Zobacz temat - podsumowanie rover 414

Forum Klubu ROVERki.pl

Offtopic - podsumowanie rover 414

janskierlo11 - Wto Lut 09, 2010 17:24
Temat postu: podsumowanie rover 414
Witam Klubowiczów w wolnej chwili postanowiłem podsumować swojego rovera 414.
Z zasady nie uważam aby rodzaj pojazdu znacząco wpływał na moje samopoczucie dlatego też daleki jestem od popadania w różnego rodzajów dewiacji na punkcie samochodu ,ma po prost jeździć różnego rodzaju udziwnienia są wręcz niewskazane. W swojej przygodzie z motoryzacją zetknąłem się z kilkoma markami od razu zaznaczę ze nie płaciłem za nie wielkich kwot być może wygląd zewnętrzny pozostawiał do życzenia lecz silniki w każdym mógłbym ocenić na 4 /4+ i to ze względu na wiek pierwsza była toyota corolla usa później VV Passat, VV Jetta, Ford Sierra,Nissan Primera,Citroen Xantia,Mazda 626 , Rover 414 1995 rok kanciasty, tym ostatnim jeżdżę 2 lata samochód jest prosty bez udziwnień doszukiwałem się w nim angielskiej elegancji oraz komfortu jazdy jak na razie się nie doszukałem ani jednego ani drugiego może jeszcze nie ten rocznik, silnik raczej średni ta sama klasa co ford sierra:)
jeżeli chodzi o komfort jazdy citroen ze swoim hydro jest nie do porównania , na forum czytałem opinie że seria 400 to jedna z lepszych rover`a mój chyba tę lekcję opuścił, ostatnio miałem również okazję użytkować R600 nie znalazłem w nim nic co mogłoby wskazywać na jego wyjątkowość.
W każdym samochodzie którym jeździłem było coś wyjątkowego jeżeli z miałby tworzyć dla siebie idealny samochód to z każdego z wyżej wymienionych wziąłbym po kawałku ale szczerze nie wiem co mógłbym wziąć z rovera.
Pozdrawiam wszystkich Miłośników tej marki jeżeli są na forum posiadacze 400-ek kanciastych to mam nadzieję że napiszą coś pozytywnego na temat swoich prawie hond:)

kasjopea - Wto Lut 09, 2010 17:29

janskierlo11, cudownie, że chciałeś się tym z nami podzielić, tylko dlaczego w tym dziale akurat?
Przenoszę.