Zobacz temat - [R200]Problem z nawiewem

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200]Problem z nawiewem

finger - Pon Sty 04, 2010 01:59
Temat postu: [R200]Problem z nawiewem
Jestem po wymianie wirnika wraz z silniczkiem nawiewu gdyz poprzedni wirnik sie rozlecial. Teraz niby wszystko normalnie chodzi ale niestety nawiew z kratek jest naprawde strasznie slaby. Po przylozeniu reki do kratki nawiewu czuc ledwie wydostajace sie cieple powietrze a slychac ze nawiew chodzi na pelnych obrotach. Moze miec to jakis zwiazek z tym czy wirnik jest z angola czy z eropejczyka bo w sumie nie wiem sam jaki kupilem? Jesli ktos ma pomysl co to jeszcze moze byc to prosze o pomoc?
leniek - Pon Sty 04, 2010 06:09

Jeżeli założyłeś z angola to na 100% łopatki wirnika skierowane są w drugą stronę dlatego słabo dmucha,wiem bo sam zmieniałem.
finger - Pon Sty 04, 2010 10:29

I co z tym zrobiles? wymieniales na nastepny wirnik czy da sie to zrobic w jakis inny sposob?
leniek - Pon Sty 04, 2010 10:37

Niestety z angola nic nie zrobisz,pozostaje szukanie europejczyka.
finger - Pon Sty 04, 2010 10:46

Kurcze szkoda, bo tak sie zastanawialem czy nie daloby sie zamienic plusa z minusem i wtedy teoretycznie lopatki powinny chodzic w prawidlowa strone?
leniek - Pon Sty 04, 2010 10:50

Też tak myślałem ale niestety konstrukcja obudowy wirnika jest w angliku odwrotna niż w europejczyku więc nic ci to nie da.
finger - Pon Sty 04, 2010 11:05

dzieki wielkie za te wszystkie podpowiedzi no to ruszam w poszukiwaniu nowego wirnika:)