|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Pedał sprzęgła wpadł. Łapa sprzęgła?
kitty25 - Sro Maj 26, 2010 09:56 Temat postu: [R620] Pedał sprzęgła wpadł. Łapa sprzęgła? Witajcie
Od 5dniz magam sie z usterką jak widze czesta w roverach a mianowicie z wpadnietym pedałem sprzęgła.
Jechałem przez misato, i nagle zaczely mi bardzo ciezko wchodzic biegi, po ok 3km pedał sprzegla wpadł w podłogę.I koniec.
Za waszymi radami z innych watków wymienilem juz:
1.Nowa pompę sprzęgła
2.Gumki w wysprzęgliku
Pompujac sprzeglo nadal nie czuć twardnięcia pedału.
Co zauwazylem to to ze łapa byla trochę pęknieta,aczkolwiek jeszcze sie trzyma czy to moze byc problem?Jak wygląda zapiecozna łapa?
Błagam was koledzy o pomoc bo autko potrzebne a stoi i skonczyly mi sie pomysly co to moze byc?
azer - Sro Maj 26, 2010 10:23
sprawdź poziom płynu w zbiorniczku sprzęgła
kitty25 - Sro Maj 26, 2010 10:30
Poziom płynu w chwili awari byl bardzo niski prawie ze nie bylo...teraz popujac i spuszczajac plyn wraz z bombelkami powietrza to troche ubywa ale to cxhyba normalne.
Pompe wymienilem bo byla troche obsarkana
No i bylo mokro przy wysprzegilku dlatego wymienilem gumki.
sTERYD - Sro Maj 26, 2010 10:59
niech ktoś wciska sprzęgło, a ty patrz jak wygląda ruch łapy. będziesz widział, czy to ona się zgina (to jest złamana), czy może nie chodzi w ogóle, co by wskazywało na pompkę...
kitty25 - Pon Maj 31, 2010 18:23
Pompke wykluczam bo kupilem nowa i jest juz zamontowana...a lapa niby chodzi tylko tak powiedzmy 1cm w jedna 1cm w druga
[ Dodano: Sro Maj 26, 2010 19:24 ]
Jak obiawia sie zapiecozna łapa?
[ Dodano: Pon Maj 31, 2010 19:23 ]
Po rozkręceniu wyszlo...padł zacisk:(
|
|