Zobacz temat - [R420Di 98r]Problem z wycieraczkami

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420Di 98r]Problem z wycieraczkami

smartman - Nie Gru 06, 2009 11:51
Temat postu: [R420Di 98r]Problem z wycieraczkami
Witam wszystkich. Jestem nowy na forum więc się przedstawię :) Mam na imię Wojtek studiuje w Irlandii. Mam problem ze swoim Roverkiem 420 Di :( Wszystko zaczęło się od zgubienia pilota a drugiego niestety nie miałem :( Zawiozłem komputer do znajomego elektryka, później zrobiłem obejście na rozrusznik i wszystko gra :) ale przy tym musiałem znaleźć przekaźnik od rozrusznika :( elektryk powiedział, że powinien być pod środkową konsolą (zielony przekaźnik) zrobiłem masę i poszło zwarcie :( za chwilę znajomy do mnie dzwoni i mówi mi, że to nie ten przekaźnik. Przekaźnik od rozrusznika jest pod maską okey. Zrobiłem tam masę. Kabelek do rozrusznika i potem do do śrubki :) Roverek zapalił :) Ale niestety tutaj zaczynają się schody. Nie mam klaksonu :( (chyba bezpiecznik -sprawdzę) Wycieraczki nie działają teraz na 1 biegu a gdy chcę je umyć muszę je włączyć ręcznie aby zebrały płyn. Wycieraczki nie wracają też na swoje miejsce :( Co się stało :( głowie się nad tym już od tygodnia ale nic nie mogę wykombinować. Może wiecie co jest grane albo co warto sprawdzić?
darek_wp - Nie Gru 06, 2009 11:58

Wycieraczki i klakson sterowane są przez moduł MFU. Najprawdopodobniej został on uszkodzony przy wywołanym zwarciu. MFU to różowa puszka zamontowana za zestawem bezpieczników w kabinie. Wymontuj i daj elektrykowi może to będą jakieś drobne uszkodzenia np w postaci przepalonych ścieżek.
smartman - Nie Gru 06, 2009 16:41

Dzięki wielkie :) Wymontowałem głośniczek w puszki i ją wsadziłem. Wszystko gra :) Dzięki za pomoc :P