|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Jak pozbyć się immobilizera?? Immobilizer
krechu - Wto Maj 04, 2010 17:39 Temat postu: [R600] Jak pozbyć się immobilizera?? Immobilizer witam
kupiłem Roverka tylko z jednym kluczykiem i chciałbym sobie dorobić ALE!! mam immobilizer w kluczyku i tu bedzie pytanie <<czy można wyciągnąć immobilizer z kluczyka i przykleić obok stacyjki (słyszałem ze tak robią) i wtedy będe mogł uzywać kluczyków bez immo Jest to możliwe??>>
[ Dodano: Wto Maj 04, 2010 18:39 ]
kurde nikt nie wie
Marrkus - Wto Maj 04, 2010 19:02
Idź do zakładu - w miarę profesjonalnego - niech zczytają kod z immo w kluczyku i dorobią duplikat. koszt wycięcia kluczyka to ~150pln - drugie tyle za zaprogramowanie - chodź sam chip jest raczej tani (klkadziesiąt pln) to jednak za usługę się płaci.
Sam niedawno dorabiałem kluczyk ale chip wyciągnąłem z starego kluczyka (złamałem go bawiąc się nim ) ale przy okazji zapytałem się o koszty zaprogramowania. Wewnątrz klucza siedzi układzik PCF7931 - możesz poczytać o nim w necie. Z kluczyka oryginalnego da się go wyciągnąć jedynie po rozcięciu tej gumowej otoczki na kluczyku. Ale do zczytania nie trzeba go wyciągać a wystarczy włożyć do specjalnego urządzenia
krechu - Sro Maj 05, 2010 12:44
ok dzięki za odpowiedz
|
|