Zobacz temat - Strojenie K-serii

Forum Klubu ROVERki.pl

Tuning mechaniczny - Strojenie K-serii

mlodyolek - Czw Maj 20, 2010 20:55
Temat postu: Strojenie K-serii
Witam. Chcialem sie zapytac jak wyglada strojenie K-serii. Z tego co wiem, MEMS'y nie sa programowanle aczkolwiek, kilka osob, ktore grzebalo w k-serii zmieniajac walki, robiac dolot i wydech wspominalo tez o strojeniu. Czy strojenie to polegalo na wgrywaniu nowych map czy chodzilo o doregulowanie cisnienia paliwa czy cos innego :?: Interesuje mnie to, poniewaz byc moze uda mi sie zorganizowac walki LGC105990 i LGC106000 ale same walki zbyt duzo nie pomoga. Czekam na odpowiedz. Pozdrawiam
glodny - Pią Maj 21, 2010 01:18

kup sobie świnkę nią dostroisz co tylko się da w miarę rozsądnych pieniądzach :wink:
mlodyolek - Pią Maj 21, 2010 07:44

no to teraz ktora swinka ogarnie MEMS'a :?: slyszalem ze nie wszystkie ECUMASTERY, itp nadaja sie do Rovera.
michone - Pon Maj 24, 2010 14:21

ble ble ble... nie chce sie poszukac...

Moja oferta dalej aktualna piwo dla pierwszej osoby z forum co bedzie miala wystrojona k-serie innym kompem niz emerald :)

mlodyolek - Pon Maj 24, 2010 17:51

michone napisał/a:
poszukiwania trwaja pare dni. i bez skutkow. mile widziane linki i jakies info o emeraldzie
dobryziom - Pon Maj 24, 2010 19:04

mlodyolek napisał/a:
michone napisał/a:
poszukiwania trwaja pare dni. i bez skutkow. mile widziane linki i jakies info o emeraldzie

masz dokładnie po drugiej stronie Wisły chłopaków ze strojenia.pl wszystko ci wystroja... mojego Rovera nikt w warszawie nie chciał ruszyć a MAC zrobił bez problemu... nie ma rzeczy niemożliwych.

flapjck1 - Pon Maj 24, 2010 19:56

dobryziom a jakie efekty i za jaka cene?
Markzo - Pon Maj 24, 2010 20:40

230KM/330Nm z tego co pamiętam :)
sknerko - Pon Maj 24, 2010 20:42

a dobryziom nie ma czasem T-serii? ;>
Ciufa - Pon Maj 24, 2010 20:49

sknerko napisał/a:
:taa:
dobryziom - Pon Maj 24, 2010 21:52

sknerko napisał/a:

ma :) jednak pytałem się wtedy o strojenie k serii i nie było przeciwwskazań nawet odnośnie VVC

sknerko - Wto Maj 25, 2010 07:56

dobryziom napisał/a:
ma jednak pytałem się wtedy o strojenie k serii i nie było przeciwwskazań nawet odnośnie VVC

:ok:

Bocian_s - Czw Maj 27, 2010 08:31

sknerko napisał/a:
a dobryziom nie ma czasem T-serii?

A co to za różnica. Mój i młodegoolka 1,8K śmigają na ECU z 2.0T w wersji N/A :mrgreen: . Z resztą jak tak dalej pójdzie większość poldoroverów 1,8 będzie tak ganiać :lol: :lol: :lol: