Zobacz temat - [R618] Otwieranie samochodu pilotem nie działa.

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R618] Otwieranie samochodu pilotem nie działa.

Gość - Pon Maj 17, 2010 08:10
Temat postu: [R618] Otwieranie samochodu pilotem nie działa.
Witam, od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Rovera 618. Pierwszy problem jaki napotkałem to pilot. Posiadam 2 sztuki i za ich pomocą bez problemu mogę zamknąć auto, natomiast przy otwieraniu świecą się kierunki ale samochód się nie otwiera. Czy w takim wypadku powinienem zrobić synchronizację? Czy może macie inne sugestie?
staf - Pon Maj 17, 2010 08:23

Zacznij od synchronizacji http://www.roverki.pl/mod...ies=Technika#23
Mayson - Pon Maj 17, 2010 10:19

Gulag napisał/a:
Czy może macie inne sugestie?

Taka jedna się nasuwa, żebyś skorzystałz opcji SZUKAJ, bo tematów o alarmie/centralnym w R600 było od groma i trochę i opisane zostały chyba wszystkie możliwości jego usterek... Tylko poszukać :ok:

Deamian - Pon Maj 17, 2010 17:05

staf napisał/a:
Zacznij od synchronizacji http://www.roverki.pl/mod...ies=Technika#23

To akurat nic chyba nie da bo dotyczy R200 i R400 choć spróbować nie zaszkodzi :mrgreen:

Mayson - Pon Maj 17, 2010 18:35

Deamian napisał/a:
To akurat nic chyba nie da bo dotyczy R200 i R400

W mojej instrukcji obsługi po polskiemu jest opis, jak zsynchronizować piloty w R600 :] Ale to na 99% nie o synchro chodzi.

Gulag - Wto Maj 18, 2010 10:28

Mayson napisał/a:
ale to na 99% nie o synchro chodzi.

a orientujesz się o co może chodzić?

marthinez - Wto Maj 18, 2010 10:59

Masz zepsute cięgna bębenka lub sam bębenek.
Przystaw ucho do klamki w momencie otwierania auta z pilota. Jeżeli usłyszysz, że mechanizm zamka pracuje, a auto nadal się nie otwiera to tam szukaj przyczyny.

Mayson - Wto Maj 18, 2010 17:53

Gulag napisał/a:
a orientujesz się o co może chodzić?

Mayson napisał/a:
Taka jedna się nasuwa, żebyś skorzystał z opcji SZUKAJ, bo tematów o alarmie/centralnym w R600 było od groma i trochę i opisane zostały chyba wszystkie możliwości jego usterek... Tylko poszukać :ok:

Gulag - Sro Cze 02, 2010 09:06

marthinez napisał/a:
Przystaw ucho do klamki w momencie otwierania auta z pilota. Jeżeli usłyszysz, że mechanizm zamka pracuje, a auto nadal się nie otwiera to tam szukaj przyczyny.

Brak jakichkolwiek dźwięków, może jeszcze jakieś inne sugestie?

Deamian - Sro Cze 02, 2010 09:26

Cytat:
Brak jakichkolwiek dźwięków, może jeszcze jakieś inne sugestie?

Na twoim miejscu sprawdził bym kostkę przy centralce i przy drzwiach.

Do tego zobaczył bym czy sygnał z centrali dochodzi do siłownika

Gulag - Czw Cze 03, 2010 18:51

Dzisiaj zauważyłem że przy zamykaniu auta kierunkowskaz miga jeden raz - auto się zamyka, przy otwieraniu miga dwa razy i samochód się nie otwiera. Czy podwójne mignięcie oznacza jakiś błąd?
Deamian - Pią Cze 04, 2010 10:33

Gulag napisał/a:
Dzisiaj zauważyłem że przy zamykaniu auta kierunkowskaz miga jeden raz - auto się zamyka, przy otwieraniu miga dwa razy i samochód się nie otwiera. Czy podwójne mignięcie oznacza jakiś błąd?

A na pewno masz fabryczny pilot i sterownik??

Gulag - Pią Cze 04, 2010 11:51

Nie wiem samochód kupiłem 3 tygodnie temu. Piloty mam 2 i dwa piloty zamykają samochód (bez aktywowania alarmu - z kluczyka alarm sie aktywuje) i nie potrafią go otworzyć.
Deamian - Pią Cze 04, 2010 12:13

a może jakieś zdjęcie pilota albo coś?? Bo mi to wygląda na źle podpięty uniwersalny sterownik. Popsuło się to już po kupnie czy jeszcze przed nie działało??
Gulag - Pią Cze 04, 2010 13:04

Zdjęcie:

drugi pilot wygląda identycznie tylko ma inny kolor obudowy;)

Deamian - Pią Cze 04, 2010 13:08

No i koledzy z fabrycznymi pilotami na podczerwień :smile: Czy tak wyglądają wasze piloty?? Ja miałem na podczerwień więc ciężko mi stwierdzić ale coś mi się wydaje że jednak nie. :wink:
marthinez - Pią Cze 04, 2010 16:47

Auto jest po liftingowe (618 tylko takie były), a pilot jest nieoryginalny.
Deamian - Pią Cze 04, 2010 17:15

Deamian napisał/a:
No i koledzy z fabrycznymi pilotami na podczerwień :smile:

Tu miało być radiowymi :razz: sorki :smile:

marthinez napisał/a:
a pilot jest nieoryginalny.

więc jeśli nieoryginalny poszukał bym tej nowej centralki i tam przyjrzał się łączeniom przewodów. Gulag zobacz do bagażnika po prawej stronie za tapicerką