Zobacz temat - [R600] Konsola środkowa. Demontaż.

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Konsola środkowa. Demontaż.

McMisiu - Sob Mar 27, 2010 00:21
Temat postu: [R600] Konsola środkowa. Demontaż.
Witam, proszę o pomoc, muszę przymocować i sprawdzić działanie zapalniczki oraz chciałbym zamontować podświetlenie - wymienić żarówki. Proszę o pomoc w demontażu konsoli środkowej.
zuber84cool - Sob Mar 27, 2010 01:11

Proszę

A tutaj masz manual to sobie ściągnij http://www.scribd.com/doc...a-Accord-199398

faecd - Sob Mar 27, 2010 01:12

Odkrecasz srubki po bokach w miejscu gdzie sa nogi. Wyjmujesz radio i przez wneke powiniens znalezc jeszcze kilka srubek tam. Pomocne moze byc rowniez zdemontowanie schowka. Lepszy dostep bedziesz mial...
Deamian - Sob Mar 27, 2010 10:06

faecd napisał/a:
Wyjmujesz radio i przez wneke powiniens znalezc jeszcze kilka srubek tam

Nie trzeba :wink:

Cytat:
Pomocne moze byc rowniez zdemontowanie schowka

Tez nie trzeba :smile: Po otwarciu masz dobry dostęp do śrubki.

Musisz tylko zdemontować jeszcze plastik pod kierownicą aby dostać się do śrubki po lewej stronie u góry. Tylko uważaj jak będziesz ciągnął konsole do siebie aby zatrzaski wyskoczyły. Bardzo łatwo je połamać :neutral:

Przemas - Sro Sie 11, 2010 10:23
Temat postu: Re: [R600] Konsola środkowa. Demontaż.
Witam Kolego !! !
Mam pytanko do Ciebie pisałeś ze musisz zdemontować konsole środkowa żeby wymienić podświetlenie a ja mam problem bo przestało mi działać podświetlenie tych trzech przycisków ( od cyrkulacji, Klimatyzacji A/C i tego pierwszego od góry) te diodki żółta i zielona się świeca jak przełączam ale nie podświetla mi całości jak zapale swiatła(podswietlenie) czy już coś z tym robiłeś ja muszę sie dostać do tych żarówek od tych przycisków co wymieniłem co sa obok po prawej stronie pokręteł ustawienia nawiewów , możesz mi poradzić czy muszę cała konsole demontować żeby wymienić te żaróweczki ( i jakie to są żaróweczki) czy tam jest jedna ogólna czy każdy przycisk ma swoja osobno???? Dziękuje z góry za pomoc
Pozdro

Deamian - Sro Sie 11, 2010 14:37

Przemas napisał/a:
czy muszę cała konsole demontować żeby wymienić te żaróweczki

Musisz

Przemas napisał/a:
( i jakie to są żaróweczki)

R3

Przemas napisał/a:
czy tam jest jedna ogólna czy każdy przycisk ma swoja osobno????

Jest jedna

Przemas - Czw Sie 12, 2010 09:54

Dziekuje za pomoc musze sie za to zabrac i wyciagnac ta konsole. A ta zarówka R3 to jest w jakiejs oprawie czy taka kupic jako zwykła R3 i w aucie jest oprawa w króra właze nowa??????