Zobacz temat - [R620] Gdy jest zimny silnik drży

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Gdy jest zimny silnik drży

donkubik - Czw Maj 06, 2010 08:36
Temat postu: [R620] Gdy jest zimny silnik drży
Witam serdecznie . Od pewnego czasu mam ubytki oleju i wydaje mi sie że leci z zimeringu rozrządu lub zimering wału .Rano gry odpalam auto i jest zimny silnik pracuje jakby chodził na 3 gary trzęsie sie i gorzej przyspiesza gdy sie rozgrzeje jest lepiej ale na wolnych obrotach słychać czasami spadek obrotów i później znowu dobrze i tak spada co jakiś czas.zastanawiam sie czy to kable czy coś gorszego że naprzykład nie ma kompresji przez te uszkodzone zimeringi.Pogorszyło sie znacznie po trasie nad morze:(
KRYS - Czw Maj 06, 2010 16:12

sprawdź kompresje na cylindrach i stan elektryki bo może tracić iskre na jednej ze świeczek
Perez - Pią Maj 07, 2010 00:34

Mam 620i i dokladnie tak samo mi zaczal ciec olej i taki sam problem rano, lecz u mnie wystepuje jak jest mokro. Generalnie wina obarczam swiece, kopulke i palec. Jak zmienie to zdam relacje.
donkubik - Wto Maj 11, 2010 08:23

dzisiaj sprawdze ciśnienie na cylindrach jak okaże sie że jest ok to zaczne od świec i kabli i kopułki aparatu zapłonowego bo kopułke mam juz sklejoną wypalało mi dziurke maleńką jak główka szpilki a było ja widac tylko jak padał deszcz a ktoś kręcił silnikiem iskra przeskakiwała w tym miejscu
KRYS - Sro Maj 12, 2010 20:03

donkubik napisał/a:
mam juz sklejoną

Opłacało się?

nowa z 50 PLN