|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R220 SD 96r.] znowu sprzęgło?
Lukasz00 - Czw Kwi 29, 2010 22:54 Temat postu: [R220 SD 96r.] znowu sprzęgło? Witam,
Mam znowu problem ze swoim Roverkiem , a mianowicie około miesiąca temu wymieniałem sprzęgło kompletne na Luk-a, (900 zł) i można powiedzieć, że niedługo po wymianie, jakiś tydzień, zaczęły mi wchodzić ciężko biegi, a w tej chwili mam objaw taki sam jak przed wymianą, tzn. jak chodzi silnik, to nie mogę włączyć żadnego biegu, a jak zgaszę silnik to biegi bez problemu wchodzą.
Czy to jest wina źle zamontowanego sprzęgła (mechanik coś spieprzył), czy może wada fabryczna sprzęgła i w tak szybkim czasie się rozleciało. Dodam, że Roverkiem nie jeżdżę ostro, a wręcz dbam o autko, jeżdżę spokojnie.
Czy ktoś z Was też miał podobny problem?
Mazak - Pią Kwi 30, 2010 00:15
sprawdz czy masz płyn od sprzęgła bo może masz wyciek
Bordos - Pią Kwi 30, 2010 07:13
W R200 sprzęgło nie jest hydrauliczne, więc płynu na pewno nie będzie.
Sprawdź za to linkę i jej samoregulator (który lubi nawalać).
Miałem ten sam efekt co Ty (silnik włączony, biegów nie ma - silnik wyłączony, biegi są)
Rozwiązaniem było kilkukrotne mocne pociągnięcie do siebie sprzężny która jest na lince od sprzęgła.
Lukasz00 - Sob Maj 01, 2010 15:36
Dobra dzięki Bordos za pomoc, tylko, że teraz nie mogę tego sprawdzić, bo samochód stoi już u mechanika Jestem ciekaw czy potwierdzi się to co powiedziałeś, czy mechanik to sprawdzi czy od razu weźmie się za rozbiórkę samochodu żeby zobaczyć czy sprzęgło jest w porządku.
|
|