|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - Uwagi TheArt na temat Klubu (wydzielony)
TheArt - Pon Maj 24, 2010 10:24
A ja też chcę tylko naklejkę za powiedzmy 5zł, ewentualnie sam ten obrazek to sobie drukne bo chciałbym sobie przykleić emblemacik.
kasjopea - Pon Maj 24, 2010 10:28
Dla Sympatyków są za free naklejki pod tablice rejestracyjne.
TheArt - Pon Maj 24, 2010 10:35
Masz jakąs fotke tej naklejki bo chciałbym tą w kształcie loga.
kasjopea - Pon Maj 24, 2010 10:37
Ta w kształcie loga jest tylko dla Klubowiczów i od razu odpowiadam, że nie możesz jej sobie wydrukować, gdyż jest własnością Klubu.
Perez - Pon Maj 24, 2010 11:26
TheArt, Podkladki pod tablice sa dla kazdego, aby reklamowac nasz klub, jednakze naklejka klubowicza, ta w krztalcie loga jest jak nazwa wskazuje dla klubowicza, czyli oznacza, ze wlasciciel oplaca skladke.
TheArt - Pon Maj 24, 2010 14:34
Eh szkoda bo 60zl to dla mnie ciut wygórowana kwota, no nic sam coś wymyśle. A te pod tablice jak wyglądają.
Perez - Pon Maj 24, 2010 15:21
50zl to oplata czlonkowska.
60zl to oplata zlotowa dla osob nie bedacych czlonkami klubu
naklejki pod tablice wygladaja np tak:
http://forum.roverki.eu/g...ry&image_id=929
TheArt - Pon Maj 24, 2010 15:24
A ta opłata członkowska jest jednorazowa.
Perez - Pon Maj 24, 2010 15:31
Raz na rok.
[ Dodano: Pon Maj 24, 2010 16:31 ]
W przypadku kiedy pojedziesz na zlot i zaplacisz oplate zlotowa 60zl to tez automatycznie stajesz sie klubowiczem na ten rok. Chyba, ze nie chcesz, bo i tacy byli co placili oplate zlotowa, ale klubowiczami nie chcieli byc.
TheArt - Pon Maj 24, 2010 15:34
A co daje bycie klubowiczem (oprócz naklejki i dopisu obok nicka)
Perez - Pon Maj 24, 2010 15:44
Znizki u partnerow, odblokowanie kilku plikow z download na stronie, darmowe uczestnictwo w imprezach klubowych oraz bezcenna satysfakcja ze wspierania klubu, ktory podtrzymuje pamiec o niesamowitej marce jaka jest MG Rover.
Wiecej rzeczy masz opisanych na www.roverki.pl
Polecam Ci lekture wielu rzeczy na stronie to i Twoje pytania sie ogranicza.
[ Dodano: Pon Maj 24, 2010 16:44 ]
No i zapomnialem o zlotej legitymacji klubowej
tronsek - Pon Maj 24, 2010 15:52
TheArt, Warto być Klubowiczem, chociażby dla samej satysfakcji bycia Klubowiczem i obracania się w tym elitarnym gronie.
Perez - Pon Maj 24, 2010 16:07
Jezeli sie nie myle to na forum tez jest kilka dzialow, gdzie maja dostep tylko klubowicze.
TheArt - Pon Maj 24, 2010 18:59
Jestem już klubowiczem kilku innych for (marek) i nigdzie nie było składek . Gdyby to była jednorazowa opłata to jeszcze, bo co roku to trochę snobistyczne jak dla mnie. To tylko moja opinia i nie chcę nikogo urazić, jednak jak dla mnie "zlotowe" to jakiś chory pomysł, szczególnie że i tak wszystko trzeba płacić samemu. Zlot to zlot, każdy ma przyjechać kto ma auto danej marki a nie tylko wybrańcy. Choć kto wie, może kiedyś się skuszę.
kasjopea - Pon Maj 24, 2010 19:01
To jest Klub, a nie tylko forum.
TheArt - Pon Maj 24, 2010 19:04
Zwał jak zwał. Dla mnie Klub to Forum a Forum to Klub . A na co idą te składki, bo w ciągu roku nazbieracie kilka tysięcy złotych, czy robicie jakąś bezpłatną zamkniętą imprezę.
Ciufa - Pon Maj 24, 2010 19:04
kasjopea napisał/a: | Ta w kształcie loga jest tylko dla Klubowiczów |
a ja nie opłaciłem składki i mam
TheArt napisał/a: | Jestem już klubowiczem kilku innych for i nigdzie nie było składek |
nikt cie nie zmusza do płacenia
TheArt - Pon Maj 24, 2010 19:06
Właśnie że zmusza, bo inaczej klubowiczem nie będę co jest troszkę dziwne. To tylko moje zdanie i każdy robi jak chce. Chociaż w sumie w swoim Klubie Sportowym (działającym z siedzibą) też zbieram składki (15zł miesięcznie). Tyle, że my prowadzimy całą księgowość, wszystko jest rozliczane i idzie na wynajem obiektów sportowych.
kasjopea - Pon Maj 24, 2010 19:16
TheArt napisał/a: | Zwał jak zwał. Dla mnie Klub to Forum a Forum to Klub . | Najpierw poczytaj, zanim zaczniesz się wypowiadać na temat, o którym nie masz pojęcia.
Klub jest Stowarzyszeniem, zarejestrowanym w KRS. Składki idą na cele statutowe.
thef - Pon Maj 24, 2010 19:17
TheArt napisał/a: | Jestem już klubowiczem kilku innych for (marek) i nigdzie nie było składek . Gdyby to była jednorazowa opłata to jeszcze, bo co roku to trochę snobistyczne jak dla mnie. To tylko moja opinia i nie chcę nikogo urazić, jednak jak dla mnie "zlotowe" to jakiś chory pomysł, szczególnie że i tak wszystko trzeba płacić samemu. Zlot to zlot, każdy ma przyjechać kto ma auto danej marki a nie tylko wybrańcy. Choć kto wie, może kiedyś się skuszę. | Po pierwsze, Klub musi się z czegoś utrzymywać. Po drugie jednorazowa opłata i co dalej? Ten sam powód co w punkcie pierwszym. Zlotowe jest po to, żeby sympatycy dołożyli się do atrakcji organizowanych przez Klub podczas zlotu, takich jak tor, wycieczki zorganizowane, szkolenia itp. To wszystko kosztuje i Klub płaci za to ze składek klubowych. No i nie może być tak, że klubowicze składają się na sympatyków. No i o co chodzi z tym snobizmem, bo nie rozumiem?
