Zobacz temat - [R414] Czy polerka pomoże?

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R414] Czy polerka pomoże?

RaFaLuS - Pią Lut 19, 2010 10:59
Temat postu: [R414] Czy polerka pomoże?
Witam!!! Nie dawno mialem stłuczke i musiałem wymienić maske i zderzak w moim roverku. Maske i zderzak kupiłem w kolorze auta (srebrnym). Podobno szedl tylko jeden odcień srebrnego w Roverach serii 400. Ale odcień sie troszke różni, jest ciut ciemniejszy. Nie ma sie co dziwić, w końcu każde auto jest inaczej eksploatowane. W związku z tym mam do was pytanie. Czy po polerce kolor sie chociaż troche wyrówna z kolorem auta?
ADI-mistrzu - Pią Lut 19, 2010 11:13

Powinien się wyrównać, jak zrobisz to na "lustro" to będzie mało zauważalne.
Spróbować nic nie zaszkodzi, a na pewno będziesz miał ładniejsze autko :wink:

UniculTLX - Pią Lut 19, 2010 11:37

Powinna pomóc, różnica w odcieniu pewnie dlatego, że jak lakier płowieje, to robi się bielszy. Najlepiej przeciągnąć to na gąbce polerskiej, ale jak ni ma takiej w zasięgu ręki, to pasta, szmatka i pucu pucu (a w zasadzie poleru poleru) :mrgreen:
keczu - Pią Lut 19, 2010 16:15

RaFaLuS napisał/a:
Podobno szedl tylko jeden odcień srebrnego w Roverach serii 400.
No nie wiem, mam 45-tke , jak kupowalem zaprawke to bylo chyba ze cztery srebrne metaliki w katalogu z lakierami. Moj jest starlight silver, a moja 25-tka platinum silver :razz: .
maniek_kda - Pią Lut 19, 2010 17:05

Chyba lepiej by było drobić w sklepie lakierniczym trochę lakieru i jechać z tym do znajomego lakiernika.
staf - Pią Lut 19, 2010 17:48

RaFaLuS, Też uważam że samo polerowanie nie wyrówna kolorów.
Jednak spróbować możesz. A najlepiej podjedź gdzieś gdzie coś takiego robią i zapytaj.

RaFaLuS - Pią Lut 19, 2010 22:15

maniek_kda napisał/a:
Chyba lepiej by było drobić w sklepie lakierniczym trochę lakieru i jechać z tym do znajomego lakiernika.

No ja wiem, że tak by było najlepiej ale to niestety kosztuje :???: Okolo 500 zl z lakierem za dwa elementy trzeba dać :cry:

[ Dodano: Pią Lut 19, 2010 22:15 ]
staf napisał/a:
Też uważam że samo polerowanie nie wyrówna kolorów.

Idealnie na pewno nie wyrówna ale moze chociaż troche....