|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - Oblodzona górka w Szczecinie
SeevS - Wto Sty 05, 2010 00:02 Temat postu: Oblodzona górka w Szczecinie Ogólnie nieźle Ktoś ze Szczecina kojarzy ?
1 przypadek
2 przypadek
faecd - Wto Sty 05, 2010 00:09
haha nie wiem dokladnie jaka to okolica (gdzies przy stoczni chyba) ale widac, ze kamerujacy wrecz czekali na okazje
PS 2 filmik, co ta fiesta sie wsliznela na czołówke to ja na miejscu kierowcy w fiesty, lekko skontrowal w prawo plus moment reczny po czym kontra w lewo plus reczny, moze bym ominal nadjezdzajacego z naprzeciwka
SeevS - Wto Sty 05, 2010 00:13
To też jest dobre zastanawiam się tylko po co Ci ludzie wychodzili z aut ? USA to w ogóle pokręcony kraj i cały rok pewnie jeżdżą na letnich oponach
pajda - Wto Sty 05, 2010 00:19
SeevS, dzisiaj widzialem to na TVN Turbo...filmik robi światowa kariere
TomC - Wto Sty 05, 2010 00:25
SeevS napisał/a: | To też jest dobre zastanawiam się tylko po co Ci ludzie wychodzili z aut ? |
Jak po co? Przecież wyjdzie, nogą przytrzyma i auto zatrzyma. Ameryka kraj "supermanów"
faecd napisał/a: | ja na miejscu kierowcy w fiesty, lekko skontrowal w prawo plus moment reczny po czym kontra w lewo plus reczny, moze bym ominal nadjezdzajacego z naprzeciwka |
Przecież to "dziewucha" była. Nie sądzę żeby 50% facetów dało radę a o kobietach nie mówię bo najczęściej to jednak włącza się panika i sztywnieją nogi i ręce.
sTERYD - Wto Sty 05, 2010 00:31
faecd napisał/a: | nie wiem dokladnie jaka to okolica (gdzies przy stoczni chyba) |
to jest centrum. ul kusocińskiego, odcinek między dąbrowskiego, a sowińskiego (za IKFem)... dwa kroki od akademyków. Ja tam nie mam problemów, żeby podjechać...
dzisiaj ok 23 odśnieżyli
ale tego taksiarza co tam stał bokiem to za jądra bym... specjalnie się tak sqr... zły człowiek ustawił na wylocie...
TomC - Wto Sty 05, 2010 00:40
sTERYD napisał/a: | specjalnie się tak ........................... ustawił na wylocie... |
Też odniosłem takie wrażenie że czekał na okazję. Wystarczyło tylko żeby się głębiej schował i równolegle i po kłopocie.
faecd - Wto Sty 05, 2010 00:56
TomC napisał/a: | Przecież to "dziewucha" była | faktycznie tak powiedziano w filmiku
sTERYD napisał/a: | to jest centrum. ul kusocińskiego, odcinek między dąbrowskiego, a sowińskiego (za IKFem)... dwa kroki od akademyków. Ja tam nie mam problemów, żeby podjechać. | jak to dobrze, ze ja tamtedy nie jezdze
thef - Wto Sty 05, 2010 00:57
Do tego kamerka, żeby nie byłą wątpliwości . Chyba się jednak zemści, bo widać ewidentnie cel właściciela okulara. raz, może się zdarzyć, drugi, to już naginanie praw statystyki
faecd - Wto Sty 05, 2010 01:05
czyzby podwojna wyplata z oc obydwu sprawcow?
PS jak jutro popada snieg/deszcz i zetnie mroz jade tam, zarzuce haczyk, polamia mi zderzak i boczek, za odszkodowanie wymienie pol auta hehe
TomC - Wto Sty 05, 2010 01:10
Wystarczy sobie sprawdzić oglądając 2 filmik ile tam jest miejsca. Widać to dobrze jak "dziewucha" stuka " to białe" i koleś z kamerą schodząc filmuje okolicę. Koło tego białego budyneczku z krzaczkami pomiędzy kamienicą a blokiem jest miejsca na 2 autobusy. Widać to w 55s filmu. Typowa ustawka i czekanie na "frajera".
sTERYD - Wto Sty 05, 2010 01:42
thef napisał/a: | Do tego kamerka, żeby nie byłą wątpliwości . Chyba się jednak zemści, bo widać ewidentnie cel właściciela okulara. raz, może się zdarzyć, drugi, to już naginanie praw statystyki |
inna sprawa, że tak na samym skrzyżowaniu to chyba nie wolno... chociaż może ostatnio coś się pozmieniało
TomC, ten biały budyneczek to kiosk, dalej prostopadle do pochyłej drogi jest droga dojazdowa do bloków z i tam normalnie ludzie parkują samochody...
