Zobacz temat - Oblodzona górka w Szczecinie

Forum Klubu ROVERki.pl

Offtopic - Oblodzona górka w Szczecinie

SeevS - Wto Sty 05, 2010 00:02
Temat postu: Oblodzona górka w Szczecinie
Ogólnie nieźle ;) Ktoś ze Szczecina kojarzy ?

1 przypadek

2 przypadek

faecd - Wto Sty 05, 2010 00:09

haha nie wiem dokladnie jaka to okolica (gdzies przy stoczni chyba) ale widac, ze kamerujacy wrecz czekali na okazje :)

PS 2 filmik, co ta fiesta sie wsliznela na czołówke to ja na miejscu kierowcy w fiesty, lekko skontrowal w prawo plus moment reczny po czym kontra w lewo plus reczny, moze bym ominal nadjezdzajacego z naprzeciwka :)

SeevS - Wto Sty 05, 2010 00:13

To też jest dobre zastanawiam się tylko po co Ci ludzie wychodzili z aut ? USA to w ogóle pokręcony kraj i cały rok pewnie jeżdżą na letnich oponach

pajda - Wto Sty 05, 2010 00:19

SeevS, dzisiaj widzialem to na TVN Turbo...filmik robi światowa kariere :lol:
TomC - Wto Sty 05, 2010 00:25

SeevS napisał/a:
To też jest dobre zastanawiam się tylko po co Ci ludzie wychodzili z aut ?

Jak po co? Przecież wyjdzie, nogą przytrzyma i auto zatrzyma. Ameryka kraj "supermanów" :mrgreen:

faecd napisał/a:
ja na miejscu kierowcy w fiesty, lekko skontrowal w prawo plus moment reczny po czym kontra w lewo plus reczny, moze bym ominal nadjezdzajacego z naprzeciwka :)

Przecież to "dziewucha" była. :mrgreen: Nie sądzę żeby 50% facetów dało radę a o kobietach nie mówię bo najczęściej to jednak włącza się panika i sztywnieją nogi i ręce.

sTERYD - Wto Sty 05, 2010 00:31

faecd napisał/a:
nie wiem dokladnie jaka to okolica (gdzies przy stoczni chyba)

to jest centrum. ul kusocińskiego, odcinek między dąbrowskiego, a sowińskiego (za IKFem)... dwa kroki od akademyków. Ja tam nie mam problemów, żeby podjechać... :hm:

dzisiaj ok 23 odśnieżyli :D

ale tego taksiarza co tam stał bokiem to za jądra bym... specjalnie się tak sqr... zły człowiek ustawił na wylocie...

TomC - Wto Sty 05, 2010 00:40

sTERYD napisał/a:
specjalnie się tak ........................... ustawił na wylocie...

Też odniosłem takie wrażenie że czekał na okazję. Wystarczyło tylko żeby się głębiej schował i równolegle i po kłopocie.

faecd - Wto Sty 05, 2010 00:56

TomC napisał/a:
Przecież to "dziewucha" była
faktycznie tak powiedziano w filmiku

sTERYD napisał/a:
to jest centrum. ul kusocińskiego, odcinek między dąbrowskiego, a sowińskiego (za IKFem)... dwa kroki od akademyków. Ja tam nie mam problemów, żeby podjechać.
jak to dobrze, ze ja tamtedy nie jezdze :D
thef - Wto Sty 05, 2010 00:57

Do tego kamerka, żeby nie byłą wątpliwości ;) . Chyba się jednak zemści, bo widać ewidentnie cel właściciela okulara. raz, może się zdarzyć, drugi, to już naginanie praw statystyki :P
faecd - Wto Sty 05, 2010 01:05

czyzby podwojna wyplata z oc obydwu sprawcow?

PS jak jutro popada snieg/deszcz i zetnie mroz jade tam, zarzuce haczyk, polamia mi zderzak i boczek, za odszkodowanie wymienie pol auta :D hehe

TomC - Wto Sty 05, 2010 01:10

Wystarczy sobie sprawdzić oglądając 2 filmik ile tam jest miejsca. Widać to dobrze jak "dziewucha" stuka " to białe" i koleś z kamerą schodząc filmuje okolicę. Koło tego białego budyneczku z krzaczkami pomiędzy kamienicą a blokiem jest miejsca na 2 autobusy. Widać to w 55s filmu. Typowa ustawka i czekanie na "frajera".
sTERYD - Wto Sty 05, 2010 01:42

thef napisał/a:
Do tego kamerka, żeby nie byłą wątpliwości ;) . Chyba się jednak zemści, bo widać ewidentnie cel właściciela okulara. raz, może się zdarzyć, drugi, to już naginanie praw statystyki :P

inna sprawa, że tak na samym skrzyżowaniu to chyba nie wolno... chociaż może ostatnio coś się pozmieniało :hm:
TomC, ten biały budyneczek to kiosk, dalej prostopadle do pochyłej drogi jest droga dojazdowa do bloków z i tam normalnie ludzie parkują samochody...

