|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [420 DI 98] szarpie przy ruszaniu
josko - Sob Gru 26, 2009 13:28 Temat postu: [420 DI 98] szarpie przy ruszaniu Auto mam od niedawna i szarpie przy ruszaniu oraz przy ujęciu gazu na niskich biegach.
Mechanicy wróżą albo poduszka silnika albo sprzęgło.
staf - Sob Gru 26, 2009 19:19
josko, Może tu znajdziesz odpowiedź: http://forum.roverki.eu/v...e+przy+ruszaniu
slawek78 - Nie Gru 27, 2009 14:19
ja miałem podobnie i u mnie poleciała tarcza sprzęgłowa.pozdrawiam
josko - Nie Gru 27, 2009 20:48
Aby oddać obraz usterki zapomniałem dodać że drgania występuja tylko na niskich obrotach po dodaniu gazu auto się usztywnia i wówczas nie odczuwalne są drgania ta sytuacja dotyczy ruszania, natomiast przy ujmowaniu gazu w trakcie jazdy odczuwalne jest udeżenie po nagłym zdjęciu nogi z gazu. Bardzo prosiłbym o Waszą ocene gdyz nie chciałbym niepotrzebnie inwestować w wymiane podzespołów które moga byc jeszcze dobre. Za wszelkie rady i spostrzeżenia dziekuję.
Holender - Nie Gru 27, 2009 21:19
Powiem Ci że na zimnym silniku i u mnie występują podobne objawy. Po kilku minutach ustępują... Dlatego staram się niczego nie robić gwałtownie. Przejeździłem już rok od zakupu bez żadnych usterek pomijając dwie spalone żaróweczki. Zrobiłem w tym czasie ok 30 tys. km i mam zamiar pokonać co najmniej "naście" razy więcej moim Roverkiem.
Auto masz od niedawna, więc postaraj się pojeździć nim troszkę więcej, może jakaś dłuższa trasa i wtedy podaj symptomy, objawy. Ja po przesiadce z innego auta z początku byłem przerażony. Teraz jestem więcej niż szczęśliwy...
|
|