Zobacz temat - [R620] 2 pompa sprzegła

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R620] 2 pompa sprzegła

wlodi1991 - Pon Gru 07, 2009 18:23
Temat postu: [R620] 2 pompa sprzegła
Witam , mam znow proglem znow ze sprzeglem kurde, a wiec przejde do sprawy najpierw wymienilem pompe od sprzegła tą przy pedale bo sie popsuka pojezdziłem od wakacji i luz blus do dzis dnia wywalilo mi plyt myslelem ze to ze skrzyni ale wsiadam do samochodu nacisnolem sprzeglo i pedal w podlodze zostal od razu zajzelem do tej pompy co wymienialem i wszystko super suchutko wchodze do kanału i patrze a tam jest druga pompa od sprzegła przy skrzyni i z niej sie leje ciurkiem noi zoastawilem, noi moje pytanie jest takie bo ta pompa jest strasznie podobna do tamtej co opisalem wczesniej i (ja wymianielem) ma taki sam uszczelniacz i wogule , a moje pytanie jest takie jak ta pompa sie nazywa bo nie wiem jak ja znaleść na allegro czy gdzieś da sie ja zregenerować czy nowa najlepsza??
Brt - Pon Gru 07, 2009 18:46

ta druga pompa nazywa się "wysprzęglik" i znajdziesz ją np. tu:
http://www.tomateam.pl/sk...al=naped&c=1006
najlepiej dzwonić i się dowiedzieć :ok:

wlodi1991 - Pon Gru 07, 2009 18:57

Aha no dobrze dziekuje za pomoc, własnie kurcze tez tak myslalem ale pewny nie bylem i nie pisałem a da rade ja samemu wymienic czy raczej nie bardzo??

[ Dodano: Pon Gru 07, 2009 18:57 ]
a jeszcze tak po za tematem bo nie chce zasmiecac forum: to czy osłona przegubu sie nadaje od innego samochodu??

Brt - Pon Gru 07, 2009 19:10

wlodi1991 napisał/a:
a da rade ja samemu wymienic czy raczej nie bardzo??

Jak masz jakotakie warunki (najlepiej kanał) i trochę pojęcia o mechanice i hydraulice to czemu nie :ok:

wlodi1991 napisał/a:
czy osłona przegubu sie nadaje od innego samochodu??

tak ... musisz zmierzyć średnicę półosi i średnicę przegubu i długość osłony i z tymi wymiarami coś w dobrym sklepie dobiorą :ok: Możesz zapytać o osłone do accorda też :ok: ostatnio kupowałem do swojego R osłonę w intercarsie i mieli bez problemu do rovera osłonę na miejscu. Wiec zapytałbym najpierw po prostu o osłonę do Rovera a jak nie będzie to dopiero brał wymiary i dopasowywał od innego auta :ok:

wlodi1991 - Pon Gru 07, 2009 19:13

a ile za ta gume zaplaciłeś bo na allegro widzialem rozne ceny od 60 zł w gure a np do audi kosztuje 13
Brt - Pon Gru 07, 2009 21:54

coś ok 40 - 50 PLN .... ale warto ... kupisz taniochę bedziesz wymieniał co rok ...
wlodi1991 - Pon Gru 21, 2009 11:36

Witam, problem został rozwiazany wymieniłem tem "wysprzeglik" i wszystko dziala super

[ Dodano: Pon Gru 21, 2009 11:36 ]
A co do tego problemu jeszcze to mam takie pytanie odpowietrzylem ten wysprzeglik noi kurcze cziezko mi wchodzi 1 bieg i jak wrzucam wsteczny to jest taki maly zgrzyt

darek_wp - Pon Gru 21, 2009 12:26

Czasem trzeba odpowietrzyć kilka razy i sprawdzić poziom płynu w zbiorniczku w pompce - żeby się ponownie nie zapowietrzał układ jak go będzie za mało.