|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] Sprawa z immo
fck - Pon Maj 17, 2010 15:51 Temat postu: [R200] Sprawa z immo Witam Roverowców,
Oto moja sytuacja. Posiadam dwa zestawy kluczyków. Jeden pilot + kluczyk (nazwijmy to zestaw podstawowy) oraz zestaw pilot + kluczyk (kluczyk nie działa, wygląda jak z innej parafii, jest bezużyteczny. Pilot ok).
Nie mam kodu.
Boje się sytuacji takiej, że:
- gubię pierwszy zestaw i nie uruchomię auta, bo kluczyk z zestawu drugiego nie działa
- jestem w trasie, a pierwszy pilot przestaje działać - nie odpalę silnika, bo drugiego pilota akurat nie zabrałem
Ogólnie całe te immo moim zdaniem to zło, dlatego też pytania:
1. Czy da się je w jakiś sposób całkowicie wyłączyć? Tak, aby można było otworzyć auto kluczykiem jak również pilotem, a potem bez problemu uruchomić samochód?
2. Czy nie posiadając tego specjalnego kodu, mogę bez obaw wymienić baterie w moich pilotach? Czy mogę to zrobić sam?
3. Czy da się jakoś "naprawić" nie działający kluczyk? Są na to jakieś sposoby?
4. Czy da się skopiować pilot oraz kluczyk by mieć taki zapasowy zestaw na "czarną godzinę"?
kasjopea - Pon Maj 17, 2010 16:21
fck, na te wszystkie pytania uzyskasz odpowiedź, korzystając z funkcji "szukaj". Temat wielokrotnie poruszany na forum.
Brt - Pon Maj 17, 2010 21:11
dorabiasz sam kluczyk za nascie PLN i masz drugi zestaw sprawny .... spokojnie ... a w trasę długą zawsze bierz 2 komplety i o problemie
PTE - Wto Maj 18, 2010 13:15
A dodatkowo podjedź do serwisu Hondy na rogu Hallera i Grudziądzkiej w Gdańsku, gdzie za pomocą TestBooka odczytają Ci kod.
|
|