Zobacz temat - [rover 200sdi] problem z ogrzewaniem plus pytanie

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [rover 200sdi] problem z ogrzewaniem plus pytanie

vegossj1 - Pon Lut 01, 2010 13:24
Temat postu: [rover 200sdi] problem z ogrzewaniem plus pytanie
witam mam problem z roverkiem 200sdi potrzebuje rozebrac kokpit poniewaz pomiedzy szybe a kokpit wpadla mi mala kartka niezwykle wazna dla mnie dodatkowo mam problem z ogrzewaniem silnik trzyma optymalna temperature przy predkosciach okolo 90km/h temp z nawiewu jest nawet ciepla ale przy np 110 zaczyna leciec zimne powietrze i zamarza mi srodek samochodu plyn chlodniczy jest w normie nie ubywa nie przybywa olej rowniez czy moze to byc zapchana nagrzewnica???
BetJar - Pon Lut 01, 2010 13:33

Zasłoń grila tekturą lub zaklej taśmą i sprawdź czy jest poprawa, może masz walnięty termostat?
Remigiusz - Pon Lut 01, 2010 16:35

vegossj1, To już po kartce :wink: Duzo zachodu jest to wykręcić :sad:

Co do 110km/h na i ze ciągnie to normalne, jak jade z kimś to mi ludzie stękają ze zimno jest wiec trzeba obieg powietrza zamknąć żeby krążył tylko w aucie to będzie ciepło.

chudson - Pon Lut 01, 2010 17:55

jak już sie silnik zagrzeje do odp temp. to cały czas powinno lecieć ciepłe - bez względu na prędkość auta.
A obieg wewnętrzny pomaga tyle że paruje bardziej i trzeba klime włączac która z kolei pogarsza grzanie

vegossj1 - Pon Lut 01, 2010 18:43

chlodnice przeslonilem nic to nie dalo a obieg wewnatrz to fakt moment i szyby sa zaparowane wie ktos moze gdzie moge znalezc jakis schemat lub instrukcje jak rozkrecic kokpit?

[ Dodano: Pon Lut 01, 2010 18:43 ]
dodatkowo termostat dziala bo silnik nagrzewa sie prawidlowo po miescie jak jezdze to w aucie jest cieplo ale jak juz ruszam w trase to jest jak jezdzace iglo : :grin: bylem pytac sie w pzmot ile by chcieli za zdjecie kokpitu no i sie przerazilem bo pan fachowiec powiedzial ze to caly dzien i wuniesie to minimum 400zl!!! dodatkowo powiedzial ze nagrzewnica moze byc zamulona i przy wiekszym pedzie powietrza wychladza chlodnice chociaz temp silnika trzyma sie caly czas w normie tj. na srodku skali

extream - Pon Lut 01, 2010 22:15

Ja też bym skorzystał z opisu demontażu kokpitu... Mógłbym fotorelację w zamian zrobić :) Wie ktoś może co i gdzie trzeba rozebrać ?:)
szoso - Wto Lut 02, 2010 08:22

ściągnijcie sobie Rave ze strony klubowej i tam wszystko jest
http://www.roverki.pl/mod...gories=Technika

extream - Wto Lut 02, 2010 14:46

Takie coś znalazłem : http://www.brit-cars.com/...g_heater_matrix

Może się przydać :)