|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Przegląd przed sezonem
grota10 - Wto Kwi 13, 2010 15:49 Temat postu: [R75] Przegląd przed sezonem Kupilem dzis cala odme od BMW uszczelki kolektora ssacego i zabieram sie w najblizszych dniach za wymiane.Sadzac po opisach powinienem sobie poradzic. Wyczyszcze tez egr i caly kolektor ssacy i jakis tam filtr od egr,ktos opisywal jak to zrobicWymienilem tez olej i filtr oleju dwa tygodnie temu.Filtr powietrza w zeszlym roku gdzies w czerwcu razem z paliwowym.Przejechalem juz ponad 20000km od wymiany.Powinienem juz wymienic czy dam rade przechulac sezon na powietrza i paliwowym.Czy powinienem jeszcze cos przeczyscic lub wymienic? Acha za odme dalem 180 zl w serwisie bmw
apples - Wto Kwi 13, 2010 16:06
grota10 ale idziesz na łatwiznę
http://forum.roverki.eu/v...p=448318#448318
grota10 - Wto Kwi 13, 2010 17:20
Podales mi linka a tu nic nie ma.Pytam o czyszczenie ,skrobanie ,mycie zaworkow filtrow i taki spraw. Oki pogrzebie poszukam moze cos znajde zajmie mi to pewnie miesiac.Pytam bo moze ktos bardziej doswiadczony wie i pare literek z glowy postawi
apples - Wto Kwi 13, 2010 17:27
Jak nic nie ma. Jest kiedy i co trzeba wymienić. http://forum.roverki.eu/v...p=470633#470633
Resztę robisz wedle uznania.
grota10 - Wto Kwi 13, 2010 18:18
wedlug uznania to nic bym nie robil bo nie chce mi sie grzebac heh ale wiem ze trzeba wiec musze i o to mi chodzi ,wiedza od bardziej doswiadczonych w zaworkach i filterkach co i kiedy trzeba wyczyscic zeby nasze maszynki mogly zlapac drugi oddech.Nie oddam jakiemus paprakowi by wyczyscil mi egr bosam to moge zrobic za darmo a i tak nie mam pewnosci ze zrobi to sumiennie.Ale juz cos znalazlem, wiec zrobie co wyczytam czy potrzeba czy nie na wszelki wypadek skoro...
apples - Wto Kwi 13, 2010 18:35
grota10
Ciężko jest tak napisać co masz zrobić jeszcze oprócz tego co zrobiłeś, bo czasami można tylko namieszać. Jeżeli coś chodzi to lepiej nie grzebać póki nie daje oznak że trzeba zerknąć.
Stosując się do tego co wkleiłem w linku z góry nic więcej nie musisz robić poza tym co już zrobiłeś.
grota10 - Wto Kwi 13, 2010 18:46
oki dzieki to wymienie tylko odme bo juz kupilem bo nie wiem czy kiedykolwiek byla wymieniana no i egr wyczyszcze bo nic nie kosztuje i na zlocik bedzie jak nowka
apples - Wto Kwi 13, 2010 18:56
|
|