TheArt - Pon Maj 24, 2010 19:18
Czyli jakie cele, jeśli mogę zapytać bo widzę, że już się kasjo krzywo na mnie patrzysz. Klub ma jakieś wydatki? Poza serwerem i domeną (150-200zł rocznie) nie przypominam sobie żadnych innych kosztów utrzymania.
To zlotowe, to jeśli wynajmujecie jakieś tory czy inne atrakcje to oczywiście opłata musi być. Choć moim zdaniem Ci, którzy z tychże atrakcji nie chcą korzystać też mogliby przyjechać po prostu pobyć, pogadać, spotkać się.
kasjopea - Pon Maj 24, 2010 19:23
Tak i oczywiście będziesz stał z boku, kiedy wszyscy będą uczestniczyć w rajdzie. Trochę realizmu.
thef - Pon Maj 24, 2010 19:23
TheArt napisał/a: | Czyli jakie cele, jeśli mogę zapytać bo widzę, że już się kasjo krzywo na mnie patrzysz. | Poczytaj, wejdź na stronę klubową i zagłąb się w lekturę. Odkąd się zarejesrowałeś co chwilę coś krytykujesz. Może warto czasem poszukać informacji, a potem dyskutować?
TheArt - Pon Maj 24, 2010 19:26
kasjopea napisał/a: | Tak i oczywiście będziesz stał z boku, kiedy wszyscy będą uczestniczyć w rajdzie. Trochę realizmu. |
Pewnie, przecież pokibicować też fajnie. Na rajd i tak szkoda by mi było auta.
kasjopea - Pon Maj 24, 2010 19:27
To jest akurat rajd "krajoznawczy".
Krytykujesz, czepiasz się, ciągle Ci się coś nie podoba. Jest strona klubowa, poczytaj sobie o Klubie, czym jest, jakie ma cele, dlaczego tak, a nie inaczej.
Perez - Pon Maj 24, 2010 19:29
Choc naucz si ortografii.
Potem zobacz na co ida skladki. Na zlocie mozna uslyszec szczegolowe rozliczenie jak we wspolnocie.
Potem zacznij wydawac osady i z przykroscia to mowie, ale pewnie nie jednemu si to cisnie na ustach jak si czyta Twoje wypociny zaloz sobie wlasny klub!
TheArt - Pon Maj 24, 2010 19:29
Ah Thef ty mnie znów źle zrozumiałeś, nic nie krytykuję, po prostu pierwszy raz się z tym spotykam. A mówiąc o snobizmie miałem na myśli zamknięty krąg, bo "kasa" jeszcze nigdy nie łączyła. Im jej mniej tym ludzie fajniejsi i milsi, pojedź kiedyś na zlot Golfa, tam nie ma żadnych wpisowych, członkowskich, zlotowych a nawet Golfa nie trzeba mieć. I zobaczysz że przyjeżdza nie 20-30 aut tylko setki. O tym mówię, żadnych barier.
thef - Pon Maj 24, 2010 19:30
Z forum Dacii, którego jesteś członkiem:
Marcin napisał/a: | Jak juz mozna przeczytac w innym watku http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1602 Polski Internetowy Klub Użytkowników Renault zaproponowal nam jako Dacii wspolny udzial w zlocie BORKI 2009.
Jest to niesamowita okazja, aby wszyscy Klubowicze naszego forum spotkali sie w jednym miejscu. Tym bardziej, ze odpada nam cala procedura organizacyjna za co podziekowania nalezy kierowac do organizatorow czyli PIKUR-a
Jak zapewnil mnie G-Boy uzytkownicy Dacii maja miec przydzielone domki obok siebie, aby nie byli porozrzucani po calym osrodku
Zlot odbedzie sie w dniach 22-24 maja 2009 w OSW BORKI w Smardzewicach k. Tomaszowa Mazowieckiego ( www.borki.pl )
Opłaty za miejsca noclegowe - wg. cennika ośrodka Borki:
- Domek 3 osobowy ( z wc, łazienką, umywalką, 2 pokoje) - 100zł/doba
- Pokój 2 osobowy 100zł/doba (2os), na dwie doby - 90zl/doba (2os.). Pokój zajęty przez 1 osobę 80,00zł/doba, osoba dodatkowa (trzecia) w pokoju 10,00zł/doba
- Namiot 1-2 osobowy 5zł/doba + 10zł/doba osoba dorosła, 5zł/doba osoba ucząca się
- Namiot 3-4 osobowy 10zł/doba + 10zł/doba osoba dorosła, 5zł/doba osoba ucząca się
Do cen należy doliczyć opłatę jednorazową tzw. Składki na Zlot:
- 25zł osoba dorosła
- 10zł dzieci 6-15 lat
- dzieci poniżej 6 lat bez składki
Wszystkich obowiązuje opłata miejscowa w wysokości (wymog osrodka):
- osoba dorosła: 1zł/doba
- osoba ucząca się: 0,20zł/doba
Zapraszam zatem wszystkich Klubowiczow do uczestnictwa w zlocie!
Prosze takze, aby kazdy kto zdecyduje sie na udzial w Zlocie wpisal sie na liste w tym temacie: http://www.daciaklub.pl/f...p?p=26478#26478 |
Dlaczego mówisz, że się z tym nie spotkałeś? Może po prostu nie brałeś udziału i się nie orientowałeś jak to zazwyczaj wygląda.
TheArt - Pon Maj 24, 2010 19:31
Perez napisał/a: | Choc naucz si ortografii.
Potem zobacz na co ida skladki. Na zlocie mozna uslyszec szczegolowe rozliczenie jak we wspolnocie.
Potem zacznij wydawac osady i z przykroscia to mowie, ale pewnie nie jednemu si to cisnie na ustach jak si czyta Twoje wypociny zaloz sobie wlasny klub! |
No ty szczególnie znasz się na ortografii . Naucz się ojczystej mowy bo na moich forach byś wyleciał za brak polskich znaków . Znowu się zaczyna, nawet własnego zdania nie można napisać. Zrozum, że nigdy się nie spotkałem ze składkami czy zlotowymi a należę do kilku innych klubów. I wiesz swój też mam.
