Zobacz temat - [R 200 1,4 16v 97r] Problem z imobilajzerem ;/

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 200 1,4 16v 97r] Problem z imobilajzerem ;/

themartino - Sob Mar 06, 2010 19:38
Temat postu: [R 200 1,4 16v 97r] Problem z imobilajzerem ;/
Witam

Problem z imo pojawił się jakieś dwa dni temu, auto stało dobę w garażu potem chciałem je odpalić i jakieś 15min wciskałem guzik żeby wyłączyć imo w końcu odpalił i pojechałem, dzisiaj miałem to samo tylko że bite 30min męczyłem się żeby go wyłączyć;/

Próbowałem również wyłączyć go kodem ale coś jest nie tak.

Przetrzepałem wszystkie tematy dotyczące wyłączania imo kodem i nie znalazłem żadnego rozwiązania.

W czym może tkwić problem??

Kod mam z karty która była w instrukcji a wszystko robię wg tego schematu
http://forum.roverki.eu/f...roc_imo_898.jpg
czasami R tylko trąbnie. Po każdej próbie jak otwieram ostatecznie drzwi to zapala się dioda;/

POMOCYY

darek_wp - Nie Mar 07, 2010 10:59

Przy problemach z pilotem to może być już bateria na wykończeniu, chyba że masz centralny i on otwiera się z pilota bez problemu to problem w centralce imo. Jeśli chodzi o kod wpisywany kluczykiem może być problem z mikrowyłacznikiem w zamku lub też wspólnym problemem jest włąśnie centralka imo. Pro-forma sprawdź jeszcze stan podłączenia masy do nadwozia i silnika a także połączenia klem - problemy z zasilaniem dają czasem różne dziwne skutki począwszy od dyskoteki świateł na braku rozruchu kończąc.
leszczyna - Nie Mar 07, 2010 12:21

A może popuszczały luty podtrzymujące blaszkę baterii w pilocie u mnie były podobne objawy,po polutowaniu pilot sprawny :ok: