|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Czy zasłaniać chłodnicę
kamil_620_si - Pon Sty 04, 2010 21:01 Temat postu: [R620] Czy zasłaniać chłodnicę Witam!mam pytanie czy można zasłonić chłodnice tekturką?mój roverek co prawda nie grzeje się tak wolno jak niektórzy tu wypisują!ale niestety do pracy mam 6 km i zaczyna mi się grzać dopiero na jakieś ostatnie 2 km!!chcąc jeździć na gazie bo taki posiadam to mało kiedy przerzucam bo mi szkoda na zimnym silniku,wiec jeżdżę prawie na benzynie!co o tym sądzicie??
praktis - Pon Sty 04, 2010 22:35
Proszę:
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=49191
Podsumowując: przy sprawnym termostacie nic to nie da.
kamil_620_si - Pon Sty 04, 2010 23:03
dzięki czytałem to ale nie do końca!jJa mam sprawny termostat ale teraz doczytałem do końca i już w wiem ze nic by to nie dało!ale mam inne pytanie czy termostat może być już powoli nieszczelny i przepuszczać troszkę?Bo ja mam węże letnie ale w porównaniu do tych bliżej silnika to te są gorące ale termostat jeszcze nie puszcza wody!
praktis - Pon Sty 04, 2010 23:21
No to albo jest sprawny albo nie jest. Nie ma tak, że jest "trochę" sprawny.
maciej - Wto Sty 05, 2010 11:38
kamil_620_si napisał/a: | ale mam inne pytanie czy termostat może być już powoli nieszczelny i przepuszczać troszkę?Bo ja mam węże letnie ale w porównaniu do tych bliżej silnika to te są gorące ale termostat jeszcze nie puszcza wody! |
To jest raczej ok.
Większość termostatów ma taką malutką dziurkę, która umożliwia odpowietrzenie układu przy wymianie płynu chłodzącego.
|
|