|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R 416Si 99] Sonda lambda
maniek111 - Wto Lut 02, 2010 10:03 Temat postu: [R 416Si 99] Sonda lambda Mam pytanie jak wymienić sondę lambda jestem zielony w tych sprawach ale może ktoś pomoże bo mam już dość z tym spalaniem wcześniej po mieście palił mi w zimę 10l/100km a teraz zatankowałem 11,5l przejechałem 70km i już zaczyna się palić rezerwa więc coś jest nie tak 11l to powinienem zrobić 110km nie mówiąc o tym że z poprzedniego tankowania wg licznika powinienem mieć paliwo na min 30km do tego jeszcze śmierdzi spalinami. Mam nadzieje że to tylko sonda ale nie mam pojęcia jak ją wymienić.
leszczu - Wto Lut 02, 2010 10:34
to że pali ci tyle to nie musi być odrazu wina sondy lambdy
masz tu temacik na temat wysokiego spalania
http://forum.roverki.eu/v...ght=du%BFo+pali
shilus82 - Sro Lut 03, 2010 09:16
Maniek,mój po wrocku żłopie 14(tak mi ostanio wyszło a wcześniej było 14,5)ale ostatnio teściu mnie oświecił.On ma 414 Si z 99 roku i jemu po mieście ostatnio wyszło 13 a ma samochód na bank sprawny,także ja tymi 14 przestałem się przejmować.Do roboty mam 5 kilosów w jedną stronę,ale wiadomo-wrocek = korki i światła.Przesiadłem się na tramwaj i dzięki temu zostaje mi w kieszeni miesięcznie jakieś 250 zeta,bo wcześniej szło 3 stówy na paliwo,a teraz 5 dych na bilet:)Zaczynam myśleć o przerobieniu mojego pojazdu na kuchenkę gazową...ale serce mnie boli jak o tym myślę.
|
|