Na zlotach Daci byłem, owszem tam była "składka jednorazowa", jednak jak widzisz jest ona niziutka a Ci którzy chcieli przyjechać/przyjechali tylko pogadać nie musieli jej uiszczać.
kasjopea - Pon Maj 24, 2010 19:33
Szczęśliwie to nie jest Klub Golfa. I tu stawiamy na jakość, nie na ilość.
TheArt - Pon Maj 24, 2010 19:36
Dlaczego "szczęśliwie"? Byłaś tam kiedyś? Widziałaś tę atmosferę, poznałaś tych ludzi? To się nazywa ZLOT przez duże Z. Mimo że Golfa uważam za zwyczajny nudny dupowóz nie ośmieliłbym się powiedzieć cokolwiek na ich spotkania. Właśnie ilość się liczy bo za nią idzie jakość, prasa i telewizja.
thef - Pon Maj 24, 2010 19:38
TheArt napisał/a: | Dlaczego "szczęśliwie"? Byłaś tam kiedyś? Widziałaś tę atmosferę, poznałaś tych ludzi? To się nazywa ZLOT przez duże Z. Mimo że Golfa uważam za zwyczajny nudny dupowóz nie ośmieliłbym się powiedzieć cokolwiek na ich spotkania. Właśnie ilość się liczy bo za nią idzie jakość, prasa i telewizja. | TheArt, nie byłeś nigdy na zlocie naszego klubu, a osądy takie wydajesz jakbyś co najmniej 5 razy już był.
TheArt - Pon Maj 24, 2010 19:40
Chcę żebyście zrozumieli że wcale Was nie krytykuję, absolutnie. Z pewnością robicie świetne imprezy, nawet dlatego o tym piszę. Chciałbym tylko móc przyjechać na zlot bez płacenia 60zł bo wolę to przeznaczyć na dojazd. Chciałbym zaczepić Roverovca na parkingu i powiedzieć mu (tak się robiło w DaciaKlub) żeby przyjechał na zlot, pozna ludzi, pośpiewa przy grillu i spali gumę na płycie lotniska. Gdybym powiedział że musi zapłacić 60zł to nie warto byłoby z auta wychodzić. Bądźmy szczerzy mało kogo stać na to.
thef - Pon Maj 24, 2010 19:41
TheArt napisał/a: | Właśnie ilość się liczy bo za nią idzie jakość, prasa i telewizja. | Nam zarzucasz snobizm, a tu proszę, poklask się liczy i bicie rekordów na ilość
TheArt - Pon Maj 24, 2010 19:41
Eh żadnych rekordów tylko otwartość. Chciałbym przyjechać bez zlotowego, mogę? Zabiorę ze sobą kilku innych Roverzystów, mogę? Krótka piłka.
martens - Pon Maj 24, 2010 19:47
Mam nieodparte wrazenie, ze ta dyskusja prowadzi donikad. Moze nie zawsze warto jest przekonywac ze biale jest biale a nie czarne
Paul - Pon Maj 24, 2010 19:47
TheArt napisał/a: | prasa i telewizja. | Tak, a tego nam najbardziej do życia potrzeba TheArt napisał/a: | bo na moich forach byś wyleciał za brak polskich znaków | A nas się czepiasz ?
TheArt napisał/a: | Czyli jakie cele, jeśli mogę zapytać bo widzę, że już się kasjo krzywo na mnie patrzysz. Klub ma jakieś wydatki? Poza serwerem i domeną (150-200zł rocznie) nie przypominam sobie żadnych innych kosztów utrzymania. | Klubowicze mają takie informacje i dokładne rozliczenie, corocznie na Walnym Zgromadzeniu Klubu (podczas Zlotu) i są to informacje WEWNĘTRZNE klubu.
thef - Pon Maj 24, 2010 19:47
TheArt napisał/a: | Chcę żebyście zrozumieli że wcale Was nie krytykuję, absolutnie. Z pewnością robicie świetne imprezy, nawet dlatego o tym piszę. Chciałbym tylko móc przyjechać na zlot bez płacenia 60zł bo wolę to przeznaczyć na dojazd. Chciałbym zaczepić Roverovca na parkingu i powiedzieć mu (tak się robiło w DaciaKlub) żeby przyjechał na zlot, pozna ludzi, pośpiewa przy grillu i spali gumę na płycie lotniska. Gdybym powiedział że musi zapłacić 60zł to nie warto byłoby z auta wychodzić. Bądźmy szczerzy mało kogo stać na to. | Posiadasz samochód, może nawet klika skoro udzielasz się w tylu klubach, a mówisz, że 60zł to za dużo. Można wpłacić składkę roczną 50zł (można zbierać do skarbonki po 4 zł z groszami co miesiąc skoro to dużo) i przyjechać na zlot nie płacąc opłaty.
A co do klubu golfa, po pierwsze spojrzałem na ich forum, no są zloty, są, nie wiadomo za bardzo, który ogólnopolski, który jakiś inny, ale mają swoje cenniki, a z tego co widzę są też sponsorowane przez mnóstwo firm. Niestety, my nie mamy takiego przebicia i takich sponsorów. Jest na stosunkowo niewielu, marka jest mało popularna, weź to pod uwagę.
Jugol - Pon Maj 24, 2010 19:50
Paul napisał/a: | Klubowicze mają takie informacje i dokładne rozliczenie, corocznie na Walnym Zgromadzeniu Klubu (podczas Zlotu) i są to informacje WEWNĘTRZNE klubu. |
...i jest jeszcze komisja rewizyjna, żeby nie było, że coś jest nie halo
thef - Pon Maj 24, 2010 19:50
TheArt napisał/a: | Chciałbym przyjechać bez zlotowego, mogę? Zabiorę ze sobą kilku innych Roverzystów, mogę? Krótka piłka. | Nikt Ci nie zabrania, możesz przyjechać i pogadać, pooglądać, z tym, że musisz sobie zorganizować wyżywienie i noclegi, no i nie skorzystasz z atrakcji sponsorowanych przez Klub jako uczestnik, tylko co najwyżej obserwator.
TheArt - Pon Maj 24, 2010 19:55
thef napisał/a: | TheArt napisał/a: | Chciałbym przyjechać bez zlotowego, mogę? Zabiorę ze sobą kilku innych Roverzystów, mogę? Krótka piłka. | Nikt Ci nie zabrania, możesz przyjechać i pogadać, pooglądać, z tym, że musisz sobie zorganizować wyżywienie i noclegi, no i nie skorzystasz z atrakcji sponsorowanych przez Klub jako uczestnik, tylko co najwyżej obserwator. |
O to mi chodziło od początku. Czyli jednak można?
