Zobacz temat - XVII Zlot - komunikat drogowy

Forum Klubu ROVERki.pl

Zloty ogólnopolskie - XVII Zlot - komunikat drogowy

zetes - Sro Maj 26, 2010 09:20
Temat postu: XVII Zlot - komunikat drogowy
Pragnę przekazać posiadane przeze mnie informacje o mogących czychać na Koleżanki i Kolegów zmierzajacych do Ślesina niebezpieczeństwach pociągających za sobą ubytki w budżetach domowych. Komunikat pzede wszystkim może okazać się przydatnym dla nie po
siadających CB radia.
Otóż proszę uważać w następujących miejscach, gdzie możecie napotkać misiaczków wyposażonych w suszarki :
1/ krajowa 2 na odcinku Koło - Konin
- 288 km, miejscowość Genowefa
- pomiędzy 285 a 281 km / na wysokości znajdujących sie przy trasie żwirowni
- 278 km, miejscowość Brzeżno

2/ krajowa 25
- na odcinku przebiegającym przez Konin - ulica Przemysłowa, na wysokości Huty
Aluminium
- Konin-Goslawice, na wysokości cukrowni
- Konin-Pątnów na wysokości elektrowni
- w miejscowości Mikorzyn
Uważajcie również na jadący ewentualnie Wam na ogonie nieoznakowany radiowóz - czarna Skoda-Octavia mająca na wyposażeniu kino domowe. Kursuje na odcinkach Koło-Konin, Golina-Konin, Kalisz-Konin.
Zatem pomyślnego przejazdu przez te odcinki.

[ Dodano: Sro Maj 26, 2010 10:20 ]
Jeszcze dalszy komunikat. Gdyby ktoś jechał trasą Łódż - Konin przez Turek, to proszę uważać w miejscowościach: Ewinów, Przykona /tam też jest aktywny fotoradar/, SłodKów, Grzymiszew i w okolicach Tuliszkowa.

MaReK - Sro Maj 26, 2010 09:50

Zetes, dzięki za info ;)
My w grupie będziemy jechać, to raczej nie będziemy naginać przepisów.

Oczywiście mimo podanych cennych wskazówek i informacji wszystkim proponujemy jechać zgodnie z przepisami ruchu drogowego ;)

Pozdrawiam i do zobaczenia na zlocie.

emes - Sro Maj 26, 2010 09:58

zetes, :ok:

zetes napisał/a:
ragnę przekazać posiadane przeze mnie informacje o mogących czychać na Koleżanki i Kolegów zmierzajacych do Ślesina niebezpieczeństwach pociągających za sobą ubytki w budżetach domowych.

Czy te informacje to sprawdzony plan pracy służb mundurowych na jutro? ;)

My będziemy jechali nieco mniejszą grupą i też bez większego naginania przepisów :)

walkie - Sro Maj 26, 2010 09:59

właśnie miałam o to pisać, czy to pewne? ;)
zetes - Sro Maj 26, 2010 10:21

emes napisał/a:
Czy te informacje to sprawdzony plan pracy służb mundurowych na jutro?

Aż tak to nie, nie mam dostepu do grafiku. Również nie oznacza to, że patrole będą we wszystkich wskazanych miejscach jednoczesnie. W tych miejscach bywają. O miejscach tych wiem z wlasnej obserwacji jak i z nasłuchu CB radia. :wink:

szoso - Sro Maj 26, 2010 10:43

lepiej jechać przepisowo bo jak sie okazuje radio cb nie zawsze pomoże :wink:
maniaq - Sro Maj 26, 2010 11:21

Dzis panowie w zielonej vectr-ze na odcinku Konstancin - Wilanow sciagneli na bok wcale nie poginajace i lamiace przepisy ferarri bez dachu :D jak bym mogl, tez bym chetnie pana zatrzymal i sprawdzil czy ma tropjkat , gasnice ;) :D

Dzieki za informacje :D

Do zobaczenia niebawem ;)

borsi - Pią Maj 28, 2010 08:55

Koło - konin uwazajcie na radar za lotosem lub przed orlenem
oraz w miejscowości paprotnia jadąc z górki .
potwierdzam w szczególności przykone .
W Dąbrowicach również ograniczenie do 50 i zalecam tyle jechać. W kole przy zakłądach mięsnych - tj. droga na sompolno izbice kuj. slesin.