|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R 45] problem otwarciem maski
yagher - Wto Maj 18, 2010 13:56 Temat postu: [R 45] problem otwarciem maski Witam , mam problem z otwarciem maski .. tak jakby linka pekla albo zerwala sie z czegos .. poniewaz wewnatrz auta ten "otwierak" nie odskakuje do konca.. sprawdzalem pod nim to linka sama w sobie jakby byla naciagnieta wiec mam problem ...
mial ktos jakies doswiadczenie z tym ? na forum znajduja sie podobne problemy dotyczace R 75 tak samo to dziala ?
BoloSr - Wto Maj 18, 2010 15:09 Temat postu: Re: [R 45] problem otwarciem maski
yagher napisał/a: | Witam , mam problem z otwarciem maski .. tak jakby linka pekla albo zerwala sie z czegos .. poniewaz wewnatrz auta ten "otwierak" nie odskakuje do konca.. sprawdzalem pod nim to linka sama w sobie jakby byla naciagnieta wiec mam problem ...
mial ktos jakies doswiadczenie z tym ? na forum znajduja sie podobne problemy dotyczace R 75 tak samo to dziala ? |
podejrzewam ze masz problem z zamkami ktotre sie neichca otworzyc
umnie to jest w druga strone bo nie moge zamknac maski jak ja otworze
zreszta tu o tym pisze http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=55385
jak dojde o co chodzi to napisze
yagher - Sro Maj 19, 2010 15:43
chyba bedzie trzeba podjechac gdzies na kanal bo tak moze byc problem z ziemi sie dostac to sprawdzic ..
BoloSr - Sro Maj 19, 2010 15:52
yagher napisał/a: | chyba bedzie trzeba podjechac gdzies na kanal bo tak moze byc problem z ziemi sie dostac to sprawdzic .. |
mysle ze kanal sprawy nie zaltwi bo tam ciezko bedzie sie dostac
ale trza sprobowac
marcin316 - Sro Maj 19, 2010 17:16
Koledzy i koleżanki, czy ktoś z Was regularnie konserwuje zamki?? Smar w nich wysycha, w związku z czym się przycierają i linka ma większe obciążenie.
W R45 jest to dosyć dziwnie rozwiązane, bo o ile dobrze zaobserwowałem u siebie, to jest jedna linka, która najpierw wchodzi do lewego zamka, a następnie idzie do prawego. Sam zaś zamek jest schowany w czymś w rodzaju obudowy, więc jak kolega wyżej napisał, kanał sprawy nie rozwiąże. Najlepiej poczekać aż wypowie się ktoś, kto wcześniej poradził sobie z takim problemem.
BoloSr - Sro Maj 19, 2010 18:07
marcin316 napisał/a: | Koledzy i koleżanki, czy ktoś z Was regularnie konserwuje zamki?? Smar w nich wysycha, w związku z czym się przycierają i linka ma większe obciążenie.
W R45 jest to dosyć dziwnie rozwiązane, bo o ile dobrze zaobserwowałem u siebie, to jest jedna linka, która najpierw wchodzi do lewego zamka, a następnie idzie do prawego. Sam zaś zamek jest schowany w czymś w rodzaju obudowy, więc jak kolega wyżej napisał, kanał sprawy nie rozwiąże. Najlepiej poczekać aż wypowie się ktoś, kto wcześniej poradził sobie z takim problemem. |
generalnie raz do roku psikalem smarem u siebie i bylo OK ale w tym roku umnie w koncu sie zacielo na amen
dzisiaj wlasnie to rozebralem i przesmarowalem i teraz jest OK ale kolega wyzej ma gorzej bo z kanalu do tego wogole nie dojdzie wiec nie wyobrazam sobie jak to otworzyc
ale najwazniejsze jest zeby to raz do roku przesmarowac WD i zalac smarem zeby sie slizgalo inaczej kaplica moze byc
|
|