[ Dodano: Pon Maj 24, 2010 20:55 ]
Paul napisał/a: | TheArt napisał/a: | prasa i telewizja. | Tak, a tego nam najbardziej do życia potrzeba |
Wierz mi, że to pomaga w rozwoju.
Paul napisał/a: |
TheArt napisał/a: | bo na moich forach byś wyleciał za brak polskich znaków | A nas się czepiasz ? |
Gdzie się czepiam? Zobacz wyżej kolega mi napisał o ortografii a wali całe zdania bez składu ładu i wbrew netykiecie.
Paul napisał/a: |
TheArt napisał/a: | Czyli jakie cele, jeśli mogę zapytać bo widzę, że już się kasjo krzywo na mnie patrzysz. Klub ma jakieś wydatki? Poza serwerem i domeną (150-200zł rocznie) nie przypominam sobie żadnych innych kosztów utrzymania. | Klubowicze mają takie informacje i dokładne rozliczenie, corocznie na Walnym Zgromadzeniu Klubu (podczas Zlotu) i są to informacje WEWNĘTRZNE klubu. |
Fajnie że Klubowicze mają, tylko zanim za coś zapłacę to chciałbym wiedzieć na co to pójdzie. Więc chyba właśnie Ci, którzy Klubowiczami chcą zostać powinni mieć do tego wgląd.
To, że prowadzicie szczegółową księgowość się chwali, ogólnie macie ten Klub bardziej "poważny". To nie ironia tylko określenie, trudno mi to nazwać.
Jugol - Pon Maj 24, 2010 19:57
TheArt napisał/a: | Fajnie że Klubowicze mają, tylko zanim za coś zapłacę to chciałbym wiedzieć na co to pójdzie. Więc chyba właśnie Ci, którzy Klubowiczami chcą zostać powinni mieć do tego wgląd. |
...to było zacząć od lektury dla początkujących, a nie rżnąć zaawansowanego
http://roverki.pl/article.php?sid=19
thef - Pon Maj 24, 2010 20:02
TheArt napisał/a: | Fajnie że Klubowicze mają, tylko zanim za coś zapłacę to chciałbym wiedzieć na co to pójdzie. Więc chyba właśnie Ci, którzy Klubowiczami chcą zostać powinni mieć do tego wgląd. | Wejdź na stronę klubową, poczytaj o Klubie i się dowiesz tego co potrzebujesz. Nie myśl jednak, że będziesz miał wgląd do księgowości.
[ Dodano: Pon Maj 24, 2010 21:02 ]
TheArt napisał/a: | To, że prowadzicie szczegółową księgowość się chwali, ogólnie macie ten Klub bardziej "poważny". To nie ironia tylko określenie, trudno mi to nazwać. | Bo to nie jest forum miłośników i posiadaczy, to jest Stowarzyszenie, Klub ROVERki.pl, posiadający osobowość prawną, statut, władze itd.
Ciufa - Pon Maj 24, 2010 20:44
TheArt napisał/a: | Chciałbym zaczepić Roverovca na parkingu i powiedzieć mu (tak się robiło w DaciaKlub) żeby przyjechał na zlot, pozna ludzi, pośpiewa przy grillu i spali gumę na płycie lotniska. |
przecież możesz to zrobić
co jakiś czas są w każdym rejonie polski organizowane spoty lokalne na które każdy kto ma ochote może podjechać
TheArt - Pon Maj 24, 2010 20:49
Spot trwa zwykle kilka godzin i jest raczej wyjściem do knajpy a zlot to kilkudniowa impreza.
thef - Pon Maj 24, 2010 20:57
TheArt napisał/a: | Spot trwa zwykle kilka godzin i jest raczej wyjściem do knajpy a zlot to kilkudniowa impreza. | Niektóre nasze spoty potrafią trwać cały weekend majowy albo sylwestrowy
dukat11 - Pon Maj 24, 2010 20:57
TheArt napisał/a: | Gdybym powiedział że musi zapłacić 60zł to nie warto byłoby z auta wychodzić. Bądźmy szczerzy mało kogo stać na to. |
Tu to cię Kolego poniosło. Nie jestem klubowiczem ale trochę szacunku. Jeśli chcesz pryjechać to a te 50-60zł to naprawdę nie wiele. A jeśli nie masz na to żeby zapłacić za atrakcje to trudno po prostu trzeba zrezygnować i pozostać w domu przed TV. Jak chcesz pójść do kina z dziewczyną/żoną to same bilety kosztują 50-60zł i to za 2h zabawy.
TheArt - Pon Maj 24, 2010 21:48
dukat11 napisał/a: | TheArt napisał/a: | Gdybym powiedział że musi zapłacić 60zł to nie warto byłoby z auta wychodzić. Bądźmy szczerzy mało kogo stać na to. |
Tu to cię Kolego poniosło. Nie jestem klubowiczem ale trochę szacunku. |
co to ma być
dukat11 napisał/a: |
Jeśli chcesz pryjechać to a te 50-60zł to naprawdę nie wiele.
|
Ile masz lat? Utrzymuje Cię mama? Mam 5 osobową rodzine i wierz mi 60zł to bardzo dużo.
Co powiesz na to, że 68zł płaci Państwo samotnie wychowującym matkom na dziecko. Zanim coś powiesz pomyśl.
A jeśli nie masz na to żeby zapłacić za atrakcje to trudno po prostu trzeba zrezygnować i pozostać w domu przed TV. |
Najlepsze atrakcje to te darmowe czyli spotkanie z innymi sympatykami, pogaduchy i wypicie kawy (o sory tu się zaczynają wydatki). I właśnie o to chodzi, by Ci którym 60zł nie lata koło d mogli przyjechać.
Jak chcesz pójść do kina z dziewczyną/żoną to same bilety kosztują 50-60zł i to za 2h zabawy. |
Do kina można iść za darmo, chyba że obejrzeć film. A tu bilety można mieć za 20zł na dwie osoby.
dukat11 - Pon Maj 24, 2010 21:58
TheArt, Pogaduchy i kawa to oczywiście na spotach lokalnych norma za darmo nie zależnie od marki jaką ktoś lubi. Ale Zlot czy samochodowy czy motocyklowy to zupełnie inna sprawa. Zorganizowanie takiej imprezy kosztuje a nie sądzę aby zarząd klubu był aż tak majętny aby sponsorować cały zlot. Więc albo kogoś stać albo nie uczestniczy.
