Zobacz temat - [R 200 1,4 8v 98r.] Czy to już HGF ?

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 200 1,4 8v 98r.] Czy to już HGF ?

edi.1983 - Sob Mar 06, 2010 22:05
Temat postu: [R 200 1,4 8v 98r.] Czy to już HGF ?
Witam Wszystkich. Znika mi płyn chłodniczy w ilości ok.1l na miesiąc a w zbiorniczku i na bagnecie jest taka maż
Vesper416 - Sob Mar 06, 2010 22:26

ZDECYDOWANIE TAK!!!!!!!!!!!
edi.1983 - Sob Mar 06, 2010 22:58

No to pięknie :beczy: tego się bałem,to już chyba nie ma sensu jechać do warsztatu na sprawdzenie co2 w układzie chłodzenia(kasują 50zł)? Poleci mi może ktoś dobrego mechaniora z okolic Zamościa ewentualnie Lublina ?
yamaha00 - Sob Mar 06, 2010 23:01

co płaczesz ma silnik 8 zawrowy wiec jest duzo mnie roboty niz w przypadku 16v wiec i robocizna bedzie tansza odrazu sobie rzrzad wymien w 500zl powinies sie zmiescic
czort - Sob Mar 06, 2010 23:50

ja nie dawno robiłem HGF w 8v
U mnie tak to wyszło
305zł uszczelka pod głowicę i śruby
250zł mechanik
57zł uszczelki pokrywy zaworów, kolektora dolotowego i wydechowy
160zł Olej filtr
35zł płyn chłodniczy
Rorządu nie robiłem bo był niedawno wymieniany
Więc tyle byłem zmuszony wydać

yamaha00 - Nie Mar 07, 2010 00:09

troche w ciul wyzygales na uszczelke glowicy skad taka droga wziales ja jak obilem w r75 hgf to wydalem 1000 w tym nowy rozrzad rolki itp oleje filtry uszczelki i robota goscia i 1000zl zabulilem

[ Dodano: Nie Mar 07, 2010 00:09 ]
takze optymalnie i autku stuknela juz 100kkm od roboty i sie wszytsko trzyma kupy i nic sie nie dzieje i autko jeszcze zyje a jezdzi codziennie dodam ze po anglii gdzie sa straszne korasy

kzrr - Nie Mar 07, 2010 00:13

yamaha00, robileś hgf w polsce czy w anglii ? moze koleś Cię w ciula robił i tak naprawde nic nie zrobił a klocka skasował ? na kazdym kroku się chwalisz jak to tanio i świetnie nie zrobiles... nie żeby zazdroscił czy cos oczywiscie...
edi.1983 - Nie Mar 07, 2010 08:50

Rozmawiałem wczoraj z jednym mechanikiem powiedział mi że te silniki są !@!$#... żeby lepiej obczyścić zbiorniczek,olej wymienić i na giełde.Dawał mi za niego 3.000zł a ja sobie pomyślełem że za tą kasę mogę mu kołpaki oryginalne sprzedać :razz: I tacy są właśnie mechanicy(napewno nie wszyscy),umieją robić tylko 'Golfy'.Pojadę dzisiaj do znajomego może on się podejmie tej roboty,nigdy nie robił takiego silnika,ale jest bardzo dokładny i wiem że mnie nie oszuka,zrobi najlepiej jak tylko potrafi aby tylko sie zgodził :???: Pozdrawiam
martens - Nie Mar 07, 2010 09:10

edi.1983, warsztat w okolicy Lublina, ktory zajmuje sie roverkami jest w Wierzchowiskach - adres w czesci i warsztaty/lubelskie/nie ASO. Osobiscie nic tam nie robilam ale kilku roverkowiczow z lublina go poleca. Wpadnij na spot do Lublina w niedziele to dopytasz o szczegoly.
pozdrawiam
Marta

edit:

hmmm... ale ja wcale nie zasluzylam na pomogl - mogles sam poszukac. Temat kilka razy byl poruszany na forum. ;)

edi.1983 - Nie Mar 07, 2010 09:18

Wielkie Dzięki martens za info i za zaproszenie ale w niedzielę pracuję :bezradny: [/u]
martens - Nie Mar 07, 2010 09:23

Spoty odbywaja sie w niedziele od 19 i czasami koncza dosyc pozno. Jesli nie dojedziesz odezwij sie na PW do forumowicza Bidi - on robil tam juz kilka Roverkow, wiec dobrze ich zna.
yamaha00 - Nie Mar 07, 2010 10:35

kzrr napisał/a:
yamaha00, robileś hgf w polsce czy w anglii ? moze koleś Cię w ciula robił i tak naprawde nic nie zrobił a klocka skasował ? na kazdym kroku się chwalisz jak to tanio i świetnie nie zrobiles... nie żeby zazdroscił czy cos oczywiscie...

w polsce robilem hgf i takie gadanie ze nic nie zrobil mnie wkurza jak masz pisac cos to lepiej nie pisz nic jak nic nie zrobil jak zrobił mam zaufanie do tego mechanika i jest naprawde rewelacyjny i zrobil to tak jak nalezy a nie jak wam niektorym hgf sie powtarza po 10-20kkm r75 od wymiany przejechal 100kkm i sie nie zanosi na hgf jak narazie i nadale jezdzi i jezdzic bedzie i oczywiscie ze zazdroscisz bo zal ci du.e sciska pozdrawiam

