|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Plama pod samochodem
wlodi1991 - Wto Mar 09, 2010 22:03 Temat postu: [R620] Plama pod samochodem Witam, mam taki problem: ide dzisiaj do samochodu a pod samochodem jest plama sprawdziłem poziom płynów od wspomagania hamulcowy od sprzęgła wszystko jest tak jak było ale plynu chłodzasego jest mniej dodam ze samochód stoi pod katem 30 stopni tak na oko jak stoi na plaskim rzczy takich nei było plama jest taka olejowata. Co z tym fantem teraz zrobić? A dodam ze jutro mi jest samochód bardzo ,prosze o szybką rade
Jugol - Wto Mar 09, 2010 22:59
...a poziom oleju sprawdziłeś , najprościej wjechać na kanał i obejrzeć od spodu skąd masz wyciek.
szoso - Sro Mar 10, 2010 08:24
może standardowo cieknie ci z tych przewodów olejowych
http://forum.roverki.eu/v...ht=wyciek+oleju
też mam przez to plamy oleju w garażu
pablom1978 - Sro Mar 10, 2010 08:40
Te przewodu spełniają rolę "chłodniczki" oleju. Też mi z nich ciekło. Po wymontowaniu były robione w jednym z "fachowych" zakładów, po ściśnięciu na prasie i zapewnieniu, że już nie będzie ciekło, niestety po zamontowaniu pod samochodem znowu pojawiły się plamy oleju. Na szczęście inny fachowiec zrobił to dobrze i od pół roku pod samochodem sucho.
szoso - Sro Mar 10, 2010 09:08
pablom1978 napisał/a: | Te przewodu spełniają rolę "chłodniczki" oleju |
one właśnie idą do chłodniczki oleju
a tak ona wygląda
wlodi1991 - Czw Mar 11, 2010 19:02
wjechałem na kanał obejrzałem wszystko noi nie widzę niegdzie zeby mi cieklo ale wrocilem z garazu i poznie stal na dworze przed domem na gorce tez nic nie kapnelo ani kropli , wiec ja nie wiem co i jak:(
wroblikns - Czw Mar 11, 2010 21:16
moze to była plama z samochodu który stał tam wcześniej ?
wlodi1991 - Pią Mar 12, 2010 08:21
Nie nie napewno nie z innego samochodu
wroblikns - Pią Mar 12, 2010 09:52
pytam dlatego że sam się na tym złapałem często jak podchodziłem do swojego że widzę sporą plamę oleju pod nim...od razu kontrola wszystkich płynów i wszystko w normie..nic nie ubywa, w końcu sprawdziłem kilka razy stan kostki brukowej pod nim przed zostawianiem go na noc, i na szczęście zawsze jak było sucho wieczorem tak sucho rano,
zaobserwuj jaka jest prawidłowość tych wycieków, jak samochód stoi wtedy gdy zauważasz wyciek, łatwiej Ci będzie zlokalizować go
wlodi1991 - Pią Mar 12, 2010 19:08
No wlasnie kiedys miałem tak sytuacje że myslalem ze to z mojego ale sie okazywalo ze to nie z mojego a teraz to ja juz sam nie wiem czy to moje czy nie moje ale teraz go bede obserwował
phuss - Pią Mar 12, 2010 19:44
Podłóż pod silnik karton i rano sprawdzisz, tylko przyciśnij jakimiś kamieniami, żeby go nie wywiało.
wlodi1991 - Pią Mar 12, 2010 21:14
ooo dzieki za rade:)
|
|