|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Farba do skóry
mimo66 - Pią Mar 26, 2010 09:34 Temat postu: [R75] Farba do skóry Cześć.
Zauważyłem lekkie znaki przecierania się kierownicy, kupiłem farbą "beżową" ale okazała się że to inny kolor.
Moje pytanie jaki kolor wybrać do jasnej skóry w R-75.
Chyba innych kolorów jasnej skóry nie było.
Środek mam jasny jak większość(chyba) Rover-ków
podam link do aukcji.
K L I K I J
Czy to będzie "kość słoniowa" czy "kremowy"
apples - Pią Mar 26, 2010 09:54
Z tych próbek widać że prędzej by podeszła kość słoniowa, ale nie polecam takiego zakupu. Najlepiej podjechać do jakiegoś kuśnierza który farbuje również skóry i poprosić o dobranie farby lub do zakładu który zajmuje się skórami samochodowymi. Myślałem o podobnym zabiegu i dałem sobie spokój. Z tego co czytałem to farbowanie jest tylko na chwile. Osobiście dam do obszycia nową skórą jak będę miał luźne 200zł
SeniorA - Pią Mar 26, 2010 10:40
mimo66 napisał/a: | Zauważyłem lekkie znaki przecierania się kierownicy, kupiłem farbą "beżową" ale okazała się że to inny kolor.
Moje pytanie jaki kolor wybrać do jasnej skóry w R-75. | żeden kolor z RENOSKURu nie pasuje.Można do kremowego dodawać jasny brąz i metodą prób uzyskać potrzebny kolor ( kiedyś komuś tak dobrałem kolor ).Przed dorabianiem koloru trzeba dokładnie wyczyścić skórę kierownicy.
mimo66 - Pią Mar 26, 2010 11:05
Dzięki za podpowiedzi, myślę że spróbuje kolor kości słoniowej.
Nie mam na tyle wytartej kierownicy żeby obszywać ją nową skórą.
Myślę że te lekkie przetarcia to zasługa mojej żonki i jej pierścionków na paluszkach.
Co prawda nie jeździ często Rover-kiem(ma swoje Mondeo), ale czasami daje jej "się odchamić"
apples - Pią Mar 26, 2010 11:08
To daj znać jak wyszło
SeniorA - Pią Mar 26, 2010 11:25
mimo66 napisał/a: | myślę że spróbuje kolor kości słoniowej. | kość słoniowa jest za jasna.Robiłem próby z kością słoniową , beżowym , kremowym i nic nie pasowało tylko odpowiednia kompozycja kremowego z dodatkiem jasnego brązu.
[ Dodano: Pią Mar 26, 2010 11:25 ]
te lakiery są dostępne w sklepach z przyborami szewskimi.
|
|