Jugol - Pon Maj 24, 2010 22:00
...nie mam na paliwo- auto stoi na parkingu, nie mam na zlot- nie jadę. Ciach bajera.
tronsek - Pon Maj 24, 2010 22:02
Cytat: | ...nie mam na paliwo- auto stoi na parkingu, nie mam na zlot- nie jadę. Ciach bajera. |
Dokładnie.
Proste, jak nie napiszę CO
kasjopea - Pon Maj 24, 2010 22:04
TheArt, masz pełne prawo przyjechać na Zlot, pogadać z innymi. Natomiast nie płacąc opłaty zlotowej nie masz prawa uczestniczyć w żadnych atrakcjach zlotowych, jak na przykład lans na torze . To proste - za wynajęcie toru płacą Klubowicze i nie ma absolutnie żadnego powodu, aby oni Ci tę przyjemność fundowali.
TheArt - Pon Maj 24, 2010 22:14
kasjopea napisał/a: | TheArt, masz pełne prawo przyjechać na Zlot, pogadać z innymi. Natomiast nie płacąc opłaty zlotowej nie masz prawa uczestniczyć w żadnych atrakcjach zlotowych, jak na przykład lans na torze . To proste - za wynajęcie toru płacą Klubowicze i nie ma absolutnie żadnego powodu, aby oni Ci tę przyjemność fundowali. |
To rozumiem i jest to oczywiste. A nie głupkowate odpowiedzi "nie mam na paliwo to nie jade". Tylko burak może gadać takie bzdety i to jest właśnie snobizm. Dzięki kasjo za odpowiedź, być może się kiedyś zobaczymy to dam się sprać
Jugol - Pon Maj 24, 2010 22:16
TheArt napisał/a: | To rozumiem i jest to oczywiste. A nie głupkowate odpowiedzi "nie mam na paliwo to nie jade". Tylko burak może gadać takie bzdety i to jest właśnie snobizm. Dzięki kasjo za odpowiedź, być może się kiedyś zobaczymy to dam się sprać |
...zważaj Waść na słowa
Where do you want to TROLL today? TheArt
TheArt - Pon Maj 24, 2010 22:21
To się zachowuj bo Ciągle tylko się palisz do bitki. Zobacz co napisałeś i odnieś do tego osoby, którym atrakcje zlotowe nie przypadną do gustu. Też mają płacić żebyś Ty miał taniej?
Where do you want to TROLL today? Jugol
Oczywiście, że zlot to większe wydarzenie i jeśli ktoś chce w nim w pełni uczestniczyć to się składa. Jest jednak wiele osób, które po prostu chcą przyjechać bo chcą zobaczyć jak to jest, chcą tylko poznać innych sympatyków marki, wymienić się doświadczeniami. Co więcej niektórym atrakcje wymyślone przez dany Klub wcale mogą nie przypaść do gustu. Chamstwem byłoby powiedzieć 50 letniemu sympatykowi Rovera, sory stary nie możesz przyjechać bo my będziemy się ścigać na torze, albo jak by powiedzieć nie płacisz za rajd nie przyjeżdzasz, co mnie to że Ty nie będziesz w tym uczestniczył. Kasjo i Thef rozumieją o co mi chodzi.
I dlatego nie jest jak napiał Jugol nie masz kasy nie jedziesz na zlot, bo jak widać każdy może przyjechać. Puenta.
Jugol - Pon Maj 24, 2010 22:26
...trolluj sobie dalej, ale bezemnie, poczytaj sam swoje posty kilka linijek wyżej i post z 23:21, sam nie wiesz o co Ci chodzi Zachowuję się stosownie do Twego poziomu, a jeśli chodzi o jakieś ,,bitki'' , to chyba w Twej głowie
Paul - Pon Maj 24, 2010 22:36
TheArt napisał/a: | Oczywiście, że zlot to większe wydarzenie i jeśli ktoś chce w nim w pełni uczestniczyć to się składa. Jest jednak wiele osób, które po prostu chcą przyjechać bo chcą zobaczyć jak to jest, chcą tylko poznać innych sympatyków marki, wymienić się doświadczeniami. Co więcej niektórym atrakcje wymyślone przez dany Klub wcale mogą nie przypaść do gustu. Chamstwem byłoby powiedzieć 50 letniemu sympatykowi Rovera, sory stary nie możesz przyjechać bo my będziemy się ścigać na torze, albo jak by powiedzieć nie płacisz za rajd nie przyjeżdzasz, co mnie to że Ty nie będziesz w tym uczestniczył. Kasjo i Thef rozumieją o co mi chodzi.
I dlatego nie jest jak napiał Jugol nie masz kasy nie jedziesz na zlot, bo jak widać każdy może przyjechać. Puenta. |
Coś Ci się chłopie pozajączkowało zdecydowanie
NIKT nie napisał że "nie możesz" przyjechać na Zlot.
To Ty piszesz o tym, że kogoś może nie być stać na coś, więc napisano Ci "oczywistą oczywistość" - Nie mam - nie jadę, a Ciebie to oburza Nie rozumiem
Jak nie mam na wakacje na Hawajach to nie jadę i nie mam pretensji do biura podróży, że nie chce mne za friko zabrać, bo ja sobie tylko popatrzę (wiem, niedokładne porównanie, ale sens podobny ).
Podsumowując: jeżeli chcesz przyjechać na Zlot (nie mylić ze spotem), to masz prawo.
Bezpłatnie NIE masz prawa do czynnego udziału w zorganizowanych atrakcjach, do 'bezpłatnego' wyżywienia ani noclegu, a jako nie-członek Klubu nie masz prawa do udziału w Walnym Klubu. Ot i wsio
TheArt - Pon Maj 24, 2010 22:39
No to już wiemy A wyżywienie i noclegi każdy płaci Poza tym wolę spać w aucie.
thef - Pon Maj 24, 2010 22:39
TheArt napisał/a: | Ile masz lat? Utrzymuje Cię mama? Mam 5 osobową rodzine i wierz mi 60zł to bardzo dużo.
Co powiesz na to, że 68zł płaci Państwo samotnie wychowującym matkom na dziecko. Zanim coś powiesz pomyśl. | Ale TheArt, moglibyśmy napisać po co w takim razie chcesz kupić felgi do auta, po co kupiłeś auto w ogóle i po co chcesz dokładać do niego pieniądze, żeby tylko lepiej wyglądało i miało bajery. Chcesz neonki zamontować, a mówisz o zapomogach socjalnych. Ważne, żeby wiedzieć czego się chce i co ma być priorytetem.
