tylko jakąś tam fanaberią :roll: