|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [Rover200 2.0 sdi 99r.]-dziwne zachowania alarmu
etosz - Wto Lut 09, 2010 20:30 Temat postu: [Rover200 2.0 sdi 99r.]-dziwne zachowania alarmu Witam serdecznie.Proszę o pomoc mój alarm w Roverku dziś zwariował-najpierw centralny otworzył tylko przednie drzwi i bagażnik-tyłu nie otworzył. Następnie zaczął wydawać dziwne trekoty co kilkanascie sekund-regularnie. Stało się to gdy chciałem podłączyć kable od innego akumulatora-mój już nie miał siły zakręcić silnikiem. Auto stało 2 dni nie ruszane i nagle taki objaw. Teraz nie można go ani otowrzyć ani zamknąć a jak chcę podłączyć kable do akumulatora to uruchamia się klakson. Proszę o pomoc bo nie wiem jak się do tego zabrać...Musiałem zamknąc auto od środka i wyjść przez bagażnik-kluczykiem w drzwiach się nie dało. Proszę o pilną pomoc.
piter34 - Wto Lut 09, 2010 20:32
Witaj
Sprawdź wiązkę przewodów idących do tylnej klapy.
etosz - Wto Lut 09, 2010 20:37
Podpowiedz mi przyjacielu jak to zrobić-mam auto 2 miesiace <tzn tej marki> i jestem kompletny żółtodziób
Lechos - Wto Lut 09, 2010 20:41
Przewody ida w przelotce (peszlu), zobaczysz je w prawym, gornym rogu jak otworzysz klape bagaznika (miedzy klapa a dachem). Musisz wyciagnac koncowki przelotki z blach i przyjrzec sie przewodom (pekniecia, przetarcia, zagiecia).
Moze wystarczy naladowac aku, co?
farek - Wto Lut 09, 2010 21:09
kolego weź wyciąg akumulator i naładuj go poza autem, aby nie wył alarm. Tylko solidnie, do konca. Potem podłącz, i zrob synchronizację pilota. Wydaje mi się ze tu leży przyczyna. Mi jak padł mocno aku to również przeróżne cudactwa z alarmem sie działy. Tylko zostaw sobie drzwi otwarte jak bedziesz odpinał aku, niektóre auta po odcieciu prądu zatrzaskują centralny
piter34 - Wto Lut 09, 2010 23:42
farek napisał/a: | Tylko zostaw sobie drzwi otwarte jak bedziesz odpinał aku, niektóre auta po odcieciu prądu zatrzaskują centralny |
Nic takiego w ROVERku się nie stanie
farek napisał/a: | kolego weź wyciąg akumulator i naładuj go poza autem, aby nie wył alarm. |
Alarm ROVERkowy nie powinien wydawać żadnych dźwięków po odłączeniu akumulatora
etosz napisał/a: | Stało się to gdy chciałem podłączyć kable od innego akumulatora-mój już nie miał siły zakręcić silnikiem. |
Tak się dzieje, bo nagle alarm dostaje zasilanie z innego akumulatora. Należy go zdezaktywować pilotem, ale skoro to nie daje efektu, to albo jest coś z centralką (np. zwarcie w przewodach tylnej klapy) albo z pilotem (słaba bateria?).
farek - Sro Lut 10, 2010 09:36
etosz napisał/a: | Teraz nie można go ani otowrzyć ani zamknąć a jak chcę podłączyć kable do akumulatora to uruchamia się klakson. |
piter34 napisał/a: | farek napisał/a:
kolego weź wyciąg akumulator i naładuj go poza autem, aby nie wył alarm.
Alarm ROVERkowy nie powinien wydawać żadnych dźwięków po odłączeniu akumulatora |
koledze klakson trąbił, gdy chciał ładować aku w aucie. Dlatego zasugerowałem ładowanie aku poza autem Właśnie po to, żeby nie trąbił
pozdro
piter34 - Sro Lut 10, 2010 10:16
farek napisał/a: | koledze klakson trąbił, gdy chciał ładować aku w aucie. Dlatego zasugerowałem ładowanie aku poza autem Właśnie po to, żeby nie trąbił |
No i bardzo słusznie. Musiałem to źle odczytać
|
|