Perez - Wto Sty 05, 2010 01:55
faecd, a to bys narecznowal, a nie lepiej lekko odpuscic ten hamulec i dopiero skrecac?
faecd - Wto Sty 05, 2010 02:08
Perez, ale jakby to efektownie wygladalo przed tym kierowca bialego, bach w prawo potem bach w lewo i ominiety
hvil - Wto Sty 05, 2010 02:28
panowie tutaj to poprostu żenada żeby o takiego stopnia doprowadzić nawierzchnie u was tam drogowcow powinni ca jaja na linie za wozem na ta droge przyciagnac coby sobie zobaczyli jakie drogi maja.
[ Dodano: Wto Sty 05, 2010 02:28 ]
hahaha jednak amerykanie to debile nobla dla kierowcow jak obamie;-) cob y zaczeli jezdzic lepiej:-) a laska jezdzaca na tylku wymiata:-) dop obejrzalem 3 filmik
MaReK - Wto Sty 05, 2010 10:02
Ujmujace sa te komentarze operatorow telefonu komorkowego
A co do taksiarza... moim zdaniem wina jest walacego, a nie stojacego.
On dostac moze mandat, za zaparkowanie w niedozolonym miejscu o ile
to bylo niedozwolone miejsce
"Ale go obili. A mogl jeszcze pojezdzic"
gosharp - Wto Sty 05, 2010 10:33
ja miałem taką sytuację przed sylwestrem. zjechałem z oblodzonej górki na piaskarkę, która stała na dole i dostałem 250PLN i 6pkt. policja orzekła moją winę, a sk...wiel z piaskarki w czasie mojego zjazdu był poza pojazdem. po bokach stały samochody a ja wjechałem centralnie w środek jak na sankach. nie piszcie o jakiejkolwiek możliwości manewru na lodzie (chyba, że z kolcami). czy myślicie, że w takim przypadku, gdy służby miejskie nie wywiązały się z doprowadzenia drogi do użytku lub zabezpieczenia (zablokowania) przed możliwymi kolizjami i ruchem, mogę się o jakieś odszkodowania od miasta ubiegać? proszę o poważne odpowiedzi
Perez - Wto Sty 05, 2010 11:34
faecd napisał/a: | ale jakby to efektownie wygladalo |
Gniecenie drzwi musialoby wygladac baaaardzo efektownie. Generlanie nie narzucilbys po lodzie auta w drugo strone
gosharp napisał/a: | nie piszcie o jakiejkolwiek możliwości manewru na lodzie (chyba, że z kolcami). |
zapraszam do moich filmow na YT http://www.youtube.com/watch?v=QcLHaUmOEb8 mialem kolce metalowe na oponach i nie podjechalem pod gorke, ale za to zjezdzalem z tej gorki pozniej BMW i nie mialem zadnych problemow ze skrecaniem.
praktis - Wto Sty 05, 2010 18:33
Moje faworytki ostatnio:
Co zrobić gdy samochód wpada w poślizg? Ewakuować się wraz z pasażerką!
PS. Czemu nie mogę wstawić filniku bezpośrednio w posta?
Już umiem! dzięki za wyedukowanie
SeevS - Wto Sty 05, 2010 18:52
praktis napisał/a: | Moje faworytki ostatnio:
v=KiLP2RuZJMI&feature=player_embedded#
Co zrobić gdy samochód wpada w poślizg? Ewakuować się wraz z pasażerką!
PS. Czemu nie mogę wstawić filniku bezpośrednio w posta? |
Musisz uciac z linku wszystko to co po v wlacznie czyli tutaj : v=KiLP2RuZJMI&feature=player_embedded#
MaReK - Wto Sty 05, 2010 22:04
SeevS napisał/a: | Musisz uciac z linku wszystko to co po v wlacznie czyli tutaj : v=KiLP2RuZJMI&feature=player_embedded# |
Ze co? Musi zostawic tylko v= do znaczka &
Mowa o funkcji [ movie ]v=znaczkikrzaczki[ /movie ]
rovero - Pon Sty 11, 2010 06:51
Panowie nie ma co się śmiać Sam w nowy rok wjechałem bmką E39 kolegi na posesje.... razem z bramą. Powiedzmy, że źle oceniłem długość drogi hamowania Ale za to było efektownie
MaReK - Pon Sty 11, 2010 18:16
A na tej gorce inni jednak potrafili sie wybronic. Gosc ma wiecej przykladow na swoim profilu. Jednak nie ma to tamto, komentator jest miszczem
"Ale urwal!"
"Dobre to bylo!"
"Ale go otlukli, mogl chlop jezdzic, koniec!"
dobryziom - Pon Sty 11, 2010 18:29
buuuu filmiki nie działają...
SeevS - Pon Sty 11, 2010 22:05
|
|