Zobacz temat - [R 75 CDT 2.0]folia termiczna

Forum Klubu ROVERki.pl

Tuning wizualny - [R 75 CDT 2.0]folia termiczna

kerbi - Sob Sty 30, 2010 20:09
Temat postu: [R 75 CDT 2.0]folia termiczna
Witam, w moim autku jedna z listew chromowanych na przednim zderzaku ma małą wadę. Zastanawiałem się jak najlepiej uzupełnić ubytki chromu (spray odpada, naczytałem siędużo i wychodzi na to że lipa).Mam do was pytanie czy ktoś z was używał może folii termicznej w kolorze chromu np. takiej jak tu:
http://www.allegro.pl/ite..._najtaniej.html
albo tu:
http://www.allegro.pl/ite...r_20cm_hit.html
Czy dało by się listwy przy pomocy tej folii naprawić. A jeżeli ktoś używał, podzieli się może swoimi spostrzeżeniami. Dziękuję.

Krzysi3k - Sob Sty 30, 2010 20:23

Nie wiem jak te trochę droższe, ale ta po 9zł jest tragiczna.
jaro12 - Sob Sty 30, 2010 20:47

Nie zgadzam się że folia ta za 9 złotych jest tragiczna. Sam jej używałem przy regeneracji moich listew w zderzakach (najlepiej listwę wyciągnąć po odkręceniu zderzaka) Jeśli ktoś wątpi w efekty niech zapyta chłopaków z podkarpacia Markzo Tiger'a Toshiro Herc'a czy Remi'ego (ja mogę być obiektywny
kerbi - Sob Sty 30, 2010 21:29

Czyli co wygląda przyzwoicie i można spróbować?
staf - Sob Sty 30, 2010 21:34

Cytat:
Czyli co wygląda przyzwoicie i można spróbować?

Pewnie że tak.

jaro12 - Sob Sty 30, 2010 21:38

Ja nie mam powodu do narzekania. A w dodatku jest jej tyle, że sobie okleiłem nawiewy i jeszcze spoooooro zostało
Pływak - Sob Sty 30, 2010 22:10

jaro12 napisał/a:
(ja mogę być obiektywny

Prędzej subiektywny...

jaro12 napisał/a:
A w dodatku jest jej tyle, że sobie okleiłem nawiewy i jeszcze spoooooro zostało

Wrzuć fotkę :rotfl:

Krzysi3k - Sob Sty 30, 2010 22:23

Albo trafiłeś na jakiś egzemplarz jeden na milion, albo to ja na chłam...
U mnie jest wytarty chrom z guzika ręcznego (marny nawyk bawienia się guzikiem podczas jazdy) i myślałem, że może coś da taka folia... niewiele kosztuje myślałem - spróbuje.
Inna sprawa, że ona po prostu się tam nie nadaje, bo jest gruba i ociera przy naciskaniu.
Ale nawet nie musiałem nalepiać, żeby zobaczyć jakiej jest jakości.
Ciągle się marszczy, a o jej właściwościach termokurczliwych jakoś się nie przekonałem...
Ogólnie chłam, zwykły chłam. Nadaje się jeśli już to oklejania powierzchni idealnie prostych, jeśli już w tym rulonie trafisz na niepomarszony kawałek.

jaro12 - Sob Sty 30, 2010 22:31

Wrzucę foty jak tylko lód zejdzie :P
:twisted:

faecd - Sob Sty 30, 2010 23:10

Ta folia to i tak nie wypal. Oczywiscie z odległosci >5m bedzie super o tyle blizej bedzie widac zakłady, zagiecia i folia ta ma nienaturalne barwe i odbicie swiatla jak normalny chrom. O tyle gorzej to wyglada gdy obok bedziesz mial prawdziwy chrom. Co wiecej, folia ta wytrzymuje jeden sezon. Letnie dodatnie demeratury niszcza ja, folia peka i chamsko wszystko widac nawet z 10m.

Jako srodek dorazny, mozna kupic ta folie, obkleic i za 9zl+godzine roboty poki co miec jako taki efekt. Dla pelnej satysfakcji nalezaloby sie udac na galwanizacje, ale tutaj cena rosnie logarytmicznie :)

kerbi - Pią Mar 12, 2010 10:48

Niezgodzę sie z kolegą, właśnie dostałem folię z allegro i okleiłem listwę na przednim zderzaku. Jeśli powoli i dobrze to zrobisz nie ma żadnych zagięć i zmarszczeń. Podstawa to zdjąć listwę, odtłuścić, suszarka w rękę i po sprawie. Narazie jedynie nie wypowiem się co do trwałości, za krótko to mam. Ale patrząc na cenę coś ok 12 pln, a cenę listwy 80 i w górę, to nawet co pół roku moge to oklejać metrów na pewno starczy. Pozdrawiam.
Markzo - Pią Mar 12, 2010 13:55

U Jarka wygląda to bardzo fjanie i te nawiewy i zderzak, wg mnie to całkiem dobra alternatywa dla kupowania nowej listwy ;)