[ Dodano: Nie Mar 07, 2010 10:35 ]
edi.1983 napisał/a:
Rozmawiałem wczoraj z jednym mechanikiem powiedział mi że te silniki są !@!$#... żeby lepiej obczyścić zbiorniczek,olej wymienić i na giełde.Dawał mi za niego 3.000zł a ja sobie pomyślełem że za tą kasę mogę mu kołpaki oryginalne sprzedać :razz: I tacy są właśnie mechanicy(napewno nie wszyscy),umieją robić tylko 'Golfy'.Pojadę dzisiaj do znajomego może on się podejmie tej roboty,nigdy nie robił takiego silnika,ale jest bardzo dokładny i wiem że mnie nie oszuka,zrobi najlepiej jak tylko potrafi aby tylko sie zgodził :???: Pozdrawiam

powiedz mechanikowi ze sam jest zje... skoro chcial ci dac 3000kola za auto to myslisz po co zeby zrobic i pchnac za wiecej szukaj innego pozadnego mechanika ktory ci to zrobi badz zrobil a silnik uwazam za jak najbardziej udana jednostka jednych problem hgfdotyka innych nie to wszystko zalezy od kierowcy bo w kazdym aucie mozna posadzic uszczelke pod glowica

Vesper416 - Nie Mar 07, 2010 10:55

yamaha00, takiego łba jak Ty to dawno nie było tu na forum ogólnie to olewam Twoje wypowiedzi bo zazwyczaj nic nie wnoszą bądź w kółko to samo powtarzasz. Widze, że Ciebie boli strasznie krytyka innych forumowiczów, dowód wyżej, ale to nie jest forum poszkole.pl i zważaj na swoje wypowiedzi a nie
Cytat:
oczywiscie ze zazdroscisz bo zal ci du.e sciska

Ile Ty masz lat że zawsze tak reagujesz????? To jest poważne forum a nie podwórko.

yamaha00 - Nie Mar 07, 2010 11:19

kim ty jestes ze mi bedziesz takie pierdoly mowil ja tylko mowie o swoich doswiadczeniach i kto tu kogo obraza tak szczerze to !@!$# mnie to forum bo widze ze same chamy tutaj siedza co niektorzy sa ok nei bede wymienial ale wiekszosc to chamy i mam w dupie to forum

[ Dodano: Nie Mar 07, 2010 11:15 ]
a o ktorym łbie mowiles jak o tym na samym dole to sie zgadza mam łeb jak chcesz to mozesz pogladac baranie

[ Dodano: Nie Mar 07, 2010 11:19 ]
prosze jakiegos modera o usniecie mojego profilu jest wiele for na ktorych mozna porozmawiac normalnie i nie z takimi ludzmi jak tutaj

joni_25x - Nie Mar 07, 2010 11:52

Vesper416, odpuść sobie nie ma sensu....

na glupote nie ma lekarstwa :/

niech nas wyzywa od ''chamow'' moze mu ulży :???: :???: :???: :???:

Vesper416 - Nie Mar 07, 2010 11:58

Najwyraźniej na głupote rzeczywiście nie ma lekarstwa. Człowiek sie po prostu frustruje bo ma neostrade i co chwila mu rozłącza internet ;)
joni_25x - Nie Mar 07, 2010 12:09

ha ha ha
dobra trzeba go olać i pomoc edi.1983,

na temat HGF malo wiem ale podejzewam ze w silnikach 8 zaworowych naprawde duzo pracy nie ma i kazdy mechanik da rade to zrobic w dodatku za rozsadna cene :lol:

edi.1983, bedzie dobrze ludzie gorsze problemy maja i wszystko sie dobrze konczy :grin:

pozdrawiam :razz:

kzrr - Nie Mar 07, 2010 15:55

yamaha00 napisał/a:
oczywiscie ze zazdroscisz bo zal ci du.e sciska pozdrawiam
- nie sciska bo nie robilem HGF od kupna auta więc nie ma mi co ściskać i pamietaj jedną rzecz, jeśli ktoś coś robi dobrze i zna się na tym, i wie o tym to będzie się cenić taka prawda.
kasjopea - Nie Mar 07, 2010 16:19

yamaha00, ode mnie masz dzisiaj warna za obrażanie po raz kolejny uczestników dyskusji i całej naszej społeczności. Mam jednak nadzieję, że Administratorzy rozważą moją prośbę o zbanowanie Cię na stałe.
piter34 - Nie Mar 07, 2010 20:19

Vesper416 napisał/a:
yamaha00, takiego łba jak Ty to dawno nie było tu na forum

Vesper416, otrzymujesz ostrzeżenie za prowokowanie do awantur i obrażanie innego użytkownika forum.

yamaha00, dostajesz dożywotniego bana.

edi.1983 - Pon Mar 08, 2010 18:41

Witam ponownie Widzę że małe piekło się zrobiło :???: Znalazłem mechanika który mi wymieni uszczelkę i przy okazji rozrząd(bo już jest 3 latka).Gościo okazał się prawie moim sąsiadem(3km.ode mnie),mówił że już robił uszczelkę w takim aucie i widać że wie co trzeba wymienić wraz z uszczelką.Koszt wymiany uszczelki to ok.250 zł. także chyba w miarę cena przestępna i upiera się aby wymienić śruby silnika (może się boi że nie będzie dobrze trzymać się kupy).W następnym tygodniu zaprowadzę Roverka do niego a jak go zrobi to się odezwę :grin: Dzięki za wszystkie rady Pozdrawiam
Budyn - Pon Mar 08, 2010 18:52

Jak mechanik mówi żeby wymienić śruby to radze go posłuchać widać wie o co chodzi i nie chce zrobić ''babola'' :wink: