|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning mechaniczny - [R200 1.6 Si 97r] Swiatla Mijania pozstojowe i dlugie wszys.
dzieju - Wto Maj 25, 2010 12:55 Temat postu: [R200 1.6 Si 97r] Swiatla Mijania pozstojowe i dlugie wszys. Bry
Mam pytanie czy ktos tak robil lub ewentualnie czy moge tak zrobic i gdzie przeprowadzic takowa modyfikacje ja myslalem o dobraniu sie do manetki przy kierownicy ...
Drazni mnie to ze jak mam postojowe i wlacze mijania to wylaczaja mi sie postojowe i jak włacze długie to gasna mijania ...
Moze tak ma byc ale czy mogl bym miec wszystkie na raz ?
Jako postojowe mam oringi LED Angel Eyes wiec ladnie wygladaja i duzo pradu nie ciagna co o tym myslicie ?
iwan00 - Wto Maj 25, 2010 13:53 Temat postu: Re: [R200][r97][1.6si]Swiatla Mijania pozstojowe i dlugie ws
dzieju napisał/a: |
... jak mam postojowe i wlacze mijania to wylaczaja mi sie postojowe i jak włacze długie to gasna mijania ...
|
1. masz coś spaprane bo seryjnie jak włączysz mijania to postojowe palą się nadal. Podejrzewam, że jak montowali ci te reflektorki to mogli coś w kabelkach pozmieniać ablo dołożyć jakiś układ zabezpieczający.
2. można zrobić żeby również mijania i drogowe świeciły się równocześnie bo seryjnie faktycznie gasną.
Musisz się dobrać do manetki ( zdemontować całość - gdzieś był nawet tutorial - mnie się udało bez wyciągania kierownicy) i jak masz blade pojęcie o prądzie i trochę inżynierskiego polotu to wykombinujesz obejście. Generalnie nie ma tam żadnych przekaźników, wszystko działa w oparciu o przesuwające się blaszki i zapadki
Pytanie tylko czy jak włączysz wszystko co masz w kloszu to nie stopi ci się obudowa.
Przy żarówkach H4 mijania i drogowe na raz to momentalny zgon dla żarówki. ( mruganie przechodzi ale myślę że minuty nie wytrzyma)
Matius - Sro Maj 26, 2010 23:06
iwan00 napisał/a: | Musisz się dobrać do manetki ( zdemontować całość - gdzieś był nawet tutorial - mnie się udało bez wyciągania kierownicy) |
iwan00 napisał/a: | Pytanie tylko czy jak włączysz wszystko co masz w kloszu to nie stopi ci się obudowa. |
no to zrobiłeś i nie wiesz czy wytrzyma? eee
thef - Sro Maj 26, 2010 23:22
Matius napisał/a: | no to zrobiłeś i nie wiesz czy wytrzyma? eee | Myślę, że kolega dał tylko opis, ale że sam ma reflektory oryginalne, to nie jest pewien jak zachowa się reflektor z Angel Eyes
Brt - Czw Maj 27, 2010 00:36
rysowałem gdzies schemat dla aniołków, jak zrobić, zeby świeciły naraz ... poszperaj na forum.
iwan00 - Czw Maj 27, 2010 11:31
Matius napisał/a: | iwan00 napisał/a: | Musisz się dobrać do manetki ( zdemontować całość - gdzieś był nawet tutorial - mnie się udało bez wyciągania kierownicy) |
no to zrobiłeś i nie wiesz czy wytrzyma? eee |
Napisałem że robiłem manetkę i udało mi się wyciągnąć ją bez zdejmowania kierownicy. Nie napisałem że robiłem opisaną wyżej przeróbkę. U mnie po prostu długie przestały się w ogóle włączać i tą usterkę naprawiałem i to z pozytywnym rezultatem:).
dzieju - Czw Maj 27, 2010 12:53
szperam i szperam juz 2h nie widze Brt tego kabelkowania Angel-ow
Brt - Czw Maj 27, 2010 13:22
http://forum.roverki.eu/v...p=357408#357408
dzieju - Czw Maj 27, 2010 14:00
Dzieki a moje klosze to wytrzymaja ?
Matius - Czw Maj 27, 2010 19:14
nie wiem... ale wydaje mi się że nie... nie mam żadnych podstaw żeby tak twierdzić ale to będzie jak w kuźni... zresztą jak nie sprawdzisz to się nie dowiesz... najlepiej podłączyć włączyć i sprawdzać co jakiś czas ręką temperaturę... w czasie jazdy też jest inaczej bo się chłodzi no ale... jak mówię nie sprawdzisz to się nie dowiesz...
nie wiem może ma ktoś takie coś zrobione i śmiga bez problemu? Szkoda by było jakbyś podłączył i okazało się że się stopiło i kasa pooooszła...
marcin316 - Pią Maj 28, 2010 07:54
Mój znajomy w dwusetce ma tego typu reflektory i układ podłączony tak, że mijania i długie świecą razem. Jak na razie nie wspominał aby coś złego z tego powodu się działo. Nie wydaje mi się, aby w naszych warunkach dało się bardzo długo jechać na długich światłach (ruch drogowy i co kilkanaście, kilkadziesiąt km jakiś teren zabudowany nawet na głównych drogach) co dodatkowo zmniejsza ryzyko nadmiernego nagrzania reflektora.
sknerko - Pią Maj 28, 2010 09:03
szwagier miał w BMW założone tego typu lampy i drugi w Vectrze a tam standardowo włączają się wszystkie żarówki i nic się nie działo. Poza tym czemu miało by się dziać przecież tam są soczewki to i tak masz małe te komory w których siedzi żarówka i muszą być do ich mocy i temperatury przystosowane.
|
|