|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 1.4 1996r.] centralny zamek
izeK - Wto Gru 15, 2009 22:41 Temat postu: [R200 1.4 1996r.] centralny zamek Moje zapytanie brzmi czy ktoś z 3miasta i okolic może polecić gdzieś/coś/kogoś:) od montażu centralnego zamka
widziałem że moduł kosztuje ok 90pln ale sam niestety go nie założe.. nie czuję sie dobrry z elektryki
a pytanie nr 2, czy zna ktoś dobry sposób na wykręcenie MAKSYMALNIE zardzewiałych śrób ? konkretnie chodzi o 4 śruby...żeby dostać się do żarówek od podświetlenia rejestracji...
dzięki, pozdrawiam all
leszek95b - Wto Gru 15, 2009 22:45
izeK, zardzewiałe śrubki u mnie wykręcałem, najpierw kąpiel w WD40 potem wykręcanie i się udało.
W Twojej wersji nie ma centralnego zamka? To były takie wersje?
Będziesz na spocie w sobotę to pooglądamy
izeK - Wto Gru 15, 2009 22:47
hah no nie ma centrali
tak w sobotę będe...
na śruby już nie mam siły
a co do centrali... mrózem wali... zamki się z rana nie otwierają..aż nie powiem co mnie strzela... podgrzewam kluczyk zapalniczką hah
p.s najpierw musze się dostać do auta żeby gdziekolwiek dojechać
leszek95b - Wto Gru 15, 2009 22:50
nie ma centrali w ogóle? rozumiem, że nie masz nawet pilota Roverowego przy kluczykach?
izeK - Wto Gru 15, 2009 22:51
nie no mam... z 2 przyciskami...
jeden jest od alarmu, drugi od immo...
chyba że razem z alarmem powinna być centrala no ale u mnie nie ma
leszek95b - Wto Gru 15, 2009 22:59
pilot z dwoma przyciskami jest zarówno do alarmu, centralnego jak i immo.
przycisk z kłódką zamyka auto centralnym zamkiem i włącza immo i alarm, przycisk gładki otwiera auto i wyłącza immo i alarm.
działa Ci alarm?
działa Ci immo?
izeK - Sro Gru 16, 2009 20:35
dokładnie taki pilot mam
z kłódką .... nie otwiera mi centrala...lampka alarmu zaczyna tylko szybciej migać jak go naciskam przy zamknietym aucie...
bez kłódki deaktywuje immo i alarm.
czyżby uszkodzony central ?
leszek95b - Sro Gru 16, 2009 20:58
izeK napisał/a: | z kłódką .... nie otwiera mi centrala...lampka alarmu zaczyna tylko szybciej migać jak go naciskam przy zamknietym aucie... |
z kłódką ma zamykać a nie otwierać skoro szykbo miga lampka od immo (nie od alarmu) jak go naciskasz przy zamkniętym to wszystko ok.
Cytat: | bez kłódki deaktywuje immo i alarm. |
czyli ok.
izeK napisał/a: | czyżby uszkodzony central ? |
a może bezpiecznik od centrala jakiś?
sprawdzałeś wiązkę tylnej klapy?
izeK - Sro Gru 16, 2009 21:21
tak sprawdzałem.
ostatnio robiłem z nią porządek .... izolowałem wszystkie kable...
najlepsze jaja takie, że ja go kupiłem i poprzedni właściciel mówił ze nie ma centrala...
[ Dodano: Sro Gru 16, 2009 21:21 ]
sorry, fakt. z kłódką nie zamyka mi na central...
tylko ta dioda zaczyna migać, widocznie wszystko ok ale sam system nie działa
a otwieranie/zamykanie to tylko 1 przycisniecie? czy może jakieś przytrzymanie?cokolwiek ?
Matius - Sro Gru 16, 2009 23:07
raz klikasz i zamyka... widocznie masz coś z centralnym... może poprzedni koleś sprzedał siłowniki
leszek95b - Sro Gru 16, 2009 23:15
w sobote mamy spota, się rozkręci, się oblooka
izeK - Czw Gru 17, 2009 18:24
Matius napisał/a: | ... może poprzedni koleś sprzedał siłowniki |
hehehehehehehhe )
Brt - Czw Gru 17, 2009 18:39
były wersje bez centralnego ... czy w tym egzemplarzu jest uszkodzony, czy nei ma wcale, trzeba po prostu rozebrać drzwi i zobaczyć czy sa kabelki ... a najlepiej chyba sprawdzic tylną klape (najmniej rozbierania)
a śrubki w podświetleniu tablicy ... raczej tylko "na chama" ... wymienić żarówki obie na naowe i skleić, bo wkręcić nie bedzie w co
b0b3k - Czw Gru 17, 2009 18:42
moze masz te wersje co ja - 1996 bez centrala tyle ze ja sobie go dolozylem sam, wystarczą Ci zwykle siłowniki i troche kabla (u kierowcy masz podciągniete) u pasazera do kostki, na tył przeciągnij jak chcesz (jak masz 5d), a do bagaznika wsadza sie 5 minut
ale tak jak pisze Brt pierw sprawdź w klapie czy nie ma siłownika, moze padły po prostu
|
|