|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Pompka sprzęgła - piszczy
mkamecki - Nie Kwi 11, 2010 15:24 Temat postu: [R75] Pompka sprzęgła - piszczy Witam. Oto mój problem.
Miesiąc temu uciekał mi płyn ze zbiorniczka od pompki sprzęgła. Stwierdziliśmy z mechanikiem że leci poprzez wysprzęglik. Zakupiłem wysprzęglik oraz nowe sprzęgło z dociskiem i wczoraj zostały nowe części zamontowane.
Dzisiaj jest problem tego typu że przy wciskaniu i puszczaniu pedału sprzęgła piszczy pompka sprzęgła. Wcześniej (przed zakupem nowych części) myśleliśmy że pompka przepuszcza i zgodnie z opisem jaki znalazłem na stronie głównej uszczelniłem ją.
Proszę po pomoc i opinie czy mogę tak użytkować auto czy należy zrobić coś z pompą sprzęgła.
Przyznaje że troszkę denerwujący jest tak dźwięk.
Z góry dziękuje za pomoc.
apples - Nie Kwi 11, 2010 15:48
Pisz bo może porozlewał do okoła płyn DOT4 i stąd te odgłosy na plastykach i cięgnie od sprzęgła.
mkamecki - Nie Kwi 11, 2010 16:01
Czy można z tym jeździć? W sensie czy to nie spowoduje jakieś usterki pompki? Fakt jest taki że mechanik jak dolewał płynu to troszkę mu się porozlewało
apples - Nie Kwi 11, 2010 18:52
mkamecki napisał/a: | Czy można z tym jeździć? | o ile nerwowo wytrzymasz to można. Sprawdź jeszcze ile masz faktycznie tego płynu http://forum.roverki.eu/v...p=402156#402156
mkamecki - Nie Kwi 11, 2010 19:10
Mam płynu na maxa. Troszkę wyciekło ale od razu wytarłem. Zobaczę co się będzie działo dalej.
kris-tofer - Pon Kwi 12, 2010 09:02
Mi też popiskiwała pompka sprzęgła, więc wymieniłem płyn, odpowietrzyłem, popiszczało jeszcze trochę ale teraz mam spokój i nic nie piszczy.
|
|