|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 1.4] zamek...
izeK - Nie Sty 03, 2010 17:59 Temat postu: [R200 1.4] zamek... ponieważ wersję roverka mam 2 (tak wskazuje vin) to nie mam centralnego zamka
dzisiaj w czasie zamykania zamka... wpadła mi wkładka..
czy ktoś może juz to naprawiał i wie jak kompetentnie sie do tego zabrać ? klamka tez jest lużna, zapewne coś się poodkręcało...
kasjopea - Nie Sty 03, 2010 18:06
izeK, najlepiej ściągnij sobie RAVE. Tam będziesz miał schematy i wszystko pokazane, co i jak porozkręcać, żeby nie połamać.
izeK - Nie Sty 03, 2010 22:46
Za dużo czytania tych angielskich książek
Pytam bo może ktoś rozkręcał drzwi od wewnątrz ? jak jest ze sciagnieciem klamki, szyby etc
i pytanie o samą klamkę i wkładkę... wystarczą śruby ?
kasjopea - Nie Sty 03, 2010 23:01
To ja Ci zaproponuję użycie szukajki, bo już niejeden drzwi rozbierał i to opisywał, no, ale to też wiąże się z czytaniem...
BayHarborButche - Nie Sty 03, 2010 23:07
rozkręcałem drzwi w 214 class 2, masz kilka śrubek na dole pod półką w drzwiach(na te uważaj bo są jakoś dziwnie założone) chyba 3, masz śrubkę w klamce wew i uchwycie czyli w tym za co łapiesz jak zamykasz drzwi są dwie tylko musisz zdjąć zaślepkę, reszta śrub jest widoczna tylko sprawdź czy wszystkie odkręciłeś
jeszcze poszukaj w szukajce abym nie miał na sumieniu drzwi
izeK - Pon Sty 04, 2010 00:11
BayHarborButche napisał/a: | rozkręcałem drzwi w 214 class 2, masz kilka śrubek na dole pod półką w drzwiach(na te uważaj bo są jakoś dziwnie założone) chyba 3, masz śrubkę w klamce wew i uchwycie czyli w tym za co łapiesz jak zamykasz drzwi są dwie tylko musisz zdjąć zaślepkę, reszta śrub jest widoczna tylko sprawdź czy wszystkie odkręciłeś
jeszcze poszukaj w szukajce abym nie miał na sumieniu drzwi |
dzieki, o to chodziło. Mam nadzieje że na dniach rozwiąże się problem drzwiowy
[ Dodano: Pon Sty 04, 2010 00:11 ]
kasjopea napisał/a: | To ja Ci zaproponuję użycie szukajki, bo już niejeden drzwi rozbierał i to opisywał, no, ale to też wiąże się z czytaniem... |
Zapewne ma Pani rację, ale jeśli w szukajce wpisze "zamek" bądź "wkładka" to wyskoczy mi 10 000 postów z tym... co daje jakieś 24h przeglądania...naprawa takiego zamka i rozbiór drzwi to max godzina... a taki RAVE pokazuje dziwne obrazki.... ja liczę na pomoc kogoś KTO rozkręcał niedawno drzwi i w 3 zdaniach mi powie co i jak bez bezsensownej straty czasu pozdrawiam serdecznie
kasjopea - Pon Sty 04, 2010 00:22
To ja tylko retorycznie zapytam, skąd bierze się te 10 000 postów...
sTERYD - Pon Sty 04, 2010 09:10
izeK napisał/a: | liczę na pomoc kogoś KTO rozkręcał niedawno drzwi i w 3 zdaniach mi powie co i jak bez bezsensownej straty czasu | a zadawanie po raz niewidomoktóry tego samego pytania na, bo nie masz ochoty poszukać, to nie jest Twoim zdaniem bezsensowna strata czasu?
izeK - Pon Sty 04, 2010 12:35
BayHarborButche dzięki, mniej wiecej tak jak napisałeś
najgrosze to i tak dostać się przez blaszki do klamki i zamka... ale dało radę i wszystko wymienione w jakąś godzinę pozdrawiam
BayHarborButche - Pon Sty 04, 2010 22:39
ciesze się że mogłem pomóc
|
|