Perez - Wto Sty 05, 2010 01:55

faecd, a to bys narecznowal, a nie lepiej lekko odpuscic ten hamulec i dopiero skrecac?
faecd - Wto Sty 05, 2010 02:08

Perez, ale jakby to efektownie wygladalo przed tym kierowca bialego, bach w prawo potem bach w lewo :D i ominiety
hvil - Wto Sty 05, 2010 02:28

panowie tutaj to poprostu żenada żeby o takiego stopnia doprowadzić nawierzchnie u was tam drogowcow powinni ca jaja na linie za wozem na ta droge przyciagnac coby sobie zobaczyli jakie drogi maja.

[ Dodano: Wto Sty 05, 2010 02:28 ]
hahaha jednak amerykanie to debile :-D nobla dla kierowcow jak obamie;-) cob y zaczeli jezdzic lepiej:-) a laska jezdzaca na tylku wymiata:-) dop obejrzalem 3 filmik

MaReK - Wto Sty 05, 2010 10:02

Ujmujace sa te komentarze operatorow telefonu komorkowego ;)
A co do taksiarza... moim zdaniem wina jest walacego, a nie stojacego.
On dostac moze mandat, za zaparkowanie w niedozolonym miejscu o ile
to bylo niedozwolone miejsce ;)

"Ale go obili. A mogl jeszcze pojezdzic" ;D

gosharp - Wto Sty 05, 2010 10:33

ja miałem taką sytuację przed sylwestrem. zjechałem z oblodzonej górki na piaskarkę, która stała na dole i dostałem 250PLN i 6pkt. policja orzekła moją winę, a sk...wiel z piaskarki w czasie mojego zjazdu był poza pojazdem. po bokach stały samochody a ja wjechałem centralnie w środek jak na sankach. nie piszcie o jakiejkolwiek możliwości manewru na lodzie (chyba, że z kolcami). czy myślicie, że w takim przypadku, gdy służby miejskie nie wywiązały się z doprowadzenia drogi do użytku lub zabezpieczenia (zablokowania) przed możliwymi kolizjami i ruchem, mogę się o jakieś odszkodowania od miasta ubiegać? proszę o poważne odpowiedzi :???:
Perez - Wto Sty 05, 2010 11:34

faecd napisał/a:
ale jakby to efektownie wygladalo

Gniecenie drzwi musialoby wygladac baaaardzo efektownie. Generlanie nie narzucilbys po lodzie auta w drugo strone ;)

gosharp napisał/a:
nie piszcie o jakiejkolwiek możliwości manewru na lodzie (chyba, że z kolcami).

zapraszam do moich filmow na YT http://www.youtube.com/watch?v=QcLHaUmOEb8 mialem kolce metalowe na oponach i nie podjechalem pod gorke, ale za to zjezdzalem z tej gorki pozniej BMW i nie mialem zadnych problemow ze skrecaniem.

praktis - Wto Sty 05, 2010 18:33

Moje faworytki ostatnio:

Co zrobić gdy samochód wpada w poślizg? Ewakuować się wraz z pasażerką! :mrgreen:

PS. Czemu nie mogę wstawić filniku bezpośrednio w posta? :cry:

Już umiem! :mrgreen: dzięki za wyedukowanie :ok:

SeevS - Wto Sty 05, 2010 18:52

praktis napisał/a:
Moje faworytki ostatnio:

v=KiLP2RuZJMI&feature=player_embedded#

Co zrobić gdy samochód wpada w poślizg? Ewakuować się wraz z pasażerką! :mrgreen:

PS. Czemu nie mogę wstawić filniku bezpośrednio w posta? :cry:

Musisz uciac z linku wszystko to co po v wlacznie czyli tutaj : v=KiLP2RuZJMI&feature=player_embedded#

MaReK - Wto Sty 05, 2010 22:04

SeevS napisał/a:
Musisz uciac z linku wszystko to co po v wlacznie czyli tutaj : v=KiLP2RuZJMI&feature=player_embedded#

Ze co? Musi zostawic tylko v= do znaczka &
Mowa o funkcji [ movie ]v=znaczkikrzaczki[ /movie ]

rovero - Pon Sty 11, 2010 06:51

Panowie nie ma co się śmiać :mrgreen: Sam w nowy rok wjechałem bmką E39 kolegi na posesje.... razem z bramą. :oops: Powiedzmy, że źle oceniłem długość drogi hamowania :P Ale za to było efektownie :mrgreen:
MaReK - Pon Sty 11, 2010 18:16

A na tej gorce inni jednak potrafili sie wybronic. Gosc ma wiecej przykladow na swoim profilu. Jednak nie ma to tamto, komentator jest miszczem ;D

"Ale urwal!"
"Dobre to bylo!"
"Ale go otlukli, mogl chlop jezdzic, koniec!"

:rotfl:

dobryziom - Pon Sty 11, 2010 18:29

buuuu filmiki nie działają... :(
SeevS - Pon Sty 11, 2010 22:05