|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Elektroniczna regulacja fotela
wooz - Pon Maj 31, 2010 19:18 Temat postu: [R75] Elektroniczna regulacja fotela Tak po prostu elektroniczna regulacja fotela prawego przestała reagować. Lewy fotel działa bezbłędnie. Co mogę sprawdzić przed wizytą u elektryka?
apples - Pon Maj 31, 2010 19:29
Myślę że kostki pod fotelem. Może odkurzałeś i się rozłączyła
wooz - Pon Maj 31, 2010 19:39
Wiem że to głupie pytanie, ale czy muszę wyjmować fotel żeby to sprawdzić?
apples - Pon Maj 31, 2010 19:46
wooz napisał/a: | Wiem że to głupie pytanie, ale czy muszę wyjmować fotel żeby to sprawdzić? | Nie. Wystarczy że się schylisz i będziesz widział przymocowane do stelażu siedziska kostki. Chyba że poczekasz do czerwca lub lipca jak przyjadę do Mińska to zrobimy razem
wooz - Pon Maj 31, 2010 19:54
Tak zasadniczo to przebywam obecnie w Helu od Gdyni nie daleko...
apples - Pon Maj 31, 2010 19:59
wooz napisał/a: | Tak zasadniczo to przebywam obecnie w Helu od Gdyni nie daleko... | To popatrz na kostki i jak nic się nie zmieni to daj znać.
[ Dodano: Pon Maj 31, 2010 20:59 ]
P.S. Z elektryką jestem na bakier, ale coś się pomyśli.
dukat11 - Pon Maj 31, 2010 21:53
wooz, SPokojnie zdejmiesz osłonę boczną fotela bez jego wyjmowania. Z przodu trzyma się na nakrętce M6 klucz 10mm trochę gimnastyki bo trzeba go wymacać od dołu fotela a z tyłu dwa torksy (rozmiaru nie pamiętam) jeden z od spodu widoczny jak zajrzysz z tylnej kanapy a drugi jest schowany od góry pod oparciem. Po demontażu masz pełny dotęp do kostki elektrycznej.
Marian_K - Wto Cze 01, 2010 09:25
wooz napisał/a: | Co mogę sprawdzić przed wizytą u elektryka? |
1. Bezpiecznik nr 21 za schowkiem pasażera
2. Złączkę C0255 pod fotelem pasażera (załącznik)
Jeśli chodzi numer bezpiecznika to w różnych miejscach RAVE jest podany różny numer.... Jak zdejmiesz osłonę bezpieczników to na niej będą właściwe numerki
Pozdrawiam!
|
|