|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - Wybór tematu pracy licencjackiej
kalisz - Czw Mar 11, 2010 00:17 Temat postu: Wybór tematu pracy licencjackiej Moi Drodzy, staję przed bardzo ważną dla mnie decyzją dotyczącą wyboru tematu pracy licencjackiej odnoszącej się do tematyki transportu, a zwłaszcza:
•funkcjonowania pasażerskiego transportu miejskiego i regionalnego;
•przedsiębiorstwa transportu drogowego
•infrastruktury transportowej, finansowania oraz oceny przedsięwzięć inwestycyjnych;
•technologii transportowych, innowacyjności w transporcie; systemów informatycznych w transporcie.
Wobec tego kieruję do Was pytanie, czy ktoś zmierzył się z podobną tematyką na ścieżce swojej edukacji? Może macie jakieś ciekawe pomysły na temat pracy? Czy znacie kogokolwiek związanego zawodowo bądź też hobbystycznie z tą tematyką, kto w razie potrzeby mógłby spróbować udzielić mi potrzebnych informacji/wiadomości? Może ktoś z Was "pracuje w transporcie"?
Mam już mały pomysł, ale może podzielicie się jakimiś fascynującymi propozycjami, z którymi mógłbym się zmierzyć? Absolutnie nie mam na myśli pozyskania gotowej pracy, bo tego rodzaju usług nie brakuje w internecie.
Naturalnie, iż jestem świadomy jak ważna jest to decyzja i odpowiedzialność. Pomyślałem jednak, że mogę przeprowadzić małą burzę mózgów z Waszym udziałem.
Liczę na Waszą kreatywność i pomoc. Z góry serdecznie dziękuję za wszelkie sugestie i wskazówki oraz wyrażenie własnych opinii
pietro - Czw Mar 11, 2010 09:25
hej
tak się składa, że kończyłem kierunek transport na PWr.
Pisałem w sumie dwie prace magisterskie dotyczące transportu. Jedna z nich dotyczyła bardziej kwestii ekologi i wykorzystania paliw alternatywnych w transporcie publicznym i kwestii powiązanych z tym.
W drugim temacie skupiłem się na środkach transportu montowanych na pojazdach. analizę obecnych rozwiązań, kryteriów doboru oraz trendów rozwojowych.
Jeśli masz już jakiś szkic tematu, proponuje się udać do jednego z prowadzących zajęcia dotyczące tego zagadnienia i przedyskutować temat. Zazwyczaj prowadzący Twoje kilka słów ubierze w takie zdanie co będzie brzmiało profesjonalnie:)
Wszystko też zależy czy to ma być praca opisowa czy badawcza.
Dobrym sposobem jest opisanie jakiegoś problemu, który powiedzmy że gdzieś zauważyłeś i sposób jego rozwiązania.
|
|