|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [420 sedan] klapa bagażnika nie otwiera się w pełni
josko - Sob Sty 30, 2010 19:38 Temat postu: [420 sedan] klapa bagażnika nie otwiera się w pełni Witam
czy ktos zna powód nie twieranaia sie klapy bagażnika, nie teleskopów sa jedynie siłowniki drutowe, bagażnik jedynie sie uchyla a nie trzyma w pozycji pionowej.
szoso - Sob Sty 30, 2010 19:40
josko napisał/a: | bagażnik jedynie sie uchyla a nie trzyma w pozycji pionowej. |
znaczy zamyka ci się jak klapa jest u góry?
josko - Sob Sty 30, 2010 19:44
po otwarciu klapy uchyla sie na około 5 cm, jeżeli chcę coś włożyć muszę przytrzymac klape inaczej sama spada.
szoso - Sob Sty 30, 2010 19:48
josko napisał/a: | jeżeli chcę coś włożyć muszę przytrzymac klape inaczej sama spada. |
witam w klubie, u mnie jest to samo, ile razy już mi na głowę opadła
rozwiązanie z tymi drutami jest do bani moim zdaniem, inne marki w sedanie mają siłowniki
kolego chyba pozostaję ci się tylko przyzwyczaić bo ja już próbowałem ten problem rozwiązać ale bez skutku
josko - Sob Sty 30, 2010 19:54
Może jest jakiś sposób ?
szoso - Sob Sty 30, 2010 19:59
josko napisał/a: | Może jest jakiś sposób ? |
założyć siłowniki, to chyba jedyny sposób
macikd - Sob Sty 30, 2010 20:02
Niestety mam ten sam problem, tzn prawie ten sam. Mianowicie u mnie po otwarciu klapa unosi się na jakieś 5cm i dalej muszę otorzyć sam, ale już w maksymalnym wychyleniu się jakoś trzyma. Tylko że u mnie winowajcą może być lotka na klapie bo jakby nie patrzeć to zawsze więcej taka klapa z nią waży. Ale wTwoim wypadku to chyba tylko wymiana drutów na inne pomoże. Poszukaj może jakiejś rozbitej albo ściągniętej z anglii 45 i wymień. Innej opcji chyba nie ma.
krystianshoota - Sob Sty 30, 2010 20:04
Można zastosować rozwiązanie z tego tematu:
http://forum.roverki.eu/v...ight=szpachelki
Ja podłożyłem drewniane klocki i ten system się sprawdził
|
|