|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Głośna sprężarka klimatyzacji
sebaseba2 - Pią Maj 21, 2010 08:06 Temat postu: [R600] Głośna sprężarka klimatyzacji Czy w Waszych roverkach po włączeniu klimatyzacji słychać głośny metaliczny jednorazowy dźwięk gdy zaczyna ruszać albo sprężarka (a może to wentylator)?
sTERYD - Pią Maj 21, 2010 08:16
nie wiem co Twoim zdaniem oznacza głośny, ale załączenie sprzęgła na pewno słychać, w kabinie troszkę mniej, a jak się stoi przy otwartej masce to dość głośno.
Mayson - Pią Maj 21, 2010 12:38
U mnie nic takiego nie słychać. Normalne to raczej nie jest.
TrAViShOn - Pią Maj 21, 2010 14:31
U mnie było podobnie, aż koło pasowe się całkowicie przekrzywiło, a sprzęgiełko przy nim przestało działać. Dzisiaj wymieniam, bo przyszła nowa sprężarka (używka) także dam znaka co to dokładnie... aczkolwiek ja stawiam na łożysko lub na słynny aluminiowy kołnierz...
sebaseba2 - Pią Maj 21, 2010 15:30
Wydaje mi się ze to głośne załączanie to to sprzęgło od sprężarki. Stojąc przy samochodzie słychać dosyć głośno w środku także da się słyszeć. O co chodzi z tym 'słynnym kołnierzem"?
TrAViShOn - Sob Maj 22, 2010 19:26
aluminiowy kołnierz wokół łożyska, jak on padnie to albo regeneracja, albo wymiana całości (jak u mnie), gdzieś to znalazłem na forum. Aczkolwiek ja nie expert... Thef powiedziałby więcej...
|
|