|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420SDI] Kontrolka pokrywy bagażnika
Gogol - Pon Lut 01, 2010 17:35 Temat postu: [R420SDI] Kontrolka pokrywy bagażnika Witam ,przez te mrozy,po otwarciu bagażnika i oczywiście zamknięciu cały czas świeci mi się kontrolka otwartego bagażnika,to pewnie wina czujnika.Wiecie gdzie on się znajduje?
szoso - Pon Lut 01, 2010 17:38
Gogol napisał/a: | Wiecie gdzie on się znajduje? |
raczej jest w zamku bo krancówki tam żadnej nie ma tak jak w drzwiach
Gogol - Pon Lut 01, 2010 17:43
Znaczy że trzeba rozebrać zamek pokrywy bagażnika?
truten23 - Wto Lut 02, 2010 11:49
Gogol napisał/a: | Znaczy że trzeba rozebrać zamek pokrywy bagażnika? |
Tak, tam są 2 czujniki. Naiprawdopodobniej wystarczy przeczyścić, ale uważaj z odginaniem, ktoś kiedyś na forum pisał, że lubi to pękać jak się przegnie.
farek - Wto Lut 02, 2010 12:13
Miałem w grudniu podobnie, tyle że z kontrolką od drzwi. Świeciła się i gasła na przemian, zapalała lampkę wew auta, ogólnie jadąc w ciemności było to uciążliwe. Na postoju włączał sie też alarm. Po przejechaniu ok 150 km jednorazowo, problem sam zniknął tak obstawiałem albo przez mróz zgłupiał czujnik, albo też wine ponosił skrajnie wyładowany wtedy aku. Po tej trasie jednocześnie auto sie zagrzało no i aku sie naładował, więc do tej pory nie wiem co tak na prawde powodowało te cudactwa
komarek666_2007 - Wto Lut 02, 2010 12:17
u mnie dokładnie tak się stało - pękła ta blaszka podczas prostowania więc postanowiłem jej nie lutować. Wstawiłem tam spinacza biurowego i odpowiednio powyginałem, miałem tylko problem z jego ustawieniem tak by nie stykał się z metalowymi elementami bo wtedy świeciła kontrolka. U mnie niestety nie dało się jej delikatnie prostować bo była zgięta w pół
truten23 - Wto Lut 02, 2010 12:29
farek napisał/a: | więc do tej pory nie wiem co tak na prawde powodowało te cudactwa |
To się nazywa krańcówka drzwi, jest tam taka blaszka/zworka. Lubi to badziewie zaśniedzieć i nie lączyć
Trzeba to rozebrać i wyczyścić.
komarek666_2007, o widzisz. Trzeba kombinować
|
|