|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R618] Skrzynia, ciężko wchodzą biegi
Mlodszy91 - Czw Sty 07, 2010 20:04 Temat postu: [R618] Skrzynia, ciężko wchodzą biegi Witam. Problem jak w temacie. Jak wrzucam bieg (przede wszystkim 1) to wchodzi pare milimetrów potem blokoda i jak mocniej wbije to dopiero idzie do końca. Nie wiem czy to wina oleju bo samochod jak jest rozgrzany dzieje się podobnie tylko jak np. dojeżdżam do skrzyżowania i zanim samochód się zatrzyma wbijam 1 to bieg ładnie wchodzi.
Bardzo proszę o pomoc. Z góry dzięki
Vesper416 - Czw Sty 07, 2010 21:03
Po pierwsze zmień olej po drugi Roverki tak mają pierwszy bieg i zwłaszcza wsteczny to słabość tych samochodów...
staf - Czw Sty 07, 2010 21:12
Mlodszy91, Szukajka,szukajka,szukajka. Prosze. http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=22324
Mlodszy91 - Czw Sty 07, 2010 21:20
Dzięki. Wymienię olej i zobaczymy. Ale jeszcze jakby mi ktoś mógł napisać jaki olej i jak go wymienić
kasjopea - Czw Sty 07, 2010 21:21
Mlodszy91, nie, nikt nie będzie tego pisał, proszę użyć funkcji "szukaj"
Vesper416 - Czw Sty 07, 2010 21:30
Mlodszy91,
Sam widzisz szefowa nie pozwala pisać powiem tylko tyle że na stronie głównej jak poszukasz danych technicznych swojego modelu to jest wszystko czarno na białym napisane! Oprócz tego Rave i instrukcja się kłania
Mlodszy91 - Sob Sty 09, 2010 20:12
Witam. Byłem w warsztacie i na wstępie sprawdzili olej w skrzyni i stwierdzili że nie wymaga wymiany. Następna rzecz jaką zauważyłem to to że skrzynia przy wyłączonym silniku działa normalnie, bez jakichkolwiek oporów a jak włączę silnik to już jest kicha. Nie wiem co robić czy wymienić olej tak czy inaczej, jeden mechanik mówi że to wina zimnego oleju i że przy niskich temeraturach przez całą zimę tak będzie, drugi że sprzęgło się kończy (samochod ma przejechane 218,5 tysiąca km) i że trzeba wymienić. Prosze wybaczyć moją niewiedzę ale to mój pierwszy samochód a że to rover to każdy poleca mi to forum jezeli chodzi o porady na jego temat.
Vesper416 - Sob Sty 09, 2010 20:16
wymień olej koszt nie wielki i za dużo też tam go nie wchodzi a będziemy wiedzieć więcej
|
|