Zobacz temat - [R420SDI] Kontrolka pokrywy bagażnika

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420SDI] Kontrolka pokrywy bagażnika

Gogol - Pon Lut 01, 2010 17:35
Temat postu: [R420SDI] Kontrolka pokrywy bagażnika
Witam ,przez te mrozy,po otwarciu bagażnika i oczywiście zamknięciu cały czas świeci mi się kontrolka otwartego bagażnika,to pewnie wina czujnika.Wiecie gdzie on się znajduje?
szoso - Pon Lut 01, 2010 17:38

Gogol napisał/a:
Wiecie gdzie on się znajduje?

raczej jest w zamku bo krancówki tam żadnej nie ma tak jak w drzwiach

Gogol - Pon Lut 01, 2010 17:43

Znaczy że trzeba rozebrać zamek pokrywy bagażnika?
truten23 - Wto Lut 02, 2010 11:49

Gogol napisał/a:
Znaczy że trzeba rozebrać zamek pokrywy bagażnika?

Tak, tam są 2 czujniki. Naiprawdopodobniej wystarczy przeczyścić, ale uważaj z odginaniem, ktoś kiedyś na forum pisał, że lubi to pękać jak się przegnie.

farek - Wto Lut 02, 2010 12:13

Miałem w grudniu podobnie, tyle że z kontrolką od drzwi. Świeciła się i gasła na przemian, zapalała lampkę wew auta, ogólnie jadąc w ciemności było to uciążliwe. Na postoju włączał sie też alarm. Po przejechaniu ok 150 km jednorazowo, problem sam zniknął :) tak obstawiałem albo przez mróz zgłupiał czujnik, albo też wine ponosił skrajnie wyładowany wtedy aku. Po tej trasie jednocześnie auto sie zagrzało no i aku sie naładował, więc do tej pory nie wiem co tak na prawde powodowało te cudactwa :roll:
komarek666_2007 - Wto Lut 02, 2010 12:17

u mnie dokładnie tak się stało - pękła ta blaszka podczas prostowania więc postanowiłem jej nie lutować. Wstawiłem tam spinacza biurowego :mrgreen: i odpowiednio powyginałem, miałem tylko problem z jego ustawieniem tak by nie stykał się z metalowymi elementami bo wtedy świeciła kontrolka. U mnie niestety nie dało się jej delikatnie prostować bo była zgięta w pół
truten23 - Wto Lut 02, 2010 12:29

farek napisał/a:
więc do tej pory nie wiem co tak na prawde powodowało te cudactwa

To się nazywa krańcówka drzwi, jest tam taka blaszka/zworka. Lubi to badziewie zaśniedzieć i nie lączyć :cool:
Trzeba to rozebrać i wyczyścić.

komarek666_2007, o widzisz. Trzeba kombinować ;D