Zobacz temat - [R75] Problem przy odpalaniu

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] Problem przy odpalaniu

Domino88 - Nie Kwi 11, 2010 10:20
Temat postu: [R75] Problem przy odpalaniu
Witam!!!

Od jakiegoś czasu w moim R75 przy odpalaniu dzieje sie cos dziwnego,chodzi o to ze auto sie telepie(raz mocniej raz slabiej) czasami sie jokos ciezko rozkreca jakby nie chcial wejsc na obroty ( a na obrotomierzu wskazuje ze wszytsko ok)

Co to moze byc cos z elekryka (coś sie rozkodowalo albo cos innego) czy raczej cos mechanicznego?

Dzieki za pomoc i podrawiam

apples - Nie Kwi 11, 2010 10:43

Prędzej coś z zasilaniem paliwa. Najpierw wyczyść zawór wysokiego ciśnienia. Jak nie pomoże to będziemy myśleć dalej. Może być również wina wtryskiwaczy.
Domino88 - Nie Kwi 11, 2010 10:53

Dzieki za odpowiedz.W tygodniu bede cos kombimował jak bede wiedzial co i jak to sie odezwe
kris-tofer - Nie Kwi 11, 2010 11:38

Ostatnie posty z forum innych kolegów mogą także sugerować o tym, że u Ciebie Domino88, może być także wina pompki paliwa w zbiorniku. Być może, że ma jakieś przerwy w działaniu, lub zapchana syfem, chociaż
apples napisał/a:
zawór wysokiego ciśnienia
też należy wyczyścić, nie zaszkodzi a może pomóc.
apples - Nie Kwi 11, 2010 12:36

kris-tofer

Domino88 napisał/a:
przy odpalaniu dzieje sie cos dziwnego,

kris-tofer - Nie Kwi 11, 2010 21:04

może ta pompka działa tylko z przerwami po odpaleniu silnika
Domino88 - Pią Kwi 16, 2010 08:48

Witam!!!
Więc okazało sie ze to wina wtryskiwaczy (wtryskiwacza) jeszcze dokladnie nie wiadomo bo mechanik nie znalazł ktory dokładnie.
Tylko co teraz,czy czeka mnie wymiana czy moze cos sie tylko przytkało (jakie sa najczestsze przypadki).Orjentyje sie ktos w cenie??

phuss - Pią Kwi 16, 2010 08:54

nowy -cena kosmiczna
regeneracja- też dość sporo
używany-najlepsze wyjście

Domino88 - Pią Kwi 16, 2010 09:17

Kosmiczna cena to w jakich granicach??
apples - Pią Kwi 16, 2010 09:23

Nowy ok 1200zł sztuka, dobra regeneracja 400zł szt. Używanego bym nie brał, ale to moje zdanie.
kris-tofer - Sob Kwi 17, 2010 08:14

apples napisał/a:
regeneracja 400zł szt
podobno regenerowane wtryskiwacze to straszna lipa, to jest urządzenie, które regenerowane jest na siłe i nie przynosi dobrych efektów, dlatego jeśli nie nowy to najlepiej używane kupować - są to słowa mechanika, podobno nawet dobrego mechanika :)
apples - Sob Kwi 17, 2010 09:30

Cytat:
podobno regenerowane wtryskiwacze to straszna lipa, to jest urządzenie, które regenerowane jest na siłe i nie przynosi dobrych efektów, dlatego jeśli nie nowy to najlepiej używane kupować - są to słowa mechanika, podobno nawet dobrego mechanika :)
to niech wytłumaczy Ci na czym polega regeneracja jak taki mądry. Jeżeli składają na chińszczyźnie to może tak, ale jak założysz oryginalne końcówki to wątpię aby było źle. Odkąd są diesle zawsze regenerowali jeżeli wtryskiwacz nadawał się do regeneracji.
Rowan - Sob Kwi 17, 2010 10:04

Dokładnie regenerować wtryskiwaczy się po prostu nie opłaca. Lepiej kupić używkę.
A co do problemu kolegi Domino88, to ja bym nie wymieniał jeszcze wtryskiwacza. Wyjmij zawór regulacji wysokiego ciśnienia z pompy CR i przedmuchaj go. Bo może tu leży problem. Spotkałem się już z przypadkiem, że zostały wymienione wszystkie wtryskiwacze, a problem pozostał, wyczyszczenie zaworu dopiero pomogło.

apples - Sob Kwi 17, 2010 12:18

Rowan napisał/a:
Dokładnie regenerować wtryskiwaczy się po prostu nie opłaca. Lepiej kupić używkę.
wyjaśnij mi z punktu technicznego i finansowego dlaczego nie. Bo słowo po prostu do mnie nie dociera.
PHJOWI - Sob Kwi 17, 2010 14:36

nie regenerujcie wtrysków bo szkoda kasy , regeneracja polega na wymianie końcówki i podszlifowaniu tłoczyska , cały zabieg starcza na 30 tyś km lub rok i tak dają gwarancje 12 miesięcy.