|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416 SI 96'] Jak to jest z tym ABS
slax - Sro Lut 17, 2010 17:37 Temat postu: [R416 SI 96'] Jak to jest z tym ABS Witam.
Kurcze jak to jest z ABS'em w 400 setkach??? Przeglądałem właśnie Artykuły/opisy modeli/ testy na stronie klubowej i wszędzie jest napisane że R 400 Ma ABS w serii a ja go nie mam, KTOŚ SOBIE WYMONTOWAŁ CZY JAK???
Dodam, że mój R jest sprowadzony z Holandii i u nas w kraju jest około roku.
Pozdrawiam
szoso - Sro Lut 17, 2010 17:40
slax napisał/a: | wszędzie jest napisane że R 400 Ma ABS w serii a ja go nie mam, KTOŚ SOBIE WYMONTOWAŁ CZY JAK??? |
nie zawracaj sobie tym głowy
ja też nie mam abs i żyję
jeśli byłby montowany seryjnie to obydwaj byśmy go mieli
slax - Sro Lut 17, 2010 17:50
Znaczy mi to jakoś tam specjalnie nie przeszkadza, tylko czytałem ze jest seryjnie i to mnie zdziwiło
sTERYD - Sro Lut 17, 2010 20:11
slax napisał/a: | Dodam, że mój R jest sprowadzony z Holandii |
to może mieć coś z tym wspólnego. Pamiętam, że R600 Adama1 też nie miał ABSu i coś mówił, że to dlatego, ze z holandii, ale dokładnie już nie pamietam
flapjck1 - Sro Lut 17, 2010 20:29
400 moze miec ale nie musi miec ABS
byly dostepne i takie i takie egzemplarze i mysle ze to zalezalo po prostu od rynku docelowego ( dla niewtajemniczonych - CENA decydowala )
malo tego: ABS byl dostepny zarowno z hamulcami bebnowymi z tylu jak i z tarczami
szoso - Sro Lut 17, 2010 20:42
flapjck1 napisał/a: | mysle ze to zalezalo po prostu od rynku docelowego ( dla niewtajemniczonych - CENA decydowala ) |
bo tak było i nie kraj decydował o tym, ja np. mam auto z Francji
w latach 90-tych taki cud techniki jak abs był za dopłatą a nie jak teraz w standardzie
slax - Sro Lut 17, 2010 22:05
No, ok Ja sobie zdaje sprawę że wtedy to nie był standart (z resztą nie jestem pewien czy dziś ABS wszystkie autka maja w standarcie), poprostu sie zamotałem bo jak mówie chyba we wszystkich atrykułach dot r 400, na głównej stronie jest wzmianka o tym że ABS byl na standartowym wyposażeniu.
No chyba żeby to interpretować tak że ten standart był różny w różnych państwach,ale to dla mnie trochę dziwne. Autko do jakiego kraju było by eksportowane jest takie samo to i standartowe wyposażenie IMHO powinno być takie samo
pozdrawiam
balcer - Czw Lut 18, 2010 10:15
slax, a właśnie, że nie jest takie samo. Sam mam R400 bez ABS. Wydaje mi się, że tekst na głównej stronie był tłumaczeniem materiałów reklamowych na rynek brytyjski, stąd może i seryjny ABS. Mój dziadek swego czasu kupił sobie salonowego Golfa IV i mimo, że wszystkie wersje z zachodu mają 4 poduszki i sterowanie szyb zespolone z uchwytem w drzwiach w jego modelu są 2 Airbagi i jakieś dziwne przełączniki w miejscu mniej więcej korbki, w dodatku brak automatycznego opuszczania szyb do końca i immobilisera, tak to nas Polaków traktuje VW
Vesper416 - Czw Lut 18, 2010 10:41
ABS jest opcją dodatkową wyposażenia raczej. Przynajmniej w tamtych czasach tak było, tak przynajmniej myślę.
piter34 - Czw Lut 18, 2010 10:50
slax napisał/a: | Przeglądałem właśnie Artykuły/opisy modeli/ testy na stronie klubowej i wszędzie jest napisane że R 400 Ma ABS w serii a ja go nie mam, |
Pokaż mi, gdzie to jest napisane, to poprawię
ABS był montowany standardowo dopiero w modelu R45. W R400, jak już zauważyli przedmówcy, mógł być, ale nie musiał
slax - Czw Lut 18, 2010 11:46
Witam
Piaty akapit, drugie zdanie:
http://www.roverki.pl/article.php?sid=251
Ostatni akapit:
http://www.roverki.pl/article.php?sid=219
To chyba na tyle, jest jeszcze jeden artykuł o r 400, ale tam faktycznie jest napisane, że ABS jest za dopłatą.
pozdrawiam
piter34 - Czw Lut 18, 2010 11:52
Tutaj dodałem stosowny komentarz.
Tutaj wyraźnie widać, że sprawa dotyczy rynku polskiego i wersji "R416Si", więc nie ma co zmieniać
|
|