TheArt napisał/a: | Tylko burak może gadać takie bzdety i to jest właśnie snobizm. | Nie obrażaj ludzi, proszę. A snobizm to zupełnie co innego.
TheArt napisał/a: | Najlepsze atrakcje to te darmowe czyli spotkanie z innymi sympatykami, pogaduchy i wypicie kawy (o sory tu się zaczynają wydatki). I właśnie o to chodzi, by Ci którym 60zł nie lata koło d mogli przyjechać. | I tego nikt Ci nie odmówi, ba założę się, że nie jeden zaproponuje Ci piwko, kawę czy cokolwiek. Na zlotach na prawdę czuć atmosferę rodzinną i tu jest tez nasza przewaga nad klubami golfa, fiata itp., jest nas mniej, dlatego na zlocie można pogadać praktycznie z każdym i poczuć tą więź bardzo szybko.
TheArt napisał/a: | Do kina można iść za darmo, chyba że obejrzeć film. A tu bilety można mieć za 20zł na dwie osoby. | Nie rozliczajmy się co droższe, co tańsze, bo to wygląda tak, jakbyś twierdził, że za kino jesteś w stanie dać 20 zł, a za zlot 60 (czy 50 składki rocznej) już nie, bo za drogo w stosunku do kina. Zresztą 20 zł, to raczej mało na kino
TheArt napisał/a: | Chamstwem byłoby powiedzieć 50 letniemu sympatykowi Rovera, sory stary nie możesz przyjechać bo my będziemy się ścigać na torze, albo jak by powiedzieć nie płacisz za rajd nie przyjeżdzasz, co mnie to że Ty nie będziesz w tym uczestniczył.
| Ale co to ma do rzeczy. Nie ważny wiek, płeć, orientacja, wyznanie. Każdy może przyjechać i albo płaci i może w pełni korzystać z przygotowanych atrakcji, albo wpada na własny rachunek, pointegrować się, porozmawiać ale bez dodatkowych atrakcji jako pełnoprawny uczestnik (a może przecież obserwować, nie musi brać czynnego udziału).
Tak na marginesie, dwa lata temu obchodziliśmy na zlocie 50kę naszego klubowicza
Paul - Pon Maj 24, 2010 22:40
A tak BTW, to temat jest: "Jak dołączyć ..." a nie "Czy ..." albo "Po co ..." , więc skończ ten off top
TheArt - Pon Maj 24, 2010 22:46
No właśnie, teraz już wiem bo mi napisałeś.
Jugol napisał/a: | ...nie mam na paliwo- auto stoi na parkingu, nie mam na zlot- nie jadę. Ciach bajera. |
Z tego wynikało nie mam kasy na zlot to nie mogę przyjechać, dlatego napisałem, że jest inaczej bo nie każdy musi chcieć brać, jak to napisałeś, czynny udział.
Choć pewnie źle zrozumiałem Cię Jugol, nie obrażaj się. Wypijemy flaszkę to wszystko będzie cacy A napewno się spotkamy, cieszysz się . Te 6 dych przeboleje jakoś.
A kino w środowe wieczory z orange jest za dyszke Nawet można obejrzeć film.
Ley - Pon Maj 24, 2010 22:52
TheArt - nie wiem jak to było w innych klubach, w których się udzielałeś ale my nie zwracamy kosztów paliwa zużytego w drodze na zlot
Brt - Pon Maj 24, 2010 22:53
TheArt, trochę mniej przez pryzmat kasy patrz na świat ... dobrze Ci to zrobi. I lepiej się zastanów 3x zanim wyslesz posta na forum ... bo jak jeszcze raz presonalnie wyjedziesz na forum do kogoś, lub zaczniesz obrażać wszystkich dookoła to wylecisz na dłużej. Howgh.
TheArt - Pon Maj 24, 2010 22:54
Ley napisał/a: | TheArt - nie wiem jak to było w innych klubach, w których się udzielałeś ale my nie zwracamy kosztów paliwa zużytego w drodze na zlot |
Łe toś mje zmartwioł terozki.
szoso - Wto Maj 25, 2010 07:12
TheArt napisał/a: | pojedź kiedyś na zlot Golfa, tam nie ma żadnych wpisowych, członkowskich, zlotowych |
i tu już mijasz się z prawdą bo jeżdżę na majóVWkę co roku i jest opłata za wjazd na zlot i od łebka i od auta
cytaty z forum Golfa vwgolf.pl
Cytat: | Zasady podobne jak w zeszłym roku odnośnie wjazdu czyli kierowca z autem koszt 60 zł i za każdego pasażera powyżej 12-go roku życia 10 zł/os |
Cytat: | Uwaga !
Jest to impreza zamknięta czyli bez podpisanej deklaracji oraz zaakceptowania regulaminu zlotu nie wjedziecie ! Każde wjeżdżające auto dostanie plan zlotu z rozpisanymi konkurencjami oraz regulaminem. |
kzrr - Wto Maj 25, 2010 08:23
Może "kolega" TheArt, ma taki problem że bardzo bym chciał na owy zlot przyjechać i chyba bardzo mu na tym zalezy zebysmy wszyscy na forum wrecz błagali o to
Markzo - Wto Maj 25, 2010 08:45
Dziwnie się czyta takie wywody ROVERki.pl są klubem niszowym, nie jest nas wielu bo i Roverków za dużo nie ma, ale akurat mnie to cieszy, bo żeby kupic Rovera trzeba przełamać jakieś stereotypy, często dziwne i głupie myślenie nt tej marki w rezultacie w naszym gronie skupiają się ciekawe i interesujące osoby, które mają troche inne podejście do tematu niż Ty, TheArt. Dla mnie, Zlot Ogólnopolski to bardzo ważne wydarzenie w roku, ba, takie moje małe święto tym Zlotem żyje już dłuższy czas, bo bardzo chce znowu spotkać się z "krejzolami", których nie widziałem rok (niestety na zlot jesienny nie dotarłem ) poznać nowych ziomków i miło spędzić czas, tutaj kasa nie gra roli, liczy się przyjaźń
kzrr - Wto Maj 25, 2010 08:49
Własnie co do tematu finansowego, osobiście jestem pod kreską w tym i przyszły miesiącu ale zlotu nie mógłbym przepuscic
TheArt - Wto Maj 25, 2010 09:11
Czytajcie ze zrozumieniem. Większość z Was ciągle myśli tak jak ja z początku, że trzeba płacić by przyjechać na zlot. Podjąłem ten temat tylko po to by było wiadomo, że każdy może przyjechać i NIE TRZEBA PŁACIĆ ZLOTOWEGO. Jest to otwartość na członków, którzy chcą zobaczyć jak to się odbywa. Dzięki tamu zyskamy nowych pasjonatów, gdyż ludzie lubią "pomacać".
Skoro się już upieracie to pewnie, że 60zł nie jest kolosalną kwotą, każdy może to uzbierać.
dzieju - Wto Maj 25, 2010 12:31
Ja jestem nowym klubowiczem i nie płakałem nad składką ..
Składkę potraktowałem jako opłatę za informacje pomoc techniczna i możliwość zaoszczędzenia przy naprawie za wiedzę się płaci ...
A utrzymanie serwera to jedno domeny to drugie ... ale ci ludzie tutaj siedzą pilnuj ładu i składu oraz wiele ludzi pomaga za 50zl. na rok ja zaoszczędzę setki złotych bo tu uzyskam podpowiedz co i jak i gdzie
Kiedy wysyłacie legitki ? klubowe ?
tronsek - Sro Maj 26, 2010 07:53
TheArt, poniżej masz przykład zlotu Klubu Audi A3
http://www.a3-club.net/zlot/
walkie - Sro Maj 26, 2010 09:14
Mam wrażenie, że kolega stał się znawcą naszego klubu i naszej społeczności w bardzo krótkim czasie. W ciągu zaledwie 9 dni obecności z nami na forum masz tyle do powiedzenia co najmniej jakbyśmy się znali od kilku dobrych lat. Pamiętaj, że jak krytykujesz to musisz dobrze poznać przeciwnika.
A co do zlotów. Każdy ma różne wartości, również wartość pieniądza ale dla dorosłego człowieka zazwyczaj 50 PLN nie jest ogromną sumą, które nie mógłby wydać raz na rok. Zwłaszcza, że z tej opłaty ma wymierne dla siebie korzyści.
maniaq - Sro Maj 26, 2010 11:53
ten watek nie powinien byc wydzielony osobno, tylko przeniesiony do istniejacego dzialu - DOWCIPY
prosba do moderatorow o reakcje ...
walkie - Sro Maj 26, 2010 12:05
maniaq, trafna uwaga
Tomi - Sro Maj 26, 2010 12:45
TheArt napisał/a: | Zrozum, że nigdy się nie spotkałem ze składkami czy zlotowymi a należę do kilku innych klubów. I wiesz swój też mam.
|
I ten ostatni jest pewnie najlepszy
[ Dodano: Sro Maj 26, 2010 13:22 ]
TheArt napisał/a: | Dlaczego "szczęśliwie"? Byłaś tam kiedyś? Widziałaś tę atmosferę, poznałaś tych ludzi? To się nazywa ZLOT przez duże Z. Mimo że Golfa uważam za zwyczajny nudny dupowóz nie ośmieliłbym się powiedzieć cokolwiek na ich spotkania. Właśnie ilość się liczy bo za nią idzie jakość, prasa i telewizja. |
Jaki Ty najwny jesteś.
[ Dodano: Sro Maj 26, 2010 13:24 ]
TheArt napisał/a: | Chcę żebyście zrozumieli że wcale Was nie krytykuję, absolutnie. Z pewnością robicie świetne imprezy, nawet dlatego o tym piszę. Chciałbym tylko móc przyjechać na zlot bez płacenia 60zł bo wolę to przeznaczyć na dojazd. Chciałbym zaczepić Roverovca na parkingu i powiedzieć mu (tak się robiło w DaciaKlub) żeby przyjechał na zlot, pozna ludzi, pośpiewa przy grillu i spali gumę na płycie lotniska. Gdybym powiedział że musi zapłacić 60zł to nie warto byłoby z auta wychodzić. Bądźmy szczerzy mało kogo stać na to. |
Nie stać go na wpisowe, a na spalenie gumy i zakup nowej stać...
Piszesz, że nie krytykujesz, a cały czas to robisz. Moze faktycznie najlepiej się czujesz w własnym klubie... najlepiej jednosobowym.
[ Dodano: Sro Maj 26, 2010 13:37 ]
TheArt napisał/a: | Spot trwa zwykle kilka godzin i jest raczej wyjściem do knajpy a zlot to kilkudniowa impreza. |
Tylko obawiam się, że jeżeli przyjedziesz na parę dni na zlot, to możemy ze sobą nie pobyć zbyt dużo czasu. Miejsca w hotelu gdzie jest zlot chyba nie znajdziesz (zarezerwowany jest cały), podobnie będzie chyba z jedzieniem (cała "produkcja" na zamówienie klubu). Rajd trwa zapewne parę godzin i Ciebie też tam nie będzie. Na lotnisku... cóż możesz wjechać i "gapić się jak sroka w gnat". Nie wiem czy będą w tym roku instruktorzy jazdy wyścigowej i rajdowej, pokazujący i jeżdżą z każdym PEŁNOPRAWNYM uczestnikiem zlotu. No i na koniec, nie masz również co liczyć na nagrody... ale być parę razy, po parę godzin jak najbardziej możesz... bo do tego się to sprowadza.
Tylko obawiam się, że niestety nie będzie Cię tam, gdzie będzie największa integracja i najlepsza zabawa!!! Ale ze złości będziesz mógł na jakimś placu spalić gumę... ba nawet Ci zapalniczki pożyczę
[ Dodano: Sro Maj 26, 2010 13:45 ]
TheArt napisał/a: |
Oczywiście, że zlot to większe wydarzenie i jeśli ktoś chce w nim w pełni uczestniczyć to się składa. Jest jednak wiele osób, które po prostu chcą przyjechać bo chcą zobaczyć jak to jest, |
Trudno Ci zrozumieć, że Ty nie będziesz wiedział jak to jest, bo Cie tam nie będzie. Nie dostaniesz itinerera z trasą rajdu. Nie będziesz głowił się z pilotem: "o co może tu chodzi?". Ty tego nie poznasz i zapewne będzie to dla Ciebie pierwszy i ostatni zlot, bo będziesz twierdził, że nie warto.
Twoją ocenę będzie można porównać do oceny samochodu, który widziało się przez brudną szybę salonu... nawet się w nim nie siedziała, a co dopiero mowa o jeździ nim. Będzie to obiektywne?
Pływak - Sro Maj 26, 2010 12:46
Ledwo co się zarejestrowałeś, a już pół forum zatrolowane... 60zł dużo? Napisz wniosek o zapomogę do Pana prezesa na zlocie będzie walne zgromadzenie więc może zostanie podjęta decyzja o refundacji wpisowego dla ciebie na rok 2011. Masz możliwość świetnie spędzić weekend w miłym towarzystwie ale jak widać dla Ciebie 60zł lepiej przeznaczyć na zestaw neonów z allegro, a później jechać na darmowy zlot pod remizę. Osobiście na zlocie niestety być nie mogę mimo iż mam tylko 100km ale gdybym mógł się pojawić skłonny byłbym zapłacić nawet więcej za udaną imprezę (bo taka na pewno będzie) tym bardziej, że pewnie była by to ostatnia szansa na pokazanie mojego klekota ale jak to zwykle bywa Ci co mogą jechać szukają dziury w całym, a inni mimo iż bardzo by chcieli jechać niestety muszą siedzieć gdzie indziej...
Tomi - Sro Maj 26, 2010 12:52
TheArt napisał/a: | No to już wiemy A wyżywienie i noclegi każdy płaci Poza tym wolę spać w aucie. |
Parking jest hotelowy
[ Dodano: Sro Maj 26, 2010 13:52 ]
TheArt napisał/a: | No to już wiemy A wyżywienie i noclegi każdy płaci Poza tym wolę spać w aucie. |
Nie wiem czy znajdziesz zbyt wielu rozmówców po 2 czy 3 nocach w aucie
apples - Sro Maj 26, 2010 16:35
Przeczytałem cały temat i doszedłem ponownie do wniosku że niektórzy widza tylko to co chcą widzieć. Zamiast odpisać chłopakowi na pytanie to jeździcie po nim jak po łysej kobyle. Pytał się czy może przyjechać na Zlot. Trzeba było napisać od razu że tak tylko zaznaczyć że jako obserwator. Myślę że by to zrozumiał. To jego sprawa czy będzie stać z boku i się tylko przyglądać czując się przy tym jak d… Może tak lubi i nikt nie ma prawa tego krytykować, a tym bardziej się śmiać. To samo tyczy się wytykania braku pieniędzy. Jego finanse i jego status finansowy jest jego wyłączna sprawą. To że kupił sobie felgi i ma Roverka to też jego prywatna sprawa. To że woli przeznaczyć 50zł czy 60zł na inny cel to też jego sprawa. Są na naszym forum Klubowicze w pełni tego słowa znaczeniu, a nie mają kasy na zrobienie podstawowych rzeczy w samochodzie. No, ale są Klubowiczami i maja naklejkę. Co niektórzy piszecie o swoim poziomie, o poziomie klubu, o identyfikowaniu się w pełni z klubem, jego celami, a sami nie bardzo potraficie to zaprezentować. Każdy niech się lepiej interesuje tylko swoimi finansami, swoim ogródkiem bo z tego co widać i można przeczytać to różnie jest. Co niektórzy ładnie zaprezentowali jak myśli i wysławia się prawdziwy Klubowicz.
Pytanie odnośnie pieniędzy ze składek tez ma prawo zadać i dopytać jeżeli czegoś nie wiem lub nie jest pewien bo to on wydaje swoje pieniądze. Nic w tym też dziwnego. Bynajmniej dla mnie, ale może dla niektórych to być pytanie karygodne.
A. I jak zwykle zlot ... tak jakby Kasjopea nie mogła sama poradzić sobie w temacie i nie wiedziała co odpowiedzieć. Podjęła temat to pozwólcie jej dokończyć, bo z pewnością zrobi to lepiej niż co niektórzy. Pisać i czytać potrafi. Sprawy związane z Klubem też nie są jej obce. Dziwi mnie znowu „zlot”.
W sumie to już nie dziwi.
Kaczorinho - Sro Maj 26, 2010 18:30
ja osobiscie chetnie bym wplacil, ale niestety mam inne wydatki na auto wazniejsze w tym przypadku i jako ze jeszcze sie ucze to i moje zarobki nie sa jakies wysokie(dorabiam w realu) ale w przyszlym miesiacu na pewno wplace, tym bardziej, ze w jednym ze sklepow samochodowych w ktorych kupuje wielu moich znajomych i czlonkow rodziny, rabat na pewno sie przyda
Perez - Sro Maj 26, 2010 21:49
Placenie skladek to nie jest jakis obowiazek. Kazdy ma prawo zdecydowac czy chce wydac te 50zl, czy nie, jednakze obrazanie klubowiczow ciagnie za soba konsekwencje kontry.
Dolar3 - Sro Maj 26, 2010 22:22
Można kupić piwo za 2 zł i wypić z menelami pod sklepem.
Można też np.pójść do restauracji i za to samo piwo zapłacić 10 zł.
Można się zapisać do x klubu ,lub być klubowiczem Roverki.pl
Jest wybór.
Ja wybrałem.
MaReK - Sro Maj 26, 2010 22:58
Dolar3 napisał/a: | Jest wybór.
Ja wybrałem. |
Sądząc po kolorze nicka pewnie to piwo w restauracji
Kiedy wpadniesz na spota? - taki mały offtop
thef - Sro Maj 26, 2010 23:15
MaReK napisał/a: | Kiedy wpadniesz na spota? - taki mały offtop | Nie wiem czy mnie pamięć nie myli, ale chyba już na ten w Ślesinie
Dolar3 - Czw Maj 27, 2010 04:33
W niedzielę o 20 już jestem zazwyczaj po pifku Panie Wszechmogący .
Ale jak kiedyś namówię żonę żeby mnie wzięła to może,może.
Ps.Czytając niektóre wypowiedzi zastanawiam się, czy składka członkowska nie powinna być wyższa...
W końcu liczy się jakośc a nie ilość.
Perez - Czw Maj 27, 2010 11:30
Dolar3, Ja w tym roku wplacilem 100zl
borsi - Czw Maj 27, 2010 13:29
Pływak, nawet nie wiesz jak bardzo mi smutno że Cie nie poznam na zlocie.
Takie auto ....i kto je kupi. Jak jakiś ....... to sam go zabije !
kasjopea - Czw Maj 27, 2010 13:39
jakub333, radziłabym jednak edytować ten epitet pod koniec wypowiedzi .
|
|