|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420 2.0Si 97r]Odwrotnie podłączony akumulator, nie ma prąd
maz - Czw Sty 28, 2010 11:29 Temat postu: [R420 2.0Si 97r]Odwrotnie podłączony akumulator, nie ma prąd Witam wszystkich!
Podłączyłem odwrotnie akumulator do mojego roverka poszły iskry i nie ma prądu. Znajomy poradził mi żeby wymienić główny bezpiecznik i znaleźć główny wyłącznik prądu. Największy bezpiecznik jaki znalazłem wymieniłem (ale nie wiem nawet czy to był ten główny) i bez zmian A gdzie znajduje się główny wyłącznik prądu nie mam pojęcia.
Jeżeli ktoś wie gdzie są zlokalizowane te urządzenia to bardzo proszę o pomoc. Jak również o inne sugestie co mogło się stać i co mogę jeszcze zrobić.
Dodam, że nie mam możliwości odholowania samochodu do warsztatu
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję
Paul - Czw Sty 28, 2010 11:44
maz napisał/a: | A gdzie znajduje się główny wyłącznik prądu nie mam pojęcia | Nie ma (?)
maz napisał/a: | Znajomy poradził mi żeby wymienić główny bezpiecznik | Sprawdź WSZYSTKIE bezpieczniki (przede wszystkim te duże, pod maską).
Też mi kiedyś mechanik taki numer wyciął i poszedł bezpiecznik 80A pod maską i kilka 'drobnych' w kabinie. Poza tym nic poważnego się nie stało, na szczęście
truten23 - Czw Sty 28, 2010 11:44
Nie zwróciłeś uwagi na oznaczenie polaryzacji?
Było już o tym.
http://forum.roverki.eu/v...zony+akumulator
15 sekund szukania
Powodzenia
|
|