Zobacz temat - [R420 Si 99r. LPG] Moduł elektryczny ciągnie za autem

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420 Si 99r. LPG] Moduł elektryczny ciągnie za autem

Micros - Pon Lut 01, 2010 15:33
Temat postu: [R420 Si 99r. LPG] Moduł elektryczny ciągnie za autem
Jak w temacie. Byłem na mieście, zatrzymuję się, a tu moja dziewczyna mówi, że coś mi się ciągnie za autem. Wysiadam, patrzę, biorę w łapę i... Co to jest?? Wyraźnie podłączone, przewód poprowadzony pod zderzakiem. Pomyślałem sobie na początku, że to może jakiś czujnik... Uderzeniowy, parkowania..?? :/ No raczej nie, bo takowego nie posiadam. Moduł od gazu, przekaźniki od haka - chyba nie, bo za cienkie.... Pokazałem mechanikowi i elektrykowi, podrapali się po głowie i nie wiedzą... Poprosiłem o zamocowanie z powrotem, ale wcześniej zrobiłem zdjęcia.

Miał ktoś z Was z czymś takim do czynienia?;) Może wiecie do czego to służy? :shock:

Pluskwa? :razz:

Mariusz418 - Pon Lut 01, 2010 15:41

witam w 400?

jest to antena radjowa lub telewizyjna bywały od telefonu

pozdrawiam

Micros - Pon Lut 01, 2010 15:48

W 400-setkach montowano takie rzeczy?? Bardziej do 75-tki mi to pasuje... Antenę do radia mam normalnie na dachu, a tu pod zderzakiem druga antena?

//edit: Rozmawiałem z elektromechanikiem. Wjechał na kanał i stwierdził, że instalacja tego modułu ciągnie się przez całe auto i nie było to wyposażenie seryjne. Wygląda mu to na jakąś antenę lub moduł GPS. Przyczepił to z powrotem tam gdzie było, czyli pod zderzakiem, po lewej stronie (tam gdzie zawór gazu na zdjęciu).