|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Land Rover (Freelander, Range Rover itp.) - [Freelander] HGF gdzie kupić magistralę olejową i uszczelkę
RYCHO2 - Pon Sty 25, 2010 16:51 Temat postu: [Freelander] HGF gdzie kupić magistralę olejową i uszczelkę Gdzie mógłbym kupic magistrale olejową , śróby uszczelki i jakiej firmy żeby były ok. uszcelka z tego co wyczytałem na forum ma być dwuwarstwowa. prosze o podpowiedź. czy sekwencyjna instalacja gazowa mogła sie do tego przyczynić.
yamaha00 - Pon Sty 25, 2010 16:55
instalacja gazowa mogla miec wplyw na padniecie uszczelki pod glowica ze wzgledu na to ze temperatura spalania gazu jest wyzsza niz benzyny . na forum jest o tym i nawet gdzie czesci kupic
hvil - Pon Sty 25, 2010 16:57
gaz jest ok ale nie w roverku
thef - Pon Sty 25, 2010 17:02
hvil napisał/a: | gaz jest ok ale nie w roverku | Po co ten offtop? Proszę nie pisać zbędnych komentarzy, nie wnoszących nic do czyjegoś tematu, tym bardziej takich, które wywołują zazwyczaj zbędną dyskusję o wyższości jednego paliwa nad drugim paliwem.
yamaha00 - Pon Sty 25, 2010 17:02
nie no z tym sie nie zgodze ze nie w roverku jezeli jest dobrze wyregulowana mieszanka to sie nie powinno nic dziac jedynie co to tylko przyspieszymy wypalenie sie uszczelki pod glowica a tak to sie nie powinno nic dziac jezdzilem autami na gaz roznych marek i sie nic nie dzialo wiele klubowiczow ma autka na gaz i jakos nie narzekaja na gaz gaz to tez paliwo tylko inne i tansze od beny i kazdy szuka oszczednosci ale uwazam ze gaz pownien byc montowany do duzych silnikow a nie do malych jesli komus pali 8 litrow to nei ma tragedi i po co kaleczyc silnik gazem . dziwi mnie fakt ze ludzie wkladja gaz do silnikow 1.1 czy 1.6 po co jak te silniki jak sie operuje delikatnie pedalem gazu zmieszcza sie w normie i gazu nie trzeba
RYCHO2 - Pon Sty 25, 2010 17:13
macie namiary na jakiś sklep gdzie mogę kupić te części i czy polecicie mi jakąś markę żeby była dobra. czy firma angielska FAI może być.
azor77 - Pon Sty 25, 2010 17:51
Polecam ten sklepik na allegro, ja tam kupowałem dwuwarstwowa uszczelkę i szpilki głowicy klik
Co do instalacji gazowej i jej wpływ na wywalenie uszczelki to nie miało to zupełnie znaczenia. Po prostu silniki benzynowe z K serii tak maja że, lubią im częściej padać uszczelki i niema reguły. Wystarczy niedopatrzenie; zbyt mały poziom płynu w układzie, zapowietrzony układ, krótkie przegrzanie i leci uszczelka
BoloSr - Pon Sty 25, 2010 18:32
hvil napisał/a: | gaz jest ok ale nie w roverku |
blblblbllblbbl
a co do pytanie to tu proponuje kupic wszystko co trza
|
|