Zobacz temat - [rover 200 1,4 96] nie działa centralny zamek

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [rover 200 1,4 96] nie działa centralny zamek

kobosan - Wto Maj 25, 2010 20:48
Temat postu: [rover 200 1,4 96] nie działa centralny zamek
[witam zakupiłem Rovera 214 z 1996r
śledziłem temat w wyszukiwarce ale jakoś brak podpowiedzi w interesującej mnie kwestii
nie działa centralny zamek z pilota i z kluczyka sprawdziłem są siłowniki a poprzedni właściciel zapewnił mnie że działało bez zastrzeżeń
elektryk stwierdził że problem jest skutkiem zwarcia przewodów
pod klapą bagażnika - polutował wszystko ale stwierdził że uszkodzony jest przekaźnik centralnego zamka
gdzie on się mieści bo nie mogę go znaleźć i wymienić
a może ktoś z was zna symbol to bym poszukał w używkach
czy ten przekaźnik jest w jakiś sposób połączony z alarmem i imobilajzerem bo pilot jest wspólny
nie chciałbym coś skopać więc proszę o wskazówki
pozdrawiam [ i ]z góry dziękuję]

PHJOWI - Wto Maj 25, 2010 20:55

jak takiego przekażnika nie ma , jest sterownik alarmu immo i central razem, kwestia czy w ogóle miałeś kiedyś centralny bo niektóre nie miały.
leszczu - Wto Maj 25, 2010 20:57

A sprawdzałeś bezpiecznik ??
china22 - Wto Maj 25, 2010 22:42

Jeżeli faktycznie miałeś centralny to wszystkiemu winien jest pewnie sterownik alarmu i centralnego zamka (to jest w jednym) ja miałem to samo kupiłem z używki taki sterownik i wszystko gra :) był mały problemik ponieważ jak założysz nowy sterownik może Ci nie wyłapać immo należy wtedy przelutować pamięć z tego starego do tego nowego i bedzie hulać :)
w razie pytań pisz na PW

kobosan - Sro Maj 26, 2010 08:18
Temat postu: [rover 200 1,4 96] nie działa centralny zamek
Dziękuję bardzo za podpowiedzi
Gdzie znajduje się ten sterownik?
Gdzie jest zamontowany?
odczytam dane i zacznę szukać zastępczeg
pozdrawiam

china22 - Sro Maj 26, 2010 09:15

sterownik znajduje się głęboko za bezpiecznikami - jak dobrze się wcisniesz to powinieneś go zobaczyć jest do niego podłączona kostka odpinasz odkręcasz śrubki i wyjmujesz go
kobosan - Pią Maj 28, 2010 04:13
Temat postu: cz
Znalazłem sterownik
Widnieje na nim nalepka z literą "L" i kod fabryczny - domyślam się że do immo
Zauważyłem na aukcjach że na podobnych sterownikach do Rovera 200 lub 214 naklejone są nalepki z literą "H" lub "D"- czy musze wymienić sterownik na identyczny czy mogę go zastąpić sterownikiem o innym symbolu
Podobnie jest z ilością gniazd w sterowniku u mnie jest jedno a w podobnych zauważyłem że są dwa czy tu też nie będzie problemów?
Pozdrawiam
I Dziękuję

china22 - Pią Maj 28, 2010 10:32

dziś zobacze jaki miałem ten stary to Ci napisze
Kaczorinho - Pią Maj 28, 2010 10:35

Ja mam podobny problem co kolega kobosan. Moglbym Cie prosic potem o dokladna instrukcje co i jak zrobiles? bede niezmiernie